6 Τρόποι για να «Μεγαλώσετε» ένα Μικρό Δωμάτιο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

6 Τρόποι για να «Μεγαλώσετε» ένα Μικρό Δωμάτιο

Αν μένετε σε ένα μικρό σπίτι ή έχετε ένα δωμάτιο που είναι μικρό, τότε μάλλον θα ψάχνετε τρόπους ώστε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή άνεση.

Γνωρίζετε, ίσως, ήδη, πως υπάρχουν αρκετά tricks για να ξεγελάσετε το μάτι και να «μεγαλώσετε» τον χώρο σας. Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο σημαντικά από αυτά και τι πρέπει να κάνετε για να τα πετύχετε.

Μην Χαραμίσετε Ούτε Εκατοστό από το Μικρό σας Δωμάτιο. Δείτε πώς το Κάνουν 12 Ιδιοκτήτες!

Παράθυρα Τα παράθυρα είναι στη μόνιμη αρχιτεκτονική σχεδόν κάθε χώρου του σπιτιού. Γι αυτό και ο τρόπος που θα τα διαχειριστείτε είναι σημαντικός και μπορεί να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Ένας αρκετά έξυπνος τρόπος είναι να αυξήσετε τον χώρο σας κατά ύψος είναι να κρεμάσετε τις κουρτίνες από ταβάνι. Αυτό αυτόματα δίνει την αίσθηση του ύψους.

μικρό δωμάτιο

Κρεμάστε τις κουρτίνες από ταβάνι.

Έπιπλα Οι μικροί χώροι μοιάζουν συχνά να συνωστίζονται από τα ογκώδη έπιπλα. Πώς θα μπορούσατε, όμως, να «εξαφανίσετε» αυτά τα έπιπλα; Η λύση είναι να επιλέξετε έπιπλα από γυαλί ή πλέξιγλας. Ακριβώς επειδή είναι διαφανή, θα δίνουν την εντύπωση πως το χώρος είναι μεγαλύτερος.

μικρό δωμάτιο

Η λύση είναι να επιλέξετε έπιπλα από γυαλί ή πλέξιγλας.

Απλές Λύσεις για να Κάνετε το Μικρό σας Δωμάτιο Ακόμα πιο Ιδιαίτερο

Τοίχοι Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους ώστε να τους δώσετε «έκταση». Να μια καλή ιδέα: δημιουργήστε ρίγες που θα δίνουν την ψευδαίσθηση πως ο τοίχος επιμηκύνεται. Οι οριζόντιες ρίγες θα δώσουν έκταση κατά μήκος, ενώ οι κάθετες καθ’ ύψος.

μικρό δωμάτιο

Δημιουργήστε ρίγες που θα δίνουν την ψευδαίσθηση πως ο τοίχος επιμηκύνεται.

Φωτισμός Ένας έξυπνος τρόπος για να αξιοποιήσετε τον φωτισμό υπέρ σας, είναι να προσπαθήσετε να τον «απλώσετε» όσο περισσότερο γίνεται μέσα στο δωμάτιο, χωρίς να δημιουργήσετε μικρές εστίες. Μπορείτε, επίσης, να προσπαθήσετε να τον τοποθετήσετε απέναντι από κάποιον καθρέπτη – το φως θα πολλαπλασιαστεί.

μικρό δωμάτιο

Απλώστε τον φωτισμό στον χώρο.

Ένας Απίστευτος Τρόπος να Φτιάξετε μια Μεγάλη Ντουλάπα στο Μικρό σας Δωμάτιο!

Έργα τέχνης Τα έργα τέχνης δεν ομορφαίνουν απλώς τον χώρο, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν έξυπνα στο να τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος. Επιλέξτε έργα που είναι ιδανικά σε διαστάσεις (όχι πολύ μεγάλα, ούτε πολύ μικρά). Επιδιώξτε να έχουν ως θέμα την θέα που θέλατε να βλέπετε από το παράθυρό σας. Για παράδειγμα, ένα έργο τέχνης που απεικονίζει την θάλασσα, δίνει την ψευδαίσθηση στο μάτι πως ο χώρος επεκτείνεται.

μικρό δωμάτιο

Επιδιώξτε να έχουν ως θέμα την θέα που θέλατε να βλέπετε από το παράθυρό σας.

Καθρέφτες Οι καθρέφτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μεγαλώσετε ένα μικρό δωμάτιο – χρησιμοποιήστε τους έξυπνα. Το ιδανικότερο σημείο είναι απέναντι από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, ώστε να αυξήσουν το φυσικό φως και κατά συνέπεια τον «χώρο» του δωματίου σας.

μικρό δωμάτιο

Οι καθρέπτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μεγαλώσετε ένα μικρό δωμάτιο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πιο Εύκολοι Τρόποι να Κάνετε Πιο Φωτεινό το Σκοτεινό σας Δωμάτιο

.

Έξυπνες συμβουλές για να δώσετε φως ακόμα και το πιο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού σας.

Δεν Είναι Ούτε 40 τμ Αλλά θα σας Εκπλήξει!

.

Ένα διαμέρισμα 40 τμ που μας εμπνέει πολύ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πιάτα
Αυτή η Μέθοδος θα Αλλάξει τον Τρόπο που Στεγνώνετε τα Πιάτα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Διακοσμητικές Ιδέες για να Έχετε Πάντα το πιο Όμορφο Κομοδίνο