2 Βήματα για να Αφαιρέσετε Πλακάκια Χωρίς Κόπο

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

2 Βήματα για να Αφαιρέσετε Πλακάκια Χωρίς Κόπο

Το να αφαιρέσει κάποιος πλακάκια δεν είναι μια από τις εύκολες δουλειές της ανακαίνισης. Απαιτεί χρόνο, οργάνωση για τη διαχείριση των υλικών που αφαιρούνται, και καλό καθάρισμα μετά το τέλος των εργασιών. Δείτε πως θα κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη.

Ακριβώς επειδή είναι τόσο μπελαλίδικη δουλειά οι περισσότεροι απευθύνονται σε επαγγελματίες ή αποφασίζουν να μην παρέμβουν καθόλου σε αυτό το κομμάτι όταν κάνουν μια ανακαίνιση. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και πάρτε τις αποφάσεις σας.

Αυτά τα Πλακάκια Είναι Ό,τι πιο Μοντέρνο Υπάρχει Αυτή τη Στιγμή!

Οι εργασίες χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 ημέρες για να ολοκληρωθούν, γι’ αυτό αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε εσείς οι ίδιοι φροντίστε να είστε ξεκούραστοι για να μη μείνει η δουλειά στη μέση. Επίσης, θα πρέπει να προμηθευτείτε μια σειρά εργαλείων που θα σας βοηθήσουν στις εργασίες που θα κάνετε. Αυτά είναι: προστατευτικά γυαλιά, φτυάρι, μάσκα, μαχαιράκι, στόκος, γάντια, σκούπα, φαράσι, ξύστρα, σακούλες, βετέξ.

thehomeissue_plakakia

Μην κάνετε καμιά εργασία πριν φορέσετε προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας.

Προτού ξεκινήσετε, προστατέψτε τα μάτια σας φορώντας τα γυαλιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να πεταχτούν θραύσματα και να σας τραυματίσουν. Επίσης, φοράτε μάσκα για να μην εισπνέετε τη σκόνη και γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας. Φροντίστε να έχετε κοντά σας σκούπα και φαράσι, ώστε κάθε τόσο να καθαρίζετε τη σκόνη και να συνεχίζετε τη δουλειά σας χωρίς να σας ενοχλεί τίποτα. Τέλος, θα χρειαστείτε ένα βετέξ για να καθαρίζετε κάθε τόσο διάφορα σημεία από τα οποία θα θέλετε να αφαιρέσετε σκόνη ή μικρά κομματάκια από σπασμένα πλακάκια.

Πλακάκια: Τι να γνωρίζετε πριν τα στρώσετε

Πρώτο βήμα Ξεκινήστε αφαιρώντας με το μαχαίρι τον αρμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις μόλις αφαιρεθεί ο αρμός το πλακάκι απελευθερώνεται. Διαφορετικά θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός εργαλείου με μυτερή άκρη και σφυρί.

Δεύτερο βήμα Αφού αφαιρεθεί ο αρμός, χτυπήστε ελαφρά επάνω σε κάθε πλακάκι με το σφυρί και θα βγει. Αν αντιστέκεται θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρυπάνι ώστε να δημιουργήσετε ρωγμές (ή τρύπες) που θα σας βοηθήσουν να τεμαχίσετε τα πλακάκια σε μικρότερα κομμάτια. Στη συνέχεια με μια ξύστρα θα λειάνετε την επιφάνεια του τοίχου ή του δαπέδου που δουλεύετε από υπολείμματα κόλλας. Σκουπίστε και καθαρίστε καλά το υπόστρωμα και αν έχουν δημιουργηθεί ζημιές στην επιφάνειά του θα πρέπει να τις διορθώσετε, πχ. να στοκάρετε τις τρύπες που έχετε κάνει.

thehomeissue_plakakia02

Με μια ξύστρα θα χρειαστεί να λειάνετε την επιφάνεια του τοίχου ή του δαπέδου που δουλεύετε από υπολείμματα κόλλας.

6 Λόγοι να Βάλετε στην Κουζίνα σας Αυτά τα Πλακάκια

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που θέλετε να ανακαινίσετε τόσο πιο εύκολο είναι να γίνει ζημιά. Και αυτό γιατί αν δεν είστε συνηθισμένοι σε αυτούς τους είδους τις εργασίες, είτε από κούραση είτε από απροσεξία, μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στο υπόστρωμα, τις καλωδιώσεις ή τα υδραυλικά. Γι’ αυτό πειραματιστείτε οι ίδιοι σε μια μικρή επιφάνεια προκειμένου απλά να τη διαμορφώσετε διακοσμητικά και αφήστε τους επαγγελματίες να κάνουν τη σκληρή δουλειά. Καλή επιτυχία.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μπορώ να... αλλάξω πλακάκια, χωρίς να τα βγάλω»;

.

H φίλη μας Ελένη Μπουρνέλη, μας ρωτάει: «Δεν μου αρέσουν τα πλακάκια στο μπάνιο. Με έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αλλάξω. Υπάρχει λύση, δηλαδή θα μπορούσα να τα βάψω; Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, τι γίνεται μετά»;

Κάντε τα Πλακάκια να Αστράψουν: Δείτε πώς θα το Πετύχετε (VIDEO)

.

Τα πλακάκια είναι ανθεκτικά στη σκληρή χρήση και αντέχουν στην υγρασία. Δείτε μερικές απλές συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Βήμα-Βήμα όλα τα Tips για να Ανανεώσετε τα Παλιά σας Έπιπλα

.

Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήστε να ανανεώνετε τα παλιά σας έπιπλα. Δείτε ποια είναι αυτά.

Πώς να Ανανεώσετε το Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

.

Το δάπεδο μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου. Μεταμορφώστε το με την ιδέα που σας δίνουμε.

3 Υπέροχες Ιδέες για να Κρύψετε ένα Σπασμένο Πλακάκι

.

3 έξυπνες ιδέες για να κρύψετε ένα σπασμένο πλακάκι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διακόσμηση
Οργάνωση Σπιτιού: Αυτά τα Tips Αποθήκευσης Βλάπτουν Σοβαρά τη Διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: Οι 8 Ιδέες Οργάνωσης που Αξίζει να Δοκιμάσετε!