Πράσινες στέγες

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ

Πράσινες στέγες

Βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας όχι μόνο με το αισθητικό αποτέλεσμά τους αλλά κυρίως με το ενεργειακό όφελος το οποίο προσφέρουν στο κτίριο και το περιβαλλοντικό όφελος, το οποίο απολαμβάνουμε όλοι μας.

Γνωρίζετε ότι 1,5 τ.μ. πράσινου δώματος παράγει αρκετό οξυγόνο για να καλύψει ανάγκες σε αέρα ενός ενήλικα σε ετήσια βάση; Oι πράσινες στέγες είναι ο πιο απλός τρόπος να μειώσουμε τις επιβαρυντικές θερμοκρασίες του αστικού περιβάλλοντος - και δεν χρειάζεται να είναι... υπερπαραγωγή. Κάτι απλό και όμορφο, αρκεί!  Το υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής προσπαθεί να οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς με το νέο νομικό πλαίσιο δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας ή ειδική άδεια εργασιών προκειμένου να προχωρήσει κάποιος στη φύτεψη μιας επιφάνειας.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες: Συγκεκριμένα χρειάζεστε υπεύθυνη δήλωση του ανάδοχου του έργου, τεχνική έκθεση αντοχής, αντίγραφο της υπάρχουσας άδειας και έκθεση με τις προδιαγραφές της κατασκευής που θα δημιουργηθεί.

Επίσης, υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να ρυθμίσετε. Αυτοί είναι: η διαθέσιμη στατικότητα του κτιρίου, δηλαδή το βάρος που έχει ακόμα διαθέσιμο, το αρδευτικό σύστημα που πρέπει να υποστηρίζει μια τέτοια κατασκευή και οι περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής.

Γιατί να διαλέξετε φυτεμένη στέγη Οι πράσινες ταράτσες βελτιώνουν σημαντικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζωής μας και του περιβάλλοντος που ζούμε. Πιο συγκεκριμένα, μια πράσινη στέγη θερμαίνεται και ψύχεται πολύ πιο αργά συγκριτικά με μια επιφάνεια από τσιμέντο ή άλλο υλικό μειώνοντας την εσωτερική θερμοκρασία κατά 10°C το καλοκαίρι και σταθεροποιώντας την εξωτερική θερμοκρασία στους 35° C.

Το όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας που έχετε από την έλλειψη κλιματιστικού συνεχίζεται και τους χειμερινούς μήνες, καθώς αντίστοιχα τους κρύους μήνες έχετε μείωση του κόστους θέρμανσης έως 50%. Πρακτικά μέσα σε μια τριετία (ανάλογα με την επιφάνεια) θα έχετε κάνει απόσβεση της επένδυσή σας.
• Προστασία της επιφάνειας του δώματος από τις καιρικές συνθήκες (βροχή και ακτινοβολία UV) και συνεπώς μείωση του κόστους συντήρησης του κτιρίου.
Τα φυτά και τα δέντρα φιλτράρουν τον αέρα από τους ρύπους περιορίζοντας το νέφος αλλά και τις ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια.
• Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αισθητική αναβάθμιση την οποία προσφέρει μια τέτοια κατασκευή, ανεβάζοντας παράλληλα την αξία του ακινήτου σας, καθώς καταπονείται λιγότερο από τα μη φυτεμένα κτίρια.
Στα πλεονεκτήματα μην ξεχνάτε και την ηχομονωτική προστασία που προσφέρει, συγκριτικά με τις συμβατικές μονώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική: Δείτε τα Πλεονεκτήματά της!

.

Βιοκλιματική αρχιτεκτονική: Διαβάστε πως μια βιοκλιματική κατοικία μπορεί να εξοικονομήσει το 80% της ενέργειας σε σύγκριση με ένα συμβατικό κτίριο.

Διακοσμητικές μεμβράνες για τα παράθυρα

.

Ένα λεπτό φιλμ διακοσμεί, απομονώνει, περιόριζει την ηχορύπανση, φροντίζει να μην έχετε απώλειες στη θέρμανση και στο κλιματιστικό και είναι πολύ οικονομικό ή ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορεί να κοστίζει και κάτι παραπάνω. Η επιλογή όπως πάντα είναι δική σας.

Πώς θα Κάνετε Οικονομία στη Θέρμανση Αυτόν τον Χειμώνα!

.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού σας για θέρμανση και μόνωση, χωρίς να παιδευτείτε και χωρίς να ξοδευτείτε!

Το πράσινο διαχωριστικό

.

Δημιουργείστε ένα διαχωριστικό χώρου γεμάτο ζωή και χρώμα!

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

.

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κλιματισμός: Πώς να αγοράσετε σωστά air condition

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φωτοβολταϊκά: 5 βήματα για την εγκατάστασή τους