«Πώς Μπορώ να Φωτίσω τα Έργα Τέχνης που Βρίσκονται στους Τοίχους του Σπιτιού μου;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς Μπορώ να Φωτίσω τα Έργα Τέχνης που Βρίσκονται στους Τοίχους του Σπιτιού μου;»

Η φίλη μας, Βασιλική Μ., από την Αθήνα αναρωτιέται πως μπορεί να φωτίσει τα έργα τέχνης στον τοίχο της: «Θα ήθελα να αναδείξω με κατάλληλο φωτισμό μερικές δικές μου φωτογραφίες που είναι τυπωμένες σε φύλλα αλουμινίου και βρίσκονται κρεμασμένες (ως κάδρα) στο σαλόνι του σπιτιού μου. Ο φωτισμός πρέπει να στοχεύει ακριβώς τα όρια του κάδρου (και φυσικά το εσωτερικό του) και όχι να «χύνεται» έξω από το κάδρο. Γι΄ αυτό έχω την εντύπωση ότι χρειάζονται σποτάκια οροφής με πολύ στοχευμένη δέσμη φωτός (έχω δοκιμάσει απλούς προβολείς και το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό). Θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε σχετικά;».

5 Κόλπα που θα Βάλουν τα Έργα Τέχνης σας στο Επίκεντο της Διακόσμησης

Ο φωτισμός των κάδρων φαίνεται απλός, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται να δοθεί προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Αρχικά, οι απλοί προβολείς και ο κατακόρυφος φωτισμός είναι σπάνιος, καθώς δημιουργεί σκιές στο πλαίσιο πάνω από το κάδρο. Ας δούμε, όμως, μερικούς βασικούς κανόνες.

έργα τέχνης

Ο φωτισμός των κάδρων φαίνεται απλός, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται να δοθεί προσοχή στις λεπτομέρειες.

Φώτα LED Είναι από τις καλύτερες επιλογές για να αναδείξετε έργα τέχνης. Δεν ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία, πράγμα που σημαίνει ότι τα έργα σας είναι προστατευμένα. Επίσης έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν μικρή ενέργεια.

Λαμπτήρες πυρακτώσεως Οι κλασσικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως δημιουργούν έναν ζεστό φωτισμό που αναδεικνύει τα κίτρινα και τα κόκκινα χρώματα, ενώ κάνει λιγότερο έντονα τα μπλε και τα πράσινα.

Φωτισμός: Τα 5 Λάθη που Κάνετε στο Σπίτι σας

Λάμπες αλογόνου Ρίχνουν το πιο αγνό άσπρο φως, πράγμα που τις κάνει κατάλληλες για την ανάδειξη των περισσότερων έργων τέχνης. Βγάζουν όμως αρκετή ζέστη, γι αυτό πρέπει να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το έργο ώστε να μην το καταστρέψουν. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε λάμπες αλογόνου, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο UV στον λαμπτήρα.

Λάμπες φθορίου Οι λάμπες φθορίου αλλοιώνουν τα χρώματα και η υψηλή ακτινοβολία μπορεί να είναι επιζήμια για το έργο τέχνης. Σε γενικές γραμμές δεν προτείνονται.

Φωτισμός: Δημιουργήστε την Τέλεια Ατμόσφαιρα στο Σπίτι σας με Αυτά τα 8 Tips

Ο καλύτερος τρόπος για να είναι στοχευμένος ο φωτισμός σας είναι, πράγματι, τα σποτ οροφής. Το φως πρέπει να χτυπάει στο κέντρο του κάδρου με γωνία περίπου 30 μοιρών. Αν είναι λιγότερο από 30 μοίρες θα δημιουργηθούν σκιές πίσω από το κάδρο. Αν είναι περισσότερο, θα έχετε αντανάκλαση. Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να εξαλείψετε την αντανάκλαση, η λύση είναι να βάλετε δύο σποτ που θα «συναντιούνται» πάνω στο έργο σας.

έργα τέχνης

Το φως πρέπει να χτυπάει στο κέντρο του κάδρου με γωνία περίπου 30 μοιρών.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ο φωτισμός του υπόλοιπου δωματίου. Σε γενικές γραμμές ισχύει ο κανόνας ότι ο φωτισμός που θα πέφτει στο κάδρο σας πρέπει να είναι 3 φορές πιο ισχυρός από τον φωτισμό του υπόλοιπου χώρου. Ένα σποτ με dimmer θα είναι ιδιαίτερα πρακτικό για να προσαρμόζετε αν θέλετε το φωτισμό ανάλογα με τον φωτισμό του υπόλοιπου χώρου.

έργα τέχνης

Χρησιμοποιήστε προβολάκι με πτερύγια για να οριοθετήσετε το φως.

Για την τέλεια οριοθέτηση του φωτός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πτερύγια στο προβολάκι σας, έτσι ώστε να ορίσετε πολύ συγκεκριμένα το φωτιστικό «κάδρο». Καλή επιτυχία!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για να Κρεμάσετε Ολόισια ένα Κάδρο Πρέπει να Ξέρετε Αυτό

.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κρεμάσετε έναν πίνακα ολόισια στον τοίχο.

«Πώς Μπορώ να Αξιοποιήσω την Εσοχή που Βρίσκεται στο Σαλόνι μου;»

.

Αξιοποιήστε την εσοχή του σαλονιού σας και δημιουργήστε ένα μοναδικό σημείο εστίασης στον χώρο σας.

Μετατρέψτε τις Προσωπικές σας Φωτογραφίες σε Έργα Τέχνης για τον Τοίχο

.

Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει και εσάς και τους καλεσμένους σας.

Αλλάξτε Ατμόσφαιρα στο Καθιστικό σας Παίζοντας με τον Φωτισμό

.

Δημιουργήστε εφέ φωτισμού με αυτές τις έξυπνες ιδέες!

Κάδρα: Οι Κανόνες που Πρέπει να Ακολουθήσετε

.

Κάδρα: Μη σας τρομοκρατεί η ιδέα να φτιάξετε ένα κολάζ με φωτογραφίες στον τοίχο. Δείτε μερικά παραδείγματα που θα σας ξεμπλοκάρουν την έμπνευση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πανέμορφες Οικογενειακές Φωτογραφίες: 5 Tips που Πρέπει να Ξέρετε για να τις Διακοσμήσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

νερό
8 Έξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Νερό στο Μπάνιο σας