Αλλάξτε τον Φωτισμό σας και Κάντε τον Χώρο σας να Φαίνεται Μεγαλύτερος με Αυτά τα 6 Tips!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αλλάξτε τον Φωτισμό σας και Κάντε τον Χώρο σας να Φαίνεται Μεγαλύτερος με Αυτά τα 6 Tips!

Ο φωτισμός έχει μεγάλη επίδραση στην εσωτερική διακόσμηση. Ένας καλός διακοσμητής μπορεί να αλλάξει τελείως την αντίληψη ενός εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τον σωστό φωτισμό.

Ο φωτισμός σας δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί στον συμβατικό φωτισμό οροφής - μάλιστα, συνήθως δεν το προτιμούμε. Τα επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στον ολοκληρωμένο φωτισμό του χώρου σας και να δώσουν μία εντελώς νέα αίσθηση που θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός.

Αυτά Είναι τα Μυστικά του Σωστού Φωτισμού για το Σπίτι

Ας δούμε, λοιπόν, 6 tips που θα σας δώσουν λύσεις για να κάνετε τον χώρο σας μεγαλύτερο χρησιμοποιώντας φωτιστικές πηγές.

#1 Οι περισσότεροι διακοσμητές χρησιμοποιούν πλέον ράγες φωτισμού (αντί για τα συμβατικά φωτιστικά) στα μικρά δωμάτια. Ο τύπος αυτός έχει σχεδόν τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλά μικρά και όμορφα φώτα που, σε σχέση με τα μεγάλα, μπορούν να ενσωματωθούν σε μικρούς χώρους πολύ καλύτερα με τις ράγες. Αν, μάλιστα, βάψετε και τους τοίχους σας σε ανοιχτά χρώματα, τότε θα δώσετε την αίσθηση ότι το δωμάτιο «επεκτείνεται».

tips φωτισμού

Οι περισσότεροι διακοσμητές χρησιμοποιούν πλέον ράγες φωτισμού.

#2 Ένας άλλος πολύ δημοφιλής τρόπος για να διακοσμήσετε μικρά δωμάτια είναι να κρεμάσετε καθρέπτες πάνω σε λευκούς τοίχους. Αυτή η απλή και οικονομική τεχνική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια πετυχαίνοντας πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Συνδυάστε τους με φωτισμό οροφής, αλλά και φώτα που στοχεύουν στους λευκούς σας τοίχους και τους αναδεικνύουν. Οι γυαλιστερές επιφάνειες, τα γυάλινα διακοσμητικά και οι καθρέπτες αντανακλούν το φως και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

tips φωτισμού

Αυτή η απλή και οικονομική τεχνική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.

Τα πιο Συχνά Λάθη που Κάνουμε στο Φωτισμό του Σπιτιού μας

#3 Για να αλλάξετε οπτικά το μέγεθος ενός δωματίου, οδηγήστε το φως προς πολλές κατευθύνσεις και επιλέξτε διαφορετικές εντάσεις. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής λύση είναι τα χωνευτά φώτα, φώτα δηλαδή που μπαίνουν μέσα σε κάποιο άνοιγμα της οροφής ή του τοίχου σας. Τα χωνευτά φώτα έχουν το προνόμιο ότι δεν «εισβάλουν» μέσα στον χώρο. Για να κάνετε τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι χρησιμοποιήστε χωνευτά φώτα οροφής σε συνδυασμό με μοντέρνα φώτα τοίχου και επιδαπέδια φώτα, όλα χωνευτά.

tips φωτισμού

Μια ιδιαίτερα δημοφιλής λύση είναι τα χωνευτά φώτα.

#4 Ένας άλλος τρόπος για να επεκτείνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο είναι να οδηγήσετε το φως στο ταβάνι χρησιμοποιώντας ράγες φωτισμού σε συνδυασμό με φώτα στο πάτωμα και στον τοίχο. Το λευκό και δυνατό φως που κατευθύνεται στο ταβάνι κάνει πάντα έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός.

tips φωτισμού

Οδηγήστε το φως στο ταβάνι χρησιμοποιώντας ράγες φωτισμού.

Αλλάξτε Ατμόσφαιρα στο Καθιστικό σας Παίζοντας με τον Φωτισμό

#5 Τα μοντέρνα φώτα οροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να οδηγήσουν μια δέσμη φωτός σε κάποιον διάδρομο ή χολ, με διαφορετικές γωνίες. Αν προσαρμόσετε σωστά τη γωνία, μπορείτε να «ανοίξετε» τους στενούς χώρους και να τους κάνετε πιο ελκυστικούς και φιλικούς.

tips φωτισμού

«Ανοίξτε» τους στενούς χώρους και να τους κάνετε πιο ελκυστικούς και φιλικούς.

#6 Αν θέλετε να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και πιο αέρινος, δεν σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τον συμβατικό φωτισμό οροφής που τοποθετείτε στο κέντρο του δωματίου. Με αυτή τη λύση, το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε τον χώρο πιο μακρόστενο και πιο στενό. Να μια έξυπνη λύση: τοποθετήστε φώτα σε έναν από τους τοίχους, σε μια ευθεία γραμμή. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

tips φωτισμού

Τοποθετήστε φώτα σε έναν από τους τοίχους, σε μια ευθεία γραμμή.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλετε Σωστό Φωτισμό στο Υπνοδωμάτιο; Να τι Πρέπει να Γνωρίζετε!

.

Αυτές είναι οι επιλογές που έχετε για να φωτίσετε το υπνοδωμάτιό σας.

Διακοσμήστε Εύκολα και Γρήγορα!

.

Διάβαστε 10 tips που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον χώρο σας οικονομικά!

Χρώμα στο Ταβάνι: Tips που Πρέπει να Ξέρετε Πριν το Τολμήσετε

.

Αυτές είναι οι πιο ωραίες αποχρώσεις για το ταβάνι του σπιτιού σας!

Οι πιο Εύκολοι Τρόποι να Κάνετε Πιο Φωτεινό το Σκοτεινό σας Δωμάτιο

.

Έξυπνες συμβουλές για να δώσετε φως ακόμα και το πιο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έξυπνοι Τρόποι για να Αποφύγετε την Ακαταστασία στο Χολ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Νέο Trend στις Κουζίνες που Σίγουρα θα Σκεφτείτε να Βάλετε στη Δική σας