«Πώς Μπορώ να Εξοικονομήσω Χώρο στην Ντουλάπα για τα Ρούχα και τα Παπούτσια;»

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς Μπορώ να Εξοικονομήσω Χώρο στην Ντουλάπα για τα Ρούχα και τα Παπούτσια;»

Η αναγνώστριά μας Κωνσταντίνα από την Πάτρα αναρωτιέται πως μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στην ντουλάπα της για να αποθηκεύσει τα ρούχα και τα παπούτσια. Συγκεκριμένα μας λέει: «Γεια σου Σπύρο. Είσαι απίθανος σε ό,τι έχεις κάνει και συγχαρητήρια. Κι εγώ, όπως και πολλά κορίτσια, έχω μια εντοιχισμένη ντουλάπα η οποία όμως δεν μου εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο για τα ρούχα και τα παπούτσια μου. Επίσης, είμαι της θεωρίας ότι τα παπούτσια και τα ρούχα δεν πρέπει να συνυπάρχουν στον ίδιο κλειστό χώρο. Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χώρο;».

Interior Designers μας Λένε τα Μυστικά για την Τέλεια Οργάνωση των Ρούχων

Οι μικρές ντουλάπες συχνά δίνουν την αίσθηση πως δεν χωράνε αρκετά ρούχα και παπούτσια (τουλάχιστον όχι όσα θα θέλατε), ωστόσο με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο και να οργανώσετε τα υπάρχοντά σας με πολύ λειτουργικό τρόπο. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε Μοιάζει αυτονόητο αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά η ντουλάπα μας περιέχει πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται. Αν υπάρχουν ρούχα ή παπούτσια που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από έναν χρόνο ή αν κάποια ρούχα δεν σας χωράνε πια, συγκεντρώστε τα, αποθηκεύστε τα σε κουτιά και βάλτε τα σε κάποια αποθήκη ή χαρίστε τα. Θα δείτε πως με αυτή την απλή κίνηση η ντουλάπα σας θα αναπνεύσει. Μην ξεχάσετε να απομακρύνετε και τα νάιλον ή τις σακούλες μέσα στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται κάποια αξεσουάρ.

ντουλάπα

Μοιάζει αυτονόητο αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά η ντουλάπα μας περιέχει πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται.

10 Tips Οργάνωσης που Μπορείτε να Πετύχετε Μέσα σε Μια Μόνο Μέρα

Εκμεταλλευτείτε το πάτωμα της ντουλάπας Αν έχετε πολλά ρούχα σε κρεμάστρες, τότε το πάτωμα της ντουλάπας σας παραμένει πιθανώς ένας ανεκμετάλλευτος χώρος. Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μία πλευρά και αφήστε την άλλη για τα πιο κοντά. Αυτόματα θα δημιουργηθεί κενός χώρος στον οποίο μπορείτε να βάλετε κουτιά, ράφια ή μια παπουτσοθήκη.

ντουλάπα

Κρεμάστε τα μακριά ρούχα στη μία πλευρά και αφήστε την άλλη για τα πιο κοντά.

Αξιοποιήστε το πάνω ράφι Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά που θα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας σας για να το χωρίσετε και να δημιουργήσετε μικρότερους χώρους. Εκεί μπορείτε να βάλετε διπλωμένες μπλούζες τη μία πάνω στην άλλη ή άλλα αξεσουάρ (όπως πχ τσάντες) τα οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

ντουλάπα

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά που θα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι της ντουλάπας.

Στρέψτε την προσοχή σας στις γωνίες Οι γωνίες μιας ντουλάπας είναι από τα σημεία τα οποία μένουν συνήθως ανεκμετάλλευτα. Για να τις αξιοποιήσετε προμηθευτείτε ράφια για γωνίες ή γωνιακές μπάρες πάνω στις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε ρούχα ή αξεσουάρ.

ντουλάπα

Οι γωνίες μιας ντουλάπας είναι από τα σημεία τα οποία μένουν συνήθως ανεκμετάλλευτα.

Ξεχάστε Όσα Ξέρατε: Αυτός Είναι ο Πιο Εύκολος Τρόπος Να Διπλώνετε τα Ρούχα σας!

Χρησιμοποιήστε τις πόρτες Οι πόρτες μιας ντουλάπας αποτελούν ιδανικό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα. Χρησιμοποιήστε γάντζους για να κρεμάσετε τις τσάντες ή τα φουλάρια σας, βάλτε έναν πίνακα από φελλό για να κρεμάσετε τα κοσμήματα και τα καπέλα σας ή προσθέστε ειδικά ράφια που προορίζονται για τα παπούτσια σας.

ντουλάπα

Οι πόρτες μιας ντουλάπας αποτελούν ιδανικό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα.

Τα παπούτσια σας, εκτός από την πόρτα, μπορούν να αποθηκευτούν σε κάθετες κρεμαστές παπουτσοθήκες που θα κρεμάσετε στην άκρη της μίας πλευράς της ντουλάπας σας ή σε παπουτσοθήκες που θα τοποθετήσετε στο πάτωμα. Αν, όμως, δεν θέλετε – όπως αναφέρετε – να βρίσκονται τα παπούτσια και τα ρούχα σας στον ίδιο χώρο, τότε δείτε αυτές τις Πανέξυπνες Ιδέες για να Αποθηκεύσετε τα Παπούτσια σας με Στιλ που θα σας βοηθήσουν να τα αποθηκεύσετε έξυπνα εκτός ντουλάπας και να εξασφαλίσετε την απαραίτητη οργάνωση – πάντα με κομψότητα και στυλ!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ώρα της Μεγάλης Αλλαγής: Αποθηκεύστε τα Χειμωνιάτικα Χωρίς Κόπο

.

Ώρα να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε και να γλιτώσετε κόπο και χρήματα.

Αυτό το Tip Φέρνει το Καθαριστήριο στο Σπίτι σας!

.

Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποφύγετε (εσείς και η τσέπη σας) το καθαριστήριο. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε στεγνό καθάρισμα κατ’ οίκον!

Δείτε πως θα Αυξήσετε τον Χώρο στη Ντουλάπα σας

.

Εάν έχετε απογοητευτεί με τον μικρό χώρο στη ντουλάπα σας, μην το βάζετε κάτω.

Έξυπνοι Τρόποι για να Διαχωρίσετε το Εσωτερικό των Συρταριών σας

.

Ήρθε η ώρα να βάλετε μια τάξη στη ζωή σας και, ειδικότερα, στα συρτάρια σας.

Όλα τα Μυστικά για Τέλεια Οργανωμένη Ντουλάπα

.

Αυτά είναι τα καλύτερα tips για την πιο οργανωμένη ντουλάπα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξεκολλήστε Εύκολα τα Αυτοκόλλητα... από Κάθε Είδους Επιφάνεια!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Τρόποι για να Αποκτήσετε το πιο Καθαρό Σπίτι