Μήπως Πρέπει να Ξανασκεφτούμε Αυτή τη Διακοσμητική Τάση;

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μήπως Πρέπει να Ξανασκεφτούμε Αυτή τη Διακοσμητική Τάση;

Ανάμεσα σε άλλες τάσεις της διακόσμησης που εμφανίζονται κατά καιρούς για να δώσουν έναν διαφορετικό αέρα στα σπίτια μας έχετε ίσως παρατηρήσει την τάση που θέλει τα βιβλία να μπαίνουν στα ράφια από την… ανάποδη.

Βιβλιοθήκη: Οι 4 Βασικές Αρχές για να τη Διακοσμήσετε!

Αυτό εμπνεύστηκαν οι λάτρεις του μίνιμαλ για να δώσουν στις βιβλιοθήκες έναν αέρα απλότητας και ομοιομορφίας – κάτι που χαρακτηρίζει τους χώρους που προτιμούν τη «λιτή» διακόσμηση. Είναι πράγματι έτσι ή μήπως το γεγονός ότι οι τίτλοι δεν είναι πλέον εμφανείς μετατρέπει τις βιβλιοθήκες σε ουδέτερα αντικείμενα φτιαγμένα από άψυχα, νεκρά δέντρα;

βιβλία

Μήπως το γεγονός ότι οι τίτλοι δεν είναι πλέον εμφανείς μετατρέπει τις βιβλιοθήκες σε ουδέτερα αντικείμενα;

Τα βιβλία που ο τίτλος τους κρύβεται κάπου κοντά στον τοίχο και προσφέρουν θέα μόνο στο άψυχο υλικό τους, το χαρτί, κάνουν τις βιβλιοθήκες να μοιάζουν σαν να έχουν υποστεί ένα μονότονο και ανέμπνευστο ντεκουπάζ. Στερούν επίσης από τους καλεσμένους σας την ευκαιρία να σκανάρουν τα ράφια της βιβλιοθήκης σας και στερούν και από εσάς τους ίδιους την ευκαιρία να γίνουν τα βιβλία σας αφορμή για συζήτηση και επικοινωνία.

5 Πρωτότυπες και Εναλλακτικές Ιδέες για τη Βιβλιοθήκη

Γίνονται από την άλλη αφορμή για μερικές απορίες: Μήπως πιστεύετε ότι τα βιβλία δεν είναι για να ξαναδιαβάζονται; Μήπως πραγματικά δεν θέλετε οι καλεσμένοι σας να γνωρίζουν ποια βιβλία έχετε; Τι κρύβετε; Είναι εύκολο να υποθέσει κάποιος πως είτε ντρέπεστε για το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης σας είτε δεν έχετε διαβάσει κανένα από τα βιβλία σας και απλώς τα έχετε βάλει στα ράφια σας για χάρη της διακόσμησης.

βιβλία

Ίσως κάποιος υποθέσει πως ντρέπεστε για το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης σας.

Ο βασικός σκοπός μιας βιβλιοθήκης – εκτός από το να λειτουργεί ως εξαιρετικός αποθηκευτικός χώρος που θα εναποθέσετε τα βιβλία σας και ίσως μερικά ακόμα διακοσμητικά στοιχεία – είναι να αναδείξει την προσωπικότητά σας. Λειτουργεί επίσης πολύ βολικά στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να ξαναδιαβάσετε εκείνη την παράγραφο που σας άρεσε πολύ αλλά έχει κάπως ξεθωριάσει στο μυαλό σας. Η παράδοση της οργάνωσης των βιβλίων ξεκίνησε το 1535, έχει λειτουργήσει για αρκετούς αιώνες και λειτουργεί ακόμα.

βιβλία

Βάζοντας τα βιβλία σας ανάποδα είναι σαν να κρύβετε την προσωπικότητά σας.

Tips για να Καθαρίσετε την Βιβλιοθήκη και να Φροντίσετε τα Βιβλία σας

Τα «ανάποδα» βιβλία δεν είναι διακοσμητική πρόταση αλλά μια απόπειρα εντυπωσιασμού που φεύγει από την ουσία: να δημιουργήσετε έναν χώρο προσωπικό που τα αντικείμενά του - πόσο μάλλον τα βιβλία – θα αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία και τον ψυχισμό σας. Τα βιβλία και οι τίτλοι τους είναι από τα πιο προσωπικά πράγματα που μπορεί να εκθέσει κάποιος στον χώρο του. Μην στερείτε, λοιπόν, αυτή την εξαιρετική διακοσμητική πινελιά από τον χώρο, τους καλεσμένους και τον εαυτό σας και βάλτε τα από την καλή.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Αποτυχημένες Διακοσμήσεις Τοίχων που Είναι Παραδείγματα προν Αποφυγή!

.

Δείτε μερικά λάθη που μπορείτε εύκολα να αποφύγετε στη διακόσμηση τοίχων και δημιουργήστε τη δική σας σύνθεση εύκολα και οικονομικά.

5+1 Πράγματα που Προσέχουν οι Επισκέπτες όταν Έρχονται στο Σπίτι σας

.

Δείτε τι προσέχουν οι επισκέπτες στο σπίτι σας και λάβετε τα ανάλογα μέτρα!

Αυτές Είναι οι Τάσεις που Κάνουν Δυναμική Επιστροφή το 2018

.

Οι νέες τάσεις επιστρέφουν από το παρελθόν ανανεωμένες και υπόσχονται να μεταμορφώσουν τον χώρο σας.

5 Πρωτότυπες και Εναλλακτικές Ιδέες για τη Βιβλιοθήκη

.

Πότε ξανά βιβλία σε στοίβες! Σας παρουσιάζουμε 5 καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να μεταμορφωθούν εύκολα στη νέα σας βιβλιοθήκη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Απολύμανση στο Σφουγγάρι Πιάτων Μέσα σε 5 Λεπτά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κουζίνα: Όλα τα Διακοσμητικά Trends της Σεζόν που Πρέπει να Ξέρετε!