10 Tips για να Διακοσμήσετε με Επιτυχία Οποιοδήποτε Χώρο στο Σπίτι 

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

10 Tips για να Διακοσμήσετε με Επιτυχία Οποιοδήποτε Χώρο στο Σπίτι 

 

Η διακόσμηση του σπιτιού “μαρτυρά” πολλά για την προσωπικότητά μας. Τα έπιπλα, τα χρώματα και τα αντικείμενα που επιλέγουμε όπως και ο τρόπος που τα συνδυάζουμε και τα τοποθετούμε στους χώρους μας, “λένε” πολλά για την προσωπικότητά μας. Άλλωστε το σπίτι είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας. 

Επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διακοσμήσει με επιτυχία και να διαμορφώσει τους χώρους του ακριβώς όπως τους έχει ονειρευτεί, ανεξάρτητα από το στιλ και το ύφος που επιλέγει. 

Αν ήρθε λοιπόν η στιγμή να ανανεώσετε οποιοδήποτε δωμάτιο, καλό είναι να τα πιάσετε όλα από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι βγάζετε όλα τα αντικείμενα έξω από αυτό και κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο τι χρειάζεστε και τι όχι. Αυτό είναι το βασικό βήμα. Αμέσως μετά δεν έχετε παρά να “κλέψετε” τα μυστικά των διακοσμητών και να τα αξιοποιήσετε στους δικούς σας χώρους για να έχετε ένα εγγυημένα άψογο αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω τα 10 βήματα που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε χώρο στο σπίτι:

Αξιολογήστε το χώρο σας

Ξεκινήστε παίρνοντας προσεκτικά τα μέτρα του δωματίου που σκοπεύετε να ανανεώσετε. Με τον τρόπο αυτό θα πάτε καλά διαβασμένοι στα καταστήματα και θα ξέρετε τι να αναζητήσετε και  ποιες είναι οι κατάλληλες διαστάσεις και κλίμακες στα έπιπλα, τα χαλιά, τις κουρτίνες και τα φωτιστικά.

Εξετάστε τις ανάγκες σας

Είναι πολύ σημαντικό προτού κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, να σκεφτείτε ποιες ανάγκες θέλετε να καλύψετε. Για παράδειγμα αν επιθυμείτε να εργάζεστε στο καθιστικό, ίσως να χρειαστεί να υπολογίσετε ένα σημείο στο οποίο θα τοποθετήσετε ένα μικρό γραφείο. Αν πάλι σας αρέσει να απολαμβάνετε ταινίες στο home cinema, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε έναν μεγάλο αναπαυτικό καναπέ. 

Αποφασίστε για το στιλ που σας ταιριάζει

Για να υπάρχει συνοχή στο χώρο και να δείχνει ήρεμος και φιλόξενος προτιμήστε ένα στιλ διακόσμησης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε mix&match, τότε πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί με τις επιλογές σας. Ένας πολύ γενικός κανόνας λέει ότι αν θέλετε να συνδυάσετε δύο διαφορετικά στιλ πρέπει πρώτα να επιλέξετε το βασικό, δηλαδή αυτό που θέλετε να κυριαρχεί στον χώρο και στη συνέχεια να προσθέτετε λίγα στοιχεία του δεύτερου με αναλογία 80%-20%.

Διάταξη του χώρου

Η διάταξη του χώρου και η διαρρύθμιση των επίπλων είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για μια πετυχημένη διακόσμηση. Φροντίστε να να εισέρχεται το φυσικό φως στο δωμάτιο χωρίς να το εμποδίζουν τα έπιπλα. Αποφύγετε να τοποθετείτε έπιπλα με τρόπο που να δημιουργούνται άχαρες γωνίες και να έχετε πάντα κατά νου ότι σκοπός είναι να μπορείτε να κινείστε άνετα στον χώρο.

Υπολογίστε από πριν το budget σας

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, ορίστε ένα χρηματικό ποσό και φροντίστε να μην το υπερβείτε. Σε περίπτωση που ξεπεράσετε το όριο σας θα σας είναι πιο δύσκολο να ολοκληρώσετε όλα όσα σκοπεύατε να κάνετε. Αν οι επιλογές σας δεν ανταποκρίνονται στο budget σας, προσπαθήστε να βρείτε τα ανάλογα έπιπλα και αντικείμενα στην πιο οικονομική τους εκδοχή, για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Επιλέξτε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα

Τα χρώματα είναι πολύ βασικά για την ανανέωση ενός χώρου, γιατί μπορούν να τον μεταμορφώσουν χωρίς να χρειαστεί άλλου είδους παρέμβαση. Επιλέξτε από πριν μια χρωματική παλέτα που να μην ξεπερνά τα τρία διαφορετικά χρώματα και επαναλάβετε τη από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τις κουρτίνες. 

Ξεκινήστε τοποθετώντας τα βασικά έπιπλα

Για να μπορέσετε να διακοσμήσετε σωστά οποιοδήποτε δωμάτιο, πρώτα υπολογίζετε τα βασικά έπιπλα και μετά τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για το καθιστικό, πρώτα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα βάλετε τον καναπέ και μετά το coffe table.

Προσθέστε κομμάτια έμφασης

Αυτά είναι γνωστά και ως statement αντικείμενα. Χρησιμοποιούνται για να τονίσουν και να αναδείξουν ένα σημείο ή έπιπλο, ή να δώσουν χαρακτηριστικό στιλ στη διακόσμηση. Επομένως αυτό θα μπορούσε να είναι ένα φωτιστικό, μια καρέκλα, ή ένα ιδιαίτερο coffee table.

Συνδυάστε υφές

Ένας χώρος έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ζωντάνια, όταν σε αυτόν υπάρχουν πολλές και διαφορετικές υφές. Συνδυάστε για παράδειγμα φυσικά υλικά όπως ξύλο, κεραμικά, πέτρα και υφάσματα από οργανικά υλικά όπως το λινό και το βαμβάκι.

Ολοκληρώστε προσθέτοντας λεπτομέρειες

Μια διακόσμηση δεν είναι ολοκληρωμένη όταν από από τον χώρο λείπουν οι λεπτομέρειες, αυτά τα λίγα πράγματα που προσδίδουν έναν πιο προσωπικό και μοναδικό χαρακτήρα.  Επομένως ποτέ μην ξεχνάτε να προσθέτετε διακοσμητικά αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, ιδιαίτερα φωτιστικά, φυτά ή ακόμα και απρόβλεπτα μικροέπιπλα για να δώσετε περισσότερο χαρακτήρα και προσωπικό ύφος στο δωμάτιο σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρό Σπίτι Χωρίς Χολ: Δείτε Πώς να το Δημιουργήσετε το από το Μηδέν!

.

Δείτε πως θα διαμορφώσετε το δικό σας χολ, όταν δεν υπάρχει χώρος.

Σαλόνι: Κάντε Αυτές τις Αλλαγές και Μεταμορφώστε το Χωρίς Έξοδα!

.

Αυτές τις αλλαγές στο σαλόνι σίγουρα δεν τις έχετε ξανακούσει!

Κανόνας των Τριών: Tι Σημαίνει και πώς θα τον εφαρμόσετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας!

.

Τα καλύτερα πράγματα και στη διακόσμηση έρχονται σε τριάδες. Δείτε πώς θα εκμεταλλευτείτε τον Κανόνα των Τριών για να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο όμορφο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρησιμοποιήστε αυτό το Υλικό και Κάντε το Καλό Σερβίτσιο σας να Αστράψει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Aνανεώστε τη Διακόσμηση του Σπιτιού με Πράγματα που Ήδη Έχετε!