«Πώς θα μάθω να διαλέγω πάντα φρέσκο ψάρι ή κρέας;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς θα μάθω να διαλέγω πάντα φρέσκο ψάρι ή κρέας;»

H φίλη μας Ευγενία Τσανάκα από την Καβάλα έχει απελπιστεί που δεν ξέρει να διαλέγει φρέσκο ψάρι και κρέας. «Οι φρέσκες τροφές δεν είναι μόνο πιο νόστιμες αλλά και πιο υγιεινές. Πως μπορώ να διαλέγω πάντα τα φρέσκα ψάρια και κρέατα;». Σας έχουμε τον τρόπο.

Ψάρια Το φρέσκο ψάρι έχει καθαρό, γυαλιστερό και γλιστερό δέρμα, φωτεινά και γουρλωτά μάτια (αν δείτε ψάρι χωρίς μάτια μην το πάρετε με τίποτα, είναι σίγουρα μπαγιάτικο) και ζωντανό χρώμα. Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν ροζ χρώμα ή σκούρο κόκκινο και είναι υγρά. Ένα κολπάκι για να καταλάβετε χωρίς πολλά-πολλά αν ένα ψάρι είναι φρέσκο είναι να το βάλετε πάνω στην ανοιχτή παλάμη σας. Αν σχηματίζει τόξο προς τα πάνω, τότε είναι το πολύ 2 ημερών. Ένα ολόφρεσκο ψάρι που μόλις έχει ψαρευτεί δεν μυρίζει θάλασσα. Είναι εντελώς άοσμο. Το ψάρι που μυρίζει θάλασσα είναι τουλάχιστον μίας ημέρας ενώ αυτό που έχει ψαρευτεί πριν από 2-3 μέρες μυρίζει ψαρίλα.

Για να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο μπορείτε να το βάλετε πάνω στην ανοιχτή παλάμη

Για να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο μπορείτε να το βάλετε πάνω στην ανοιχτή παλάμη σας. Αν είναι φρέσκο θα έχει κλίση προς τα πάνω.

Κρέας Το φρέσκο κόκκινο κρέας πρέπει να δείχνει μεταξένιο και το χρώμα του να είναι έντονο κόκκινο και όχι καφέ. Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο, όχι κίτρινο. Σε ό,τι αφορά το μοσχαρίσιο κρέας όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι τράφηκε με γάλα. Όσο το χρώμα του πλησιάζει στο άσπρο τόσο πιο μικρό ήταν πριν σφαχτεί και πιο τρυφερό. Αν το χρώμα του πλησιάζει το ροζ ή το κόκκινο, ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία. Σε ό,τι αφορά το χοιρινό αυτό πρέπει να είναι έχει απαλό ροζ χρώμα και μία σχετική υγρασία. Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο και τα κόκκαλά του να έχουν μία απόχρωση του κόκκινου.

thehomeissue_kreas01

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε πως δεν πρέπει να τρώτε φρέσκο το κοτόπουλό σας αλλά να το καταψύχετε, να το ξεπαγώνετε την επόμενη μέρα και μετά να το μαγειρεύετε.

Kοτόπουλο Για να είναι φρέσκο το κοτόπουλο πρέπει τα πόδια του να είναι εύκαμπτα, το κόκκαλο στο στήθος πρέπει να το αισθάνεστε μαλακό και το στήθος καλό είναι να είναι παχουλό, αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Tip: Μην μαγειρεύετε φρέσκο το κοτόπουλό σας καθώς μπορεί να πάθετε γαστρεντερίτιδα από τα καμπυλοβακτηρίδια που έχει. Καλό είναι με το που το πάρετε, να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει και να το ξεπαγώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθεί το 90% των καμπυλοβακτηριδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαχαρικά από την Κουζίνα σας με Απίστευτες Θεραπευτικές Ιδιότητες

.

Είτε φρέσκα είτε σε σκόνη, αυτά τα μπαχαρικά πρέπει να υπάρχουν πάντα στην κουζίνα σας αλλά και στο φαρμακείο σας!

«Τι μπορώ να κάνω για να μην ξεθωριάζουν τα τζιν μου;»

.

Αυτήν την εβδομάδα, απαντάμε στην ερώτηση του αναγνώστη μας για το πώς να φροντίζετε τα τζιν σας για να μην χάνουν... το χρώμα τους!

Γεμίστε Οικονομικά (και Υγιεινά) το Καλάθι του Σούπερ Μάρκετ!

.

Ένας έξυπνος οδηγός για το σούπερ μάρκετ που θα σας βοηθήσει να βάλετε στο καλάθι σας μόνο υγιεινά προϊόντα.

Ξύλο Κοπής: Ο πιο Σωστός Τρόπος για να το Καθαρίσετε!

.

Δείτε πώς να καθαρίσετε τέλεια το ξύλο κοπής σας.

«Πώς θα υπολογίσω σωστά τις διαστάσεις για τις κουρτίνες μου;»

.

Δεν χρειάζονται υψηλά μαθηματικά ή ενταντικά μαθήματα διακοσμητικής, αλλά οι σωστές συμβουλές για να βάλετε τις κουρτίνες σας στις σωστές τους διαστάσεις.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Pinterest Alert: Τα Δημοφιλέστερα Trends για το 2015

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητική Απορία: Που Γίνεται η Αποθήκευση στη Μίνιμαλ Διακόσμηση;