Πώς το κρύο επηρεάζει την υγεία μας

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πώς το κρύο επηρεάζει την υγεία μας

Το κρύο διαδραματίζει βασικό ρόλο στις επιπτώσεις της υγείας. Μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Yale διαπίστωσε ότι το κρυολόγημα, ευδοκιμεί σε κρύο καιρό, επειδή η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ χαμηλή.

Με απλά λόγια στις ψυχρότερες καιρικές συνθήκες, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιο εξασθενημένο, άρα και πιο επιρρεπές στις ιώσεις. Αλλά εκτός από το κοινό κρυολόγημα, ο κρύος καιρός μπορεί επίσης, να επηρεάσει το σώμα σας με τρόπους, που δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό σας.

Δείτε 7 σίγουρους τρόπους για να ζεστάνετε γρήγορα ένα κρύο δωμάτιο.

Μπορεί να φέρει ημικρανίες! Με την αλλαγή της θερμοκρασίας έρχεται η πτώση της βαρομετρικής πίεσης (η πίεση που ασκεί η ατμόσφαιρα, με το βάρος της, στην επιφάνεια της Γης). Η πίεση μπορεί να είναι τόσο έντονη, όταν έχει κρύο, που μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανίες, ειδικά για εκείνους που πάσχουν ήδη από επίμονες κεφαλαλγίες.

Ενδέχεται να πυροδοτήσει καρδιαγγειακά θέματα. Όταν έχει πολύ κρύο, οι πνεύμονες και η καρδιά δουλεύουν περισσότερο, για να κρατήσουν ζεστό το αίμα που κυκλοφορεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, άρα μπορεί να επιβαρύνει όσους πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.

5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού.

Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Το κρύο και η συννεφιά δημιουργούν μια μελαγχολική διάθεση, πολλές φορές χωρίς λόγο. Η έλλειψη του ηλιακού φωτός μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα χειμερίας νάρκης. Γι αυτό και όσοι ζουν στην Αρκτική περνούν μερικές ημέρες χειμερινής τρέλας ή ετήσιας αρκτικής ψύχωσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Τροφές που Βάζουν Τέλος στον Πονοκέφαλο

.

Από το hangover μέχρι την πίεση και το στρες, αυτές οι τροφές σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε ό,τι σας προκαλεί πονοκέφαλο με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο.

8 Συμβουλές για Δυνατή Καρδιά

.

Επειδή οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι και το καθημερινό στρες μεγάλο, δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε τον οργανισμό σας και να φροντίζετε σε καθημερινή βάση την καρδιά σας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου

Πώς το αλάτι θα σας θεραπεύσει από τις ημικρανίες

.

Δείτε πώς να θεραπεύσετε τις ημικρανίες σας με λίγο αλάτι.

Ποιο Τρόφιμο Μειώνει την Κατάθλιψη έως και 20%;

.

Δείτε ποια είναι η τροφή που μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη!

5 Εκφράσεις που Αποκαλύπτουν Αλήθειες για την Καρδιά!

.

Κι όμως κοινές φράσεις για την καρδιά λένε πολλά για τις βιολογικές διεργασίες που διέπουν τη λειτουργία της. Διαβάστε παρακάτω και προφυλάξτε τη δική σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έφτασε το Πρώτο Ενάεριο Ποδήλατο για Αυτούς που Αγαπούν τα Ύψη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αποκτήστε λαμπερό και λευκό χαμόγελο με ένα τρικ από... σπίτι