Project Μετακόμιση: Οι Σωστές Κινήσεις που θα Κάνετε για να μην Ταλαιπωρηθείτε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Project Μετακόμιση: Οι Σωστές Κινήσεις που θα Κάνετε για να μην Ταλαιπωρηθείτε

Μια μετακόμιση «για πλάκα ή με σοβαρό σκοπό» λέει ο στίχος ενός παλιότερου τραγουδιού, αλλά όποιος έχει σκοπό να μετακομίσει καλύτερα να το δει σοβαρά για να γλιτώσει την ταλαιπωρία.

Ευκαιρία για ένα γερό ξεκαθάρισμα. Ρούχα, βιβλία, διάφορα αντικείμενα του σπιτιού, έπιπλα, κουζινικά κ.λπ. Χαρίστε όσα απ΄ αυτά είναι σε καλή κατάσταση σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Φροντίστε το νέο σπίτι να είναι άδειο και να έχει καθαριστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελική μετακόμιση. Είναι αρκετό διάστημα για να έχετε κάνει όσα πρέπει, ώστε το πρώτο βράδυ στο καινούργιο σας σπίτι να ξέρετε πού βρίσκονται κάποια πράγματα.

Φάκελος Μετακόμιση: 6 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Αφήσετε το Παλιό σας Σπίτι!

Πακετάρετε σταδιακά όλα όσα βρίσκονται σε αποθήκες, πατάρια, ντουλάπια, βιβλιοθήκες, συρτάρια και δείτε πόσα από αυτά δεν θα σας χρειαστούν άμεσα στο νέο σπίτι. Έτσι θα φτιάξετε κούτες που θα πάνε απευθείας στη νέα σας αποθήκη, πατάρι κ.λπ.

Ελέγξτε αν όλα τα πράγματα μπορούν να ανέβουν στο νέο σας σπίτι ή χρειάζεται να κλείσετε και ανυψωτικό.

Ελέγξτε αν όλα τα πράγματα μπορούν να ανέβουν στο νέο σας σπίτι ή χρειάζεται να έχετε κλείσει ανυψωτικό.

11 Τρόποι για Ανανέωση στο Σπίτι με Λιγότερα από 20 Ευρώ

Συσκευάστε τα εύθραυστα αντικείμενα με ειδικά χαρτιά και τακτοποιήστε τα μέσα σε πλαστικά κουτιά, τα οποία θα μεταφέρετε οι ίδιοι στο νέο σας σπίτι. Τοποθετήστε τα σε ένα ασφαλές σημείο − όχι στη μέση του σπιτιού − και αφήστε τα μέσα στα κουτιά, ώστε να μην εμποδίζουν την ημέρα της τελικής μετακόμισης. Εννοείται ότι σε κάθε κούτα που κλείνετε, γράφετε από έξω με μαρκαδόρο και κεφαλαία γράμματα τι περιέχει.

Οργανώστε τον χρόνο σας έτσι ώστε την προηγούμενη της μετακόμισης να μεταφέρετε κάποια προσωπικά σας αντικείμενα οι ίδιοι. Πολύ συχνά, τελευταία στιγμή μικρά αντικείμενα μπαίνουν μέσα σε ένα άσχετο κουτί με αποτέλεσμα μετά να μην τα βρίσκετε ή μια μικρή τσάντα που φτιάχτηκε πρόχειρα, με καλλυντικά ή κοσμήματα, να χαθεί.

6 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Πετάξετε Ποτέ σε Μετακόμιση

Οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου με τα απολύτως απαραίτητα, ώστε την επομένη να μπορείτε να πιείτε καφέ, να πλύνετε τα δόντια σας κλ.π. Αν έχετε παιδιά, ζητήστε τους να σας πουν ποια από τα πράγματά τους μπορείτε να μεταφέρετε τμηματικά στο καινούργιο σπίτι.

Μεταφέρετε μόνοι σας, τις προηγούμενες ημέρες, ορισμένα πράγματα που θα σας ξεπλοκάρουν την ημέρα της μετακόμισης, π.χ. φυτά.

Μεταφέρετε μόνοι σας, τις προηγούμενες ημέρες, ορισμένα πράγματα που θα σας ξεμπλοκάρουν την ημέρα της μετακόμισης, π.χ. φυτά.

Το να επιλέξετε μεταφορική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει εκτός από τη μεταφορά και τη συσκευασία, εξαρτάται από το ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε.

Κουτιά κάθε μεγέθους, όπως και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αμπαλάρετε οτιδήποτε, θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη συσκευασίας. Εξίσου καλά, όμως, θα κάνετε τη δουλειά σας και με κούτες από τα καταστήματα της γειτονιάς.

Το κόστος της μεταφοράς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο την απόσταση ανάμεσα στα δύο σπίτια, το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στο σημείο προορισμού (αν θα χρειαστεί να μεταφερθούν έπιπλα ή ογκώδη αντικείμενα με γερανό, σε ποιον όροφο θα ανέβουν, αν υπάρχει ασανσέρ κ.λπ.), όπως φυσικά και από το συνολικό αριθμό και τον όγκο όσων μεταφερθούν.

Μην ξεχνάτε επίσης το παλιό σπίτι σας θα πρέπει να παραδοθεί καθαρό, γι΄αυτό υπολογίστε μια φασίνα αφού έχουν φύγει και τα τελευταία πράγματα από μέσα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά το Διαζύγιο: Ένα Παιδί σε Δύο Σπίτια

.

Ανάμεσα στις άλλες μεγάλες αλλαγές που φέρνει στη ζωή ενός παιδιού το διαζύγιο είναι ότι στο εξής θα πρέπει να μοιράζει τη ζωή του σε δύο σπίτια.

Αυτός Είναι ο πιο Εύκολος Τρόπος για να Μετακομίζετε Μόνο με Ένα Κουτί!

.

Μετακομίστε εύκολα βάζοντας ένα κρεβάτι με στρώμα, ένα τραπέζι, ένα ποδήλατο και πολλά άλλα μόνο σε ένα κουτί!

Αν Μετακομίζετε μην Πετάξετε Ποτέ ΑΥΤΑ τα Αντικείμενα

.

Η μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι είναι μία διαδικασία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι να κρατήσετε και τι να πετάξετε. Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να πετάξετε με τίποτα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να Κάνετε Μόλις Χτυπήσει το Ξυπνητήρι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Κορυφαίες Διαιτολόγοι Αποκαλύπτουν τι Κάνουν όταν Θέλουν να Χάσουν οι Ίδιες Βάρος!
More in LIVING +, PLUS +
7 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να Κάνετε Μόλις Χτυπήσει το Ξυπνητήρι

Να τι πρέπει να κάνετε με το που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι για να έχετε ένα όμορφο πρωινό ξύπνημα.

Close