«Έχω Σκούρο Πάτωμα από Ξύλο. Πώς να Διακοσμήσω τον Χώρο μου;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Έχω Σκούρο Πάτωμα από Ξύλο. Πώς να Διακοσμήσω τον Χώρο μου;»

Η αναγνώστριά μας Μαίρη Κυριάκου έχει μια διακοσμητική απορία την οποία εξέφρασε με την εξής ερώτηση: «Έχω σκούρο ξύλινο πάτωμα. Πώς θα πρέπει να διακοσμήσω τον χώρο μου;»

Τα σκούρα ξύλινα πατώματα είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του χώρου, που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι πολύ chic και πολύ κομψά, ωστόσο αν τα συνδυάσετε με λάθος έπιπλα υπάρχει ο κίνδυνος να φαίνεται ο χώρος βαρύς και σκοτεινός.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να αναδείξετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά των σκούρων πατωμάτων σας, διαβάστε παρακάτω.

Τα πιο Ιδιαίτερα Ξύλινα Πατώματα που θα σας Ενθουσιάσουν

Ανοιχτοί τοίχοι και ανοιχτά ξύλινα έπιπλα Για να πετύχετε το πιο αρμονικό οπτικό αποτέλεσμα επιλέξτε έπιπλα που θα είναι και αυτά ξύλινα, αλλά σε ανοιχτότερη απόχρωση. Για παράδειγμα, αν το πάτωμα είναι γκρι ή μαύρο, διαλέξτε έπιπλα στο χρώμα της ώχρας. Οι ανοιχτοί τοίχοι θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους αντίθεση με το σκούρο πάτωμα και έτσι ο χώρος σας θα είναι κομψός και ταυτόχρονα ανοιχτός.

σκούρο πάτωμα

Επιλέξτε έπιπλα που θα είναι και αυτά ξύλινα, αλλά σε ανοιχτότερη απόχρωση.

Ταιριάξτε τα πόδια των επίπλων με τα πατώματα Στην περίπτωση των σκούρων πατωμάτων, η χρωματική αντίθεση δεν είναι μονόδρομος. Αν ταιριάξετε τα πόδια των επίπλων σας με το πάτωμα, τότε θα δημιουργήσετε μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να διαλέξετε μια ανοιχτή απόχρωση για τους τοίχους σας. Δεν χρειάζεται να είναι λευκοί, χρειάζεται όμως να είναι σημαντικά ανοιχτότεροι από το πάτωμα και τα έπιπλα.

σκούρο πάτωμα

Στην περίπτωση των σκούρων πατωμάτων, η χρωματική αντίθεση δεν είναι μονόδρομος.

Η Τάση που θα Λατρέψετε: Ασπρόμαυρο Πάτωμα για Υπέροχες Κουζίνες

Αναμείξτε διάφορα ξύλα με λευκό Μιμηθείτε την φυσική ποικιλία ξύλου που συναντάμε στο δάσος. Ένα σκούρο ξύλινο τραπέζι είναι σίγουρο πως θα εξαφανιστεί σε ένα σκούρο πάτωμα. Ωστόσο, το ανοιχτό ξύλο θα ξεχωρίσει και θα δημιουργήσει μια πολύ όμορφη και φυσική αίσθηση. Οι λευκοί τοίχοι και τα φυτά θα συμπληρώσουν την όμορφη εικόνα.

σκούρο πάτωμα

Μιμηθείτε την φυσική ποικιλία ξύλου που συναντάται στο δάσος.

Χαλιά Τα χαλιά είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσετε τα σκούρα πατώματά σας γιατί μπορούν να ξεχωρίσουν και να ανοίξουν σημαντικά τον χώρο. Επιλέξτε χαλιά που θα κάνουν αντίθεση με το πάτωμα και θα διαπιστώσετε πως θα δημιουργηθεί στον χώρο σας μια πολύ όμορφη και ζεστή αίσθηση.

σκούρο πάτωμα

Επιλέξτε χαλιά που θα κάνουν αντίθεση με το πάτωμα.

Ξύλινο Πάτωμα: Αυτά τα Λάθη Κάνετε και το Καταστρέφετε

Βάλτε χρώμα Εκμεταλλευτείτε το σκούρο πάτωμα για να ενσωματώσετε το χρώμα στον χώρο σας και να δημιουργήσετε πανέμορφες αντιθέσεις. Οι καλύτεροι τρόποι για να το κάνετε είναι ένα χρωματιστό χαλί, ένα μεταλλικό αντικείμενο και – φυσικά – τα φυτά που πάντα δίνουν χρώμα στον χώρο με τον φυσικότερο τρόπο. Βασική προϋπόθεση και εδώ είναι να διατηρήσετε τους τοίχους σας ανοιχτούς.

σκούρο πάτωμα

Εκμεταλλευτείτε το σκούρο πάτωμα για να ενσωματώσετε το χρώμα στον χώρο σας και να δημιουργήσετε πανέμορφες αντιθέσεις.

Αν μεταχειριστείτε τα σκούρα πατώματά σας με έξυπνο τρόπο, υιοθετώντας τις παραπάνω διακοσμητικές συμβουλές, είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσετε έναν πολύ κομψό και ελκυστικό χώρο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική Διακόσμηση: Αυτοί Είναι οι 8 Κανόνες που Πρέπει να Ακολουθήσετε για να Φέρετε το Παρίσι στο Σπίτι σας!

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ενσωματώσετε την γαλλική διακόσμηση στο σπίτι σας.

7 Κανόνες Διακόσμησης που Αξίζει να Παραβείτε!

.

Μπορεί η Βίβλος της διακόσμησης να λέει άλλα, ωστόσο υπάρχουν 7 διακοσμητικά... παραπτώματα στα οποία αξίζει να υποπέσετε!

Αυτοί οι 5 Χρωματικοί Συνδυασμοί Ταιριάζουν σε Όλα τα Δωμάτια!

.

Αυτοί οι μοντέρνοι κι έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί ταιριάζουν σε όλους τους χώρους τους σπιτιού σας και σας προκαλούν να τους τολμήσετε!

Αυτός Είναι ο Τρόπος για να Έχετε Πεντακάθαρο Πάτωμα Χωρίς Καθάρισμα!

.

Δείτε πώς να διατηρείτε το πάτωμα καθαρό για περισσότερο χρόνο.

5 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι στο Βάψιμο των Επίπλων

.

Σας αρέσει το χρώμα στα έπιπλα, αλλά το αποφεύγετε γιατί δεν έχετε πίστη στα χέρια σας; Μάθετε από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι και ετοιμαστείτε να αγγίξετε την τελειότητα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Κόλπα που θα Βάλουν τα Έργα Τέχνης σας στο Επίκεντο της Διακόσμησης