“Τελικά Χρειάζεται ή Όχι να Ξεπλένω τα Πιάτα πριν τα Βάλω στο Πλυντήριο Πιάτων;”

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

“Τελικά Χρειάζεται ή Όχι να Ξεπλένω τα Πιάτα πριν τα Βάλω στο Πλυντήριο Πιάτων;”

Πρόκειται για ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετές νοικοκυρές που έχουν πλυντήριο πιάτων. Κάπως έτσι, λοιπόν, έφτασε και η ερώτηση στα χέρια μας από την αναγνώστριά μας, Νικολέτα Ριζόκου από το Χαλάνδρι, η οποία θέλει να μάθε αν πρέπει να ξεπλένει τα πιάτα και τα κουταλοπίρουνά της πριν τα βάλει για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Εμείς, μελετήσαμε το θέμα και καταλήξαμε στο παρακάτω συμπέρασμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προ-πλένετε τα βρώμικα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνετε.

Όλα Όσα Πλένονται στο Πλυντήριο Πιάτων και δεν το Φανταζόσασταν

Μην πλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

Φυσικά και πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα σας από αποφάγια. Απλά δεν χρειάζεται να τα βάζετε κάτω από τον νεροχύτη και να τα πλένετε.

Οι λόγοι, επομένως, είναι οι εξής:

1. Το προ-πλύσιμο των πιάτων κάνει το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων λιγότερο αποτελεσματικό. Και είναι και λογικό. Αν δεν υπάρχει κάτι να καθαρίσει το απορρυπαντικό πιάτων τότε δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Επιπλέον ξοδεύετε απορρυπαντικό χωρίς να υπάρχει λόγος.

Η Νέα Τεχνολογία στο Πλυντήριο Πιάτων: Αυτό είναι το Πλυντήριο του Μέλλοντος

2. Μπερδεύετε το πλυντήριό σας. Τα καινούργια και πιο εξελιγμένα πλυντήρια πιάτων έχουν έναν αισθητήρα ο οποίος τσεκάρει πόσο νερό θα χρειστούν τα πιάτα σας για να πλυθούν και πόση ώρα θα χρειαστεί το πλυντήριο για να τα πλύνει. Αν έχετε και εσείς ένα τέτοιο πλυντήριο, τότε σίγουρα προ-πλένοντας τα πιάτα σας, το μπερδεύετε. Αν ο αισθητήρας δεν έχει κάτι να τσεκάρει (βρωμιά πάνω στα πιάτα σας) τότε θα δώσει εντολή για πιο ελαφρύ πλύσιμο και επομένως τα πιάτα σας δεν θα καθαριστούν καλά.

Δεν κάνετε καθόλου καλό στα πιάτα και το πλυντήριό σας.

Πλυντήριο πιάτων: 8 Tips για Μέγιστη Αποτελεσματικότητα

3. Είναι χάσιμο νερού και χρόνου. Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων ξοδεύουν σε κάθε πλύση 15-22 λίτρα νερό ανάλογα με το είδος πλύσης που κάνουν και το μοντέλο που έχετε. Επομένως, γιατί να ξοδεύετε επιπλέον νερό πλένοντας τα πιάτα σας στο χέρι πριν τα βάλετε στο πλυντήριο; Απλά σταματήστε να το κάνετε. Και νερό ξοδεύετε χωρίς λόγο και χρόνο τρώτε.

Συμπερασματικά, δεν χρειάζεται να προ-πλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Σκουπίστε τα καλά από αποφάγια και βάλτε τα κατευθείαν για πλύσιμο.

Δείτε ακόμα:

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπίτι σε Ενοίκιο: 7 Οικονομικές Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χαλιά
Φτιάξτε Μόνοι σας Καθαριστικό για τα Χαλιά