«Πώς Μπορώ να Βάψω τα Ξύλινα Κομοδίνα μου;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς Μπορώ να Βάψω τα Ξύλινα Κομοδίνα μου;»

Η φίλη μας Έμμα Κρανά από την Νέα Ιωνία μας ρωτάει πως μπορεί να βάψει τα κομοδίνα της: «Ενδιαφέρομαι να βάψω δύο κομοδίνα που είναι από ξύλο. Ωστόσο δεν ξέρω τι είδος μπογιάς πρέπει να χρησιμοποιήσω; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος μπογιάς; Έχετε να μου προτείνετε καμιά ιδέα; Τα κομοδίνα είναι απλά, με μια κενή θέση και ένα συρταράκι. Επίσης, έχω ακούσει και για αυτοκόλλητα που τα κολλάς πάνω στο ξύλο, τα περνάς με μπογιά και όταν τα βγάζει φαίνεται σαν σχέδιο. Θα μπορούσα να φτιάξω κάτι τέτοιο; Αναμένω τις ιδέες και τις προτάσεις σας».

9 Τεράστια Λάθη που Κάνετε όταν Βάφετε Ξύλινα Ντουλάπια

Η βαφή των επίπλων είναι μια πολύ καλή λύση για να ανανεώσετε τα ήδη υπάρχοντα έπιπλά σας χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Ας δούμε, λοιπόν, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Αρχικά, αν το έπιπλό σας έχει παλιό βερνίκι θα πρέπει να το τρίψετε με γυαλόχαρτο για να φύγει. Έπειτα θα πρέπει να δείτε αν το έπιπλο έχει τρύπες ή γρατσουνιές τις οποίες μπορείτε εύκολα να επιδιορθώσετε με έναν ξυλόστοκο και στη συνέχεια να τρίψετε την επιφάνεια με ένα γυαλόχαρτο για να λειανθεί.

ξύλινα κομοδίνα

Είναι σημαντικό να τρίψετε το έπιπλο με ένα γυαλόχαρτο.

Αφού κάνετε τα παραπάνω περάστε το ξύλο με αστάρι και αφού στεγνώσει εντελώς περάστε την πρώτη δόση χρώματος το οποίο θα εφαρμόσετε με πινέλο ή ρολό. Όσον αφορά τις βαφές έχετε διάφορες επιλογές. Αν θέλετε να διατηρήσετε την όψη του ξύλου και να φαίνονται τα νερά του, τότε ένα χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού σας είναι αρκετό για να δώσετε μια ελαφριά απόχρωση.

4 Είναι τα Βήματα που Πρέπει να Ακολουθήσετε για να Βάψετε ένα Έπιπλο!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ρεπουλίνη η οποία σας δίνει άπειρες επιλογές και μπορείτε να πετύχετε ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια. Συνήθως δύο χέρια είναι αρκετά.  Αν θέλετε να δώσετε στα έπιπλά σας «παλαιωμένη» όψη, τότε μετά τη βαφή μπορείτε να τα περάσετε από πάνω με ένα γυαλόχαρτο.

ξύλινα κομοδίνα

Δώστε στα έπιπλα παλαιωμένη όψη περνώντας τη βαφή με ένα γυαλόχαρτο.

Σχετικά με τα αυτοκόλλητα που αναφέρετε, λέγονται stencils και όντως μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πανέμορφα σχέδια πάνω στο έπιπλό σας. Θα τα βρείτε σε καταστήματα χειροτεχνίας και η διαδικασία είναι απλή: στερεώνετε το stencil πάνω στο έπιπλο (αφού το έχετε επεξεργαστεί όπως είπαμε πριν και είναι έτοιμο να βαφεί) με κολλητική ταινία. Αναλόγως το πόσο λεπτομερές είναι το σχέδιο που επιλέξατε, χρησιμοποιείτε και το ανάλογο πινέλο και γεμίζετε με χρώμα τα κενά. Το αφήνετε να στεγνώσει τελείως και αφαιρείτε το stencil την επόμενη μέρα.

ξύλινα κομοδίνα

Με τα stencils μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ όμορφα σχέδια.

Πώς θα Ξαναδώσετε Ζωή στα Έπιπλα Βεράντας (Πριν και Μετά)

Προσοχή Πολλά έπιπλα δίνουν την αίσθηση του ξύλου, αλλά στην πραγματικότητα είναι από άλλα υλικά, όπως πχ mdf ή μοριοσανίδα. Αν το έπιπλό σας δεν είναι από ατόφιο ξύλο, θα πρέπει να προμηθευτείτε βαφές που προορίζονται ειδικά για το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το έπιπλό σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Οικονομικοί Τρόποι για να Ανανεώσετε τα Ντουλάπια της Κουζίνας

.

Βάλτε τέλος στη «βαρετή» διακόσμηση και ανανεώστε τον χώρο της αλλάζοντας όψη μόνο στα ντουλάπια κουζίνας.

Αυτά τα Πράγματα Μέσα στο Σπίτι δεν Ξέρατε ότι Μπορείτε να τα Βάψετε

.

Η πιο εύκολη κίνηση ανανέωσης είναι να βάψετε τους τοίχους. Δείτε και μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να βάψετε στο σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουζίνες
14 Εκπληκτικές Κουζίνες που θα σας Φτιάξουν τη Μέρα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Ένα Boho Chic Διαμέρισμα 46 τμ στο San Francisco!