«Πως Μπορώ να Διακοσμήσω τη Σκάλα του Σπιτιού;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πως Μπορώ να Διακοσμήσω τη Σκάλα του Σπιτιού;»

Ο αναγνώστης και φίλος μας Μπρασινίκας Βαλάντης μας έστειλε την ερώτησή του σχετικά με το πώς μπορεί να διακοσμηθεί μια σκάλα. Αν και έχουμε προτείνει ξανά μερικές ιδέες για το πώς μπορεί να διακοσμηθεί μια σκάλα οι προτάσεις δεν τελειώνουν ποτέ.

Η πιο διαδεδομένη τεχνική για τη διακόσμηση της σκάλας είναι αυτή της επένδυσης του τοίχου, από πάνω έως κάτω με κορνίζες σε διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Το περιεχόμενο ωστόσο αυτών από περίπτωση σε περίπτωση μπορεί να διαφέρει. Ανάλογα με το διακοσμητικό ύψος του υπόλοιπου σπιτιού μπορούν να παίξουν και οι κορνίζες το ρόλο τους.

Αν θέλετε να το κάνετε συμπληρωματικά τότε θα διαλέξετε κορνίζες και περιεχόμενο στο ίδιο στυλ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνίζες όπου μέσα σε αυτές θα βάλετε φωτογραφίες με τα μέλη της οικογένειας φτιάχνοντας με αυτό τον τρόπο μια έκθεση αναμνηστικών φωτογραφιών στον τοίχο σας. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί τρόποι που οι κορνίζες μπορούν να αποτελέσουν το πιο όμορφο στοιχείο της διακόσμησης ενός σπιτιού. 

σκάλα

Για τις αποχρώσεις των κορνιζών μπορείτε να διαλέξετε ένα χρώμα για ένα ήσυχο και ισορροπημένο αποτέλεσμα ή να διαλέξετε έως τρία χρώματα, που θα τα χρησιμοποιείτε εναλλάξ, για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

«Πώς μπορώ να ανανεώσω την κουζίνα μου χωρίς να ξοδευτώ;»

Tip: Αν επιλέξετε την πρόταση με τις φωτογραφίες μέσα στις κορνίζες φροντίστε να έχουν μια χρονολογική σειρά ξεκινώντας με τις παλιότερες να βρίσκονται στην έναρξη της σκάλας και τις πιο πρόσφατες στο τελείωμα αυτής. Έτσι θα είναι σαν τη διήγηση της ιστορίας ενός προσώπου.

«Πώς θα καθαρίσω τέλεια έναν βρώμικο τοίχο;»

Πολλές φορές η διακόσμηση της σκάλας μπορεί να γίνει με φυτά εσωτερικού χώρου αυτό βέβαια εξαρτάται απόλυτα από τις συνθήκες φωτισμού και υγρασίας του χώρου. Αν η προοπτική της φύσης μέσα στο σπίτι σας αρέσει τότε απευθύνατε στους ειδικούς που θα βρείτε σε μια ανθοκομική έκθεση για να σας συμβουλέψουν αν αυτό, πρώτα απ’ όλα, είναι εφικτό για το χώρο σας και αν ναι ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές φυτών.

σκάλα

Παράλληλα με τα φυτά, το μέγεθος των οποίων θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που έχετε, μπορείτε να βάλετε και διακοσμητικά φαναράκια. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά και μέσα στα φαναράκια.

«Πώς Αφαιρούνται οι Λεκέδες από Νερό Πάνω σε Ξύλο;»

Tip: Η πρόταση αυτή είναι εφικτή επίσης αν δεν υπάρχουν μικρά παιδιά στο χώρο ή κατοικίδια καθώς ο κίνδυνος για ατυχήματα, είτε για τους μεν είτε για τους δε, είναι υψηλός.

«Πως μπορώ να καθαρίσω την κιτρινίλα από τους διακόπτες φωτισμού;»

Αν πάλι η σκάλα του σπιτιού είναι ιδιαίτερα στενή και οι διακοσμητικές επεμβάσεις περιορισμένες τότε δεν έχετε από το να επενδύσετε στο χρώμα και στο σχέδιο ντύνοντας τα σκαλοπάτια με κομμάτια ταπετσαρίας. Αγοράστε (από καταστήματα με επίτοιχες ταπετσαρίες) κομμάτια από διάφορα σχέδια και χρώματα διαφορετικά μεταξύ τους και ντύστε κάθε σκαλοπάτι της σκάλας με αυτά. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και μοναδικό.

Δείτε μερικούς ακόμη τρόπους για κάνετε την σκάλα το πιο ενδιαφέρον σημείο του σπιτιού σας.

σκάλα

Διαλέξτε τα σχέδια των ταπετσαριών ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης του σπιτιού ή τελείως αντίθετα με αυτή για να κάνετε τη διαφορά.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πιο Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας!

.

Αν δεν θέλετε να τους βάψετε, μπορείτε να κάνετε αυτά...

Δείτε 6 Πράγματα με τα Οποία Μπορείτε να Διακοσμήσετε τον Τοίχο σας!

.

Κάντε τους τοίχους του σπιτιού σας σούπερ καλοκαιρινούς με μερικές ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις!

Κρύψτε Έξυπνα τα Σημάδια από τον Τοίχο με μια Διακοσμητική Πινελιά

.

Δεν χρειάζεται να αντικρίζετε πια τα σημάδια στον τοίχο σας, χάρη σε αυτήν την φανταστική διακοσμητική ιδέα.

Υπόθεση Τοίχος: Δείτε μια Διακοσμητική Ιδέα για Κάθε Χώρο του Σπιτιού

.

Η διακόσμηση τολμά και το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να ξεχωρίσετε από τη μάζα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπέροχες Ιδέες για να Διακοσμήσετε Όλο το Σπίτι με 10 Ευρώ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

αλάτι
Κάντε Αυτά τα 6 Πράγματα Πεντακάθαρα Μόνο με Λίγο Αλάτι