Πώς να βάψετε τις γλάστρες

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΥΛΙΚΑ

Πώς να βάψετε τις γλάστρες

Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να μεταμόρφωσετε με τη χρήση χρώματος και φυσικά εξαίρεση δεν αποτελούν οι γλάστρες της βεράντας και του κήπου σας.

Είτε είναι παλιές γλάστρες τις οποίες θέλετε να ανανεώσετε είτε πρόκειται για καινούργιες τις οποίες θέλετε να... διακοσμήσετε, το χρώμα είναι η λύση. Διαλέξτε φωτεινά χρώματα, τα οποία θα συνδυάσετε μεταξύ τους και φυσικά σε αρμονία με ό,τι άλλο έχετε στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας.

Η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει για τον κόπο, ενώ το γεγονός ότι θα τις έχετε βάψει μόνοι σας θα σας γεμίσει ικανοποίηση για το έργο σας.

Κατ' αρχάς λοιπόν θα πρέπει να τις ξεσκονήσετε και μετά να τις πλύνετε πολύ καλά με νερό, διότι οι σκόνες και τα χώματα (ακόμα κι αν είναι καινούργιες), δεν βοηθούν το χρώμα να πιάσει. Επόμενο στάδιο, αφήστε τες να στεγνώσουν τουλάχιστον μια μέρα ώστε να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.

Αποφασίστε σε ποιο σημείο θα βάψετε και στρώστε το ειδικό χοντρό χαρτόνι (οντουλέ) ή απλώς εφημερίδες για να μη λερώσετε το πάτωμα. Φορέστε τα γάντια σας, σηκώστε τα μανίκια σας, πάρτε τα πινέλα σας και είστε έτοιμοι.

shut_pos na vapsete glastres_M

Διαλέξτε μια ηλιόλουστη μέρα γι' αυτή τη δουλειά, για να στεγνώσουν γρήγορα και να μην έχετε θέματα με την υγρασία.

Ξεκινήστε με ένα μεγάλο πινέλο και περάστε ένα πρώτο χέρι την επιφάνεια με αστάρι νερού (για να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ), καθώς το αστάρι σιδήρου είναι πιο πηκτό. Εσείς θέλετε απλώς να έχετε μια ομοιόμορφη επιφάνεια, όχι πολλές πολυτέλειες. Αφήστε τες να στεγνώσουν καλά, δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μια με μίαμιση ώρα και προχωρήστε με το πρώτο χέρι του χρώματος που έχετε επιλέξει. Το αφήνετε επίσης να στεγνώσει καλά και προχωράτε στο δεύτερο χέρι για ομοιογενές αποτέλεσμα.

Ετσι κι αλλιώς θα έχετε περισσότερες από μία γλάστρες για βάψιμο, συνεπώς μέχρι να βάψετε και την τελευταία, θα έχει στεγνώσει η πρώτη. Ετσι δεν θα χάνετε χρόνο με περιττή αναμονή. Επίσης, διαλέξτε μια μέρα που έχετε ακούσει ότι ο καιρός θα είναι καλός και χωρίς υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Αφήστε τες να στεγνώσουν καλά, αν θέλετε μπορείτε να διανθίσετε το project σας με ρίγες, πουά ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι (π.χ. λουλούδια ή γεωμετρικά μοτίβα). Σκεφτείτε απλώς ότι τα ελεύθερα σχήματα θα είναι για εσάς πιο εύκολα, ενώ τα πιο γεωμετρικά έχουν πιο φασαρία, καθώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία για να ορίσετε τις περιοχές που θα βάψετε και να μετρήσετε αποστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Καλοκαιρινά DIY που θα Ανανεώσουν τον Κήπο και την Βεράντα σας

.

Αυτά τα DIY θα φέρουν το καλοκαίρι στον κήπο και την βεράντα σας.

Το Μαρόκο στη βεράντα σας

.

Xρώματα, σχέδια – γιατί όχι – μυρωδιές σας ταξιδεύουν στο εξωτικό Μαρόκο, χωρίς ταλαιπωρία. Δρασκελίστε μόνο δυο βήματα από το καθιστικό σας και προσγειωθήκατε.

Ποια γλάστρα να επιλέξετε και γιατί

.

«…φύτεψα μιαν ελπίδα» λέει ο στίχος ενός παραδοσιακού τραγουδιού και είναι ό,τι πιο χαρακτηριστικό μπορεί να πει κανείς για την κηπουρική.

Αυτή Είναι η Νέα Τάση για Οικονομική Φύτευση στη Βεράντα σας

.

Η κάθετη φύτευση στη βεράντα σας μπορεί να επιτευχθεί με απλούς και απόλυτα οικονομικούς τρόπους.

Διακόσμηση Μπαλκονιού: 5 Βήματα για να Δημιουργήσετε έναν Μικρό Παράδεισο στο Σπίτι σας!

.

Στην Ελλάδα, με τα μεγάλα καλοκαίρια, θα ήταν σχεδόν κρίμα να μη δώσετε στο μπαλκόνι σας την προσοχή που του αξίζει.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κρεμαστοί κήποι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θάμνοι γρήγορης ανάπτυξης