«Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζομαι για να βάψω;»

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

«Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζομαι για να βάψω;»

Βάψτε σωστά και οικονομικά!

Η αναγνώστριά μας Πρεβεζάνου Σοφία μας ρώτησε πόσα λίτρα θα χρειαστεί για να βάψει ένα δωμάτιο. Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και τα οικονομικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν, είναι λογικό να προσπαθείτε να κάνετε οικονομία από όπου είναι αυτό εφικτό. Οπότε γιατί να προσλάβετε έναν ελαιοχρωματιστή, αφού θεωρείτε πως θα μπορέσετε να βάψετε εξίσου καλά τον χώρο σας εσείς οι ίδιοι; Μεταξύ μας το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό ενός επαγγελματία, αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε και εσείς, μπορεί να είστε ταλέντο!

Βάλτε το «Απόλυτο» Χρώμα για Φέτος σε Διάφορα Σημεία του Σπιτιού!

Ας ξεκινήσουμε!

Αρχικά να σας πούμε πως θα σας μιλήσουμε για το εσωτερικό βάψιμο του σπιτιού. Το εξωτερικό απαιτεί έναν ειδικό, για αυτό καλύτερα να μην πειραματιστείτε εκεί.

thehomeissue_xrwma01

Πάρτε μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς σας.

Πρέπει να υπολογίσετε σε πρώτο στάδιο το εμβαδόν των τοίχων του δωματίου σε τετραγωνικά μέτρα (cm2). Πως θα το κάνετε αυτό; Μετράτε την περίμετρο του δαπέδου και το ύψος του δωματίου και τα πολλαπλασιάζετε. Το αποτέλεσμα είναι το εμβαδόν του δωματίου. Όμως εσείς δεν θα θέλετε να βάψετε τα παράθυρα και τις πόρτες που βρίσκονται σε αυτό, οπότε πρέπει ξεχωριστά να αφαιρέσετε από το συνολικό εμβαδόν, τα τετραγωνικά μέτρα που αυτά καλύπτουν. Πολλαπλασιάζετε το ύψος και το πλάτος της πόρτα και των παραθύρων και το αποτέλεσμα το αφαιρείτε από το συνολικό εμβαδόν. Έτσι λοιπόν έχετε βρει τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που πρέπει να βαφτούν.

5 Χρώματα και 2 Tips Που θα Μεγαλώσουν τη Μικρή Κουζίνα σας!

Προσοχή! Πριν προβείτε στην αγορά του χρώματος πρέπει να δείτε αν θα χρειαστεί να περάσετε τις επιφάνειες ένα ή και δύο «χέρια», γιατί όπως καταλαβαίνετε η ποσότητα των λίτρων θα διπλασιαστεί. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από διάφορους παράγοντες, όπως από την κάπνα στους τοίχους και το ταβάνι αλλά και από το αν υπάρχουν αποτυπωμένες οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού σας στους τοίχους του σπιτιού.

Βάψτε το Σπίτι Μόνοι σας: 7 Κόλπα για να το Κάνετε... Παιχνιδάκι

thehomeissue_xrwma02

Αποφασίστε αν θα περάσετε τους τοίχους σας ένα ή δύο χέρια.

Στη συνέχεια διαλέγετε τι είδους μπογιά θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν διάφορα είδη, όπως ματ πλαστικό χρώμα, υδρόχρωμα, αστάρι και άλλα. Σε κάθε συσκευασία χρώματος αναγράφεται ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να καλυφθεί ανά λίτρο. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πλαστικό χρώμα που είναι και το πιο σύνηθες, θα πρέπει να υπολογίσετε και τα λίτρα που θα προκύψουν από την αραίωσή του με νερό (λεπτομέρειες αραίωσης αναγράφονται στη συσκευασία).

Φενγκ Σούι: Αυτό Είναι το Κατάλληλο Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο στο Σπίτι

Κατά τη διαδικασία του βαψίματος υπάρχουν σχετικά συχνά απώλειες, ειδικά αν το επιχειρείτε για πρώτη φορά, οπότε σας προτείνουμε να προμηθευτείτε ένα 10% περισσότερο υλικό.

Στο τέλος είμαστε σίγουροι πως θα νιώσετε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία σας!

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προλάβετε τις Μικρορωγμές στους Τοίχους σας Εύκολα και Γρήγορα!

.

Η λύση είναι μία για να εξαφανίσετε τις μικρορωγμές από τους τοίχους του σπιτιού σας.

5 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε πριν Βάψετε το Σπίτι σας

.

Εκτός από χρωματικά πειράματα που έχετε συνηθίσει να κάνετε στα μαλλιά σας ξεκινήστε τα πειράματα και στον προσωπικό σας χώρο!

Αυτά τα Πράγματα Μέσα στο Σπίτι δεν Ξέρατε ότι Μπορείτε να τα Βάψετε

.

Η πιο εύκολη κίνηση ανανέωσης είναι να βάψετε τους τοίχους. Δείτε και μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να βάψετε στο σπίτι σας.

Μόνο με Αυτό το Χρώμα οι Εξωτερικοί Τοίχοι δεν Βρωμίζουν Εύκολα!

.

Το χρώμα που κρατάει ρύπους, σκόνη και καιρικές συνθήκες μακριά από τους τοίχους του σπιτιού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μάθετε Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα Για Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φενγκ σούι
Φενγκ Σούι: 12 Σπιτικά Tips για να Αλλάξει η Τύχη σας και να Αποκτήσετε Χρήματα
More in BOI MEN, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΧΡΩΜΑ
Μάθετε Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα Για Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας

Δε μπορείτε να αποφασίσετε ποιο χρώμα να βάλετε στο καθιστικό ή την κουζίνα σας; Σας προτείνουμε τα τρία καλύτερα χρώματα...

Close