Στιλάτη Κουζίνα: Αυτές Είναι οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε για να την Αποκτήσετε

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Στιλάτη Κουζίνα: Αυτές Είναι οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε για να την Αποκτήσετε

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Όλη η οικογένεια, ειδικά αν δεν έχει τραπεζαρία, περνάει πολύ χρόνο μέσα σε αυτήν. Ένας λόγος παραπάνω για να την μεταμορφώσετε και να της δώσετε το στιλ που της λείπει χωρίς να ξοδευτείτε. Δείτε υπέροχες ιδέες και υιοθετήστε τις. 

Πορτάκια ντουλαπιών Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο στην κουζίνα, γι'αυτό και μια αλλαγή στα ντουλάπια μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη ολόκληρης της κουζίνας. Μια αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να βάψετε τα ντουλάπια σας και μάλιστα μόνοι σας. Φέτος είναι πολύ στη μόδα η πάνω σειρά ντουλαπιών να είναι βαμμένη σε διαφορετικό χρώμα από την κάτω. Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή βάψτε τα πάνω ντουλάπια λευκά για να χάνονται στο μάτι και να φαίνεται μεγαλύτερη. Εάν είναι μεγάλη βάψτε λευκά τα κάτω και επιλέξτε ένα έντονο χρώμα για τα επάνω για να δώσετε έμφαση στο χώρο. Το κίτρινο είναι ένα υπέροχο χρώμα για τη κουζίνα γιατί δημιουργεί το αίσθημα της πείνας.

8 Οικονομικοί Τρόποι για να Φτιάξετε μια Πολυτελή Κουζίνα

thehomeissue_kouzina01

Φέτος η μόδα θέλει τα πάνω ντουλάπια να έχουν άλλο χρώμα από τα κάτω.

Εάν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας μπορείτε να κρατήσετε τα ντουλάπια και να αλλάξετε μόνο τα πορτάκια. Θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα και θα αλλάξει και εντελώς η όψη της κουζίνας σας.

Ένας άλλος τρόπος για να ανανεώσετε τα ντουλάπια σας είναι να τα ντύσετε με ταπετσαρία. Μια όμορφη επιλογή είναι να ντύσετε τα πορτάκια με μια ταπετσαρία που μοιάζει με ξύλινη τεχνοτροπία.

Σπίτι στο Ενοίκιο: 4 Τρόποι να Αναβαθμίσετε την Κουζίνα σας!

Μια άλλη λύση είναι να κολλήσετε στον εσωτερικό ταμπλά από τα πορτάκια όμορφα πλακάκια με ωραία μοτίβα. Διαλέξτε όσο πιο λεπτά και ελαφριά κεραμικά πλακάκια γίνεται για να μην κρεμάσει μελλοντικά το πορτάκι σας. Με λίγη σιλικόνη απλά κολλάτε το πλακάκι. Τα συγκεκριμένα μπορείτε να τα κόψετε στη διάσταση που θέλετε με ένα κοπίδι.

Ράφια Μια αρκετά οικονομική λύση για να αλλάξει η κουζίνα σας είναι να βγάλετε την πάνω σειρά ντουλαπιών και να τοποθετήσετε ράφια. Ξεφεύγει τελείως από τα κλασικά δεδομένα μια κουζίνα στην οποία διακοσμητικά στοιχεία θεωρούνται τα ίδια τα πιάτα και τα ποτήρια πάνω στα ράφια.

8 Τρόποι για να Τρώτε στην Κουζίνα σας Ακόμα και αν Αυτή είναι Μικροσκοπική!

thehomeissue_kouzina02

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας με ανοιχτά ράφια!

Πλακάκια Αν θέλετε να ανανεώσετε πλήρως τα πλακάκια της κουζίνας καλό είναι να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να τα ξηλώσετε. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό αστάρι (είναι ένα επίχρισμα που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε, πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος), να τα περάσετε με αυτό, να τα αφήσετε να στεγνώσουν για 24 ώρες και έπειτα να τα περάσετε με οποιοδήποτε πλαστικό χρώμα.

thehomeissue_kouzina03

Βάψτε τα πλακάκια σας σε ένα άλλο χρώμα για να ανανεώσετε την κουζίνα σας.

thehomeissue_kouzina04

Δεν χρειάζεται να ξηλώσετε τα παλιά σας πλακάκια για να τα ανανεώσετε. Μπορείτε απλά να τα βάψετε.

7 Οικονομικοί Τρόποι να Δώσετε στην Κουζίνα σας μια Παιχνιδιάρικη Πινελιά!

Τοίχος-τραπέζι Εάν έχετε τραπέζι μέσα στην κουζίνα κολλημένο στο τοίχο λόγω περιορισμένου χώρου τονίστε το για να φαίνεται στιλάτο και όχι στριμωγμένο. Βάψτε μια κάθετη λωρίδα από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα με ένα πιο σκούρο χρώμα και τοποθετείστε οριζόντια ράφια. Αμέσως ο βαμμένος τοίχος παραπέμπει σε μοντέρνα πλάτη βιβλιοθήκης και το τραπέζι δείχνει σαν να αποτελεί μέρος της σύνθεσης.

Ψυγείο Εάν έχετε ένα πιο παλιό ψυγείο και δεν σας αρέσει η όψη του μπορείτε πολύ οικονομικά να το κάνετε να μοιάζει πάρα πολύ στιλάτο και ακριβό. Μπορείτε να παραγγείλετε αυτοκόλλητο και να το ντύσετε. Κολλήστε το μόνοι σας και ξεκολλήστε το όποτε εσείς θέλετε.

6 Κρυψώνες για Μικρόβια στην Κουζίνα

thehomeissue_psygio

Ντύστε το ψυγείο σας με αυτοκόλλητο και κάντε το καινούργιο.

Βάζα Βγάλτε τα βάζα από τα ντουλάπια και κρεμάστε τα κάτω από τα ντουλάπια. Κερδίστε με αυτόν τον τρόπο χώρο και δώστε στιλ στην κουζίνα σας. Βιδώστε τα καπάκια από τα βάζα στην κάτω μεριά των πάνω ντουλαπιών. Βάλτε μέσα τα ζυμαρικά σας, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς. Θα έχετε άμεση πρόσβαση, θα ξέρετε τι σας έχει τελειώσει, και η κουζίνα σας θα είναι σούπερ.

thehomeissue_kouzina05

Κολλήστε τα βαζάκια σας κάτω από τα πάνω ντουλάπια σας για να έχετε πρόχειρο ό,τι χρειάζεστε.

Μυρωδικά και βότανα Διακοσμήστε την κουζίνα σας με πρωτότυπα γλαστράκια. Βάλτε διάφορα μυρωδικά σε φλιτζάνια και φτιάξτε το δικό σας κήπο με φρέσκα μυρωδικά. Κόψτε ένα ξύλινο ράφι στο πλάτος του νεροχύτη σας. Βιδώστε στις δυο άκρες και δημιουργήστε ένα πρωτότυπο ράφι που θα προσθέσει στιλ και χώρο για τα μυρωδικά σας.

Έξυπνες Συμβουλές για να Κερδίσετε Χώρο στην Μικρή Κουζίνα σας

thehomeissue_kouzina06

Φυτέψτε βότανα και μυρωδικά σε όμορφα φλιτζάνια στην κουζίνα σας.

Παράθυρο Εάν έχετε παράθυρο στην κουζίνα και δεν είστε προνομιούχοι ώστε να έχετε υπέροχη θέα μπορείτε να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο με κάποιο θέμα από τη φύση. Το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο επιτρέπει στο 30% του φυσικού φωτισμού να περνάει. Οπότε το τοπίο θα είναι όσο φωτεινό χρειάζεται τις πρωινές ώρες και το πλύσιμο των πιάτων θα γίνεται πολύ πιο ξεκούραστα.

thehomeissue_kouzina07

Αν δεν έχετε θέα, μπορείτε να κολλήσετε ένα όμορφο τοπίο στο παράθυρο της κουζίνας σας.

Χαλί Στην κουζίνα ένα χαλί εκτός από χρηστικό είναι και πολύ όμορφο. Επιλέξτε κάποιο αδιάβροχο ή κάποιο κιλίμι που να μπορεί να μπει και στο πλυντήριο μιας και σίγουρα θα θέλει συχνά πλύσιμο.

6 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε την Κουζίνα σε 5 Λεπτά!

thehomeissue_kouzina08

Ένα χαλάκι είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε κουζίνα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε Ανανέωση σε Κάθε Χώρο Χωρίς να Ξοδέψετε Ευρώ

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δώστε νέα ζωή σε κάθε χώρο του σπιτιού σας χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Οι πιο Έξυπνες Ιδέες για να Οργανώσετε Αποτελεσματικά την Κουζίνα σας

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να οργανώσετε αποτελεσματικά την κουζίνα σας.

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα το Καμμένο Φαγητό από τα Σκεύη της Κουζίνας

.

Με αυτό το εύκολο tip θα μπορέσετε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα καμένα σκεύη κουζίνας.

Το Έξυπνο Κόλπο για να Καθαρίσετε Πανεύκολα τη Σχάρα του Φούρνου σας (video)

.

Υπάρχει ένας τρόπος για να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου σας και να την κάνετε ολοκαίνουργια. Δείτε τον...

8 Κόλπα στην Κουζίνα για να Εξοικονομήσετε Χρόνο και Χρήμα

.

Δείτε τις 8 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας για να εξοικονομήσετε χρόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουζίνα
Μεταμορφώστε την Κουζίνα σας με 7 Ευρώ! Δείτε πώς…

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οργανώστε τον Νεροχύτη της Κουζίνας σας με Αυτές τις 10 Πρωτότυπες Ιδέες!