Καθρέφτες στο Φενγκ Σούι: Πώς να τους Τοποθετήσετε για Ευεξία και Πλούτο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Καθρέφτες στο Φενγκ Σούι: Πώς να τους Τοποθετήσετε για Ευεξία και Πλούτο

Οι καθρέφτες είναι σημαντικοί για το Φενγκ Σούι και σύμφωνα με την αρχαία κινεζική πρακτική μπορούν να φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Η έννοια του Φενγκ Σούι περιλαμβάνει την ιδέα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι συνδεδεμένη με το περιβάλλον. Η τακτοποίηση των αντικειμένων και η επιλογή διακόσμησης έχει ως στόχο να εξισορροπήσει τα δύο αντίθετα αλλά συμπληρωματικά στοιχεία γιν και γιανγκ για να βελτιώσει τη ροή του θετικού τσι και να αποτρέψει το αρνητικό τσι.

Οι καθρέφτες είναι ένα ισχυρό εργαλείο καθώς σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί διπλασιάζουν ή αυξάνουν ό,τι «βλέπουν». Γι’ αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα ιδανικά σημεία για να τους τοποθετήσετε σε κάθε χώρο του σπιτιού:

Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να διακοσμείται με τρόπο που να συμβάλει στον ήρεμο ύπνο, την ξεκούραση και κατ’ επεκταση στην ευεξία.

Το αν θα πρέπει να έχετε έναν καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρά σας για καλό φενγκ σούι αμφισβητείται από πολλούς επαγγελματίες. Ωστόσο οι περισσότεροι συμφωνούν στο σημείο που δεν πρέπει να τοποθετείται και αυτό είναι απέναντι από κρεβάτι. Μάλιστα δεν υπάρχει μόνο ένας αλλά δύο λόγοι που δεν είναι καλή αυτή η θέση.

Πρώτον προσκαλούν την ενέργεια ενός τρίτου (και τέταρτου!) ατόμου σε μια σχέση και δεύτερον «απορροφούν» την ενέργειά σας όσο εσείς κοιμάστε. Η λύση αν επιθυμείτε καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο είναι να τους τοποθετήστε μακριά από το κρεβάτι ή σε σημείο που να μη βλέπετε τον εαυτό σας όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι.

Καθιστικό

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, οι καθρέφτες είναι πολύ καλό διακοσμητικό στοιχείο για το καθιστικό γιατί προσελκύουν ευημερία.

Φροντίστε να τους τοποθετείτε έτσι ώστε να αντανακλούν μια όμορφη θέα για να σας μεταφέρουν θετική ενέργεια. Αποφύγετε όμως να τους τοποθετείτε πάνω από έναν καναπέ ή πολυθρόνα.

Οι καθρέφτες στο καθιστικό «αυξάνουν» τον αριθμό των ανθρώπων που είναι χώρο. Εάν εσείς ή οι καλεσμένοι σας είστε αρνητικοί, τότε το ίδιο και ακόμα περισσότερο κακή θα είναι και η ενέργεια του χώρου.

Κουζίνα

Στο φενγκ σούι, ο καθρέφτης στην κουζίνα αντιπροσωπεύει την καριέρα και τον πλούτο σας.

Τοποθετήστε τον σε σημείο που να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα ενώ μαγειρεύετε. Η θέση αυτή έχει έναν συμβολισμό. Σημαίνει ότι όπως βλέπετε την πόρτα θα μπορείτε να βλέπετε και τις ευκαιρίες που σας προκύπτους να δείτε ευκαιρίες καθώς προκύπτουν.

Μπάνιο

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι σημαντκό για το μπάνιο δεν είναι τόσο ο καθρέφτης όσο το σημείο όπου βρίσκεται στο σπίτι. Ένα μπάνιο ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα σημαίνει ότι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε στο σπίτι. Αυτό θεωρείται αρνητικό για το Φενγκ Σούι.

Επειδή όμως δεν είναι λογικό να γκρεμίσετε το σπίτι για να του αλλάξετε τη θέση, λύστε το πρόβλημα με έναν στιλάτο καθρέφτη στο εξωτερικό της πόρτας. Με τον τρόπο αυτό θα συγκρατήσετε την καλή ενέργεια μέσα στο σπίτι.

Επίσης καλό είναι να μην τοποθετείτε έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι από τη λεκάνη της τουαλέτας, γιατί πάλι δεν αποτελεί καλή ενέργεια.

Είσοδος

Οι καθρέφτες στην είσοδο είναι επιθυμητοί σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι .

Όμως για ακόμα  μια φορά, πρέπει να τοποθετούνται στο σωστό σημείο. Η εξώπορτα του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντική γιατί συμβολίει τον τρόπο με τον οποίο το chi ή η δύναμη της ζωής, εισέρχεται στο σπίτι.

Τοποθετήστε τους καθρέφτες σε ορθή γωνία προς την πόρτα για να προσκαλέσετε θετική ενέργεια (chi) στο σπίτι και μην τους κρεμάτε ποτέ απέναντι από την εξώπορτα.

Τραπεζαρία

Ένας καθρέφτης εκτός από μια πολύ στιάτη επιλογή για τη διακόσμηση είναι πολύτιμος και για το Φενγκ Σούι. Ο χώρος αυτός συμβολίζει την ικανότητά μας να κρατάμε τον πλούτο και τη φιλία και οι καθρέφτες βοηθούν στην αύξηση της θετικής ενέργειας.

Κρεμάστε τον καθρέφτη έτσι ώστε να βλέπει στο τραπέζι για ευημερία. Λέγεται ότι αυξάνει τον πλούτο και την αφθονία επειδή αντανακλά άρα «διπλασιάζει» την ποσότητα του φαγητού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάλτε το Φενγκ Σούι στο Σπίτι σας και Βρείτε Ταίρι!

.

Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε, σύμφωνα με το φενγκ σούι, για να φέρετε έναν νέο έρωτα στη ζωή σας.

5 Μέρη στο Σπίτι που δεν Πρέπει να Κρεμάσετε Καθρέφτη

.

Να που δεν πρέπει να κρεμάτε καθρέφτη μέσα στο σπίτι.

Φενγκ Σούι: Χάστε Βάρος Αλλάζοντας τη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

.

Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας για να δείτε αλλαγή στη ζυγαριά σας.

Φενγκ Σούι: 6 Πράγματα που Μπλοκάρουν την Ευημερία στο Σπίτι

.

Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να έχετε καλή ενέργεια μέσα στο σπίτι.

3 Πράγματα που Ένας Ειδικός του Φενγκ Σούι θα Πέταγε από το Σπίτι σας Άμεσα! 

.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι αυτά πρέπει να βγάλετε από το σπίτι σας τώρα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Διακοσμήσετε το Σπίτι Ανάλογα με το Ζώδιο σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κεραμική εστία
Kαθαρίστε την Κεραμική σας Εστία με ένα Πανεύκολο Tip