Ποιος Είναι ο Χαρακτήρας του Σπιτιού σας;

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ποιος Είναι ο Χαρακτήρας του Σπιτιού σας;

Ο εσωτερικός σας κόσμος αντικατοπτρίζεται στο σπίτι σας και εκείνο με τη σειρά του αποκτά και αντανακλά την ψυχολογία σας.

Ένας άνθρωπος είναι τόσο θετικός, ζεστός και ανοιχτός όσο φωτεινό και ζεστό είναι και το σπίτι του. Ένα σκοτεινό σπίτι δηλώνει ανάλογο χαρακτήρα, κάποιον απαισιόδοξο, μοναχικό, μπερδεμένο που πιθανόν αρνείται να δει τη θετική πλευρά της ζωής και ίσως σε τραβηγμένες περιπτώσεις να ταλανίζεται από χρόνια θέματα ψυχολογικής φύσεως.

Ένα σπίτι βαρύ και φορτωμένο δείχνει ένοικο που είναι δεμένος με τα υλικά αγαθά, το παρελθόν και σε πολλές περιπτώσεις που του αρέσει να επιδεικνύεται. Ένα σπίτι άτακτο, δείχνει χαοτικό χαρακτήρα που επικρατεί μέσα του σε μεγάλο βαθμό αταξία τόση, όση υπάρχει και στο οικιακό του περιβάλλον στο οποίο δρα και κινείται καθημερινά. Σε ορισμένες περιπτώσεις από την κατάσταση που βρίσκεται ένα σπίτι, οι ψυχολόγοι μπορούν να εξάγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία πάρα πολλές φορές βοηθούν σημαντικά στην έγκαιρη και ακριβή διάγνωση διάφορων ψυχικών, ψυχολογικών και νοητικών ιδιαιτεροτήτων, παθήσεων και ασθενιών όπως δυσλεξία, διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης, πεσιμισμό έως και κατάθλιψη σε κάποιες πολύ βαριές περιπτώσεις. Βάλτε τάξη στο σπίτι σας με τους πιο απλούς τρόπους.

thehomeissue_organosi

Καλό είναι να ξέρετε πως ένα άτακτο σπίτι δείχνει χαοτικό χαρακτήρα...

Αν στο σπίτι μας επικρατεί χάος και ακαταστασία, σημαίνει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον επαναστατικό ψυχισμό μας ή στον χαρακτήρα μας. Ένα σπίτι στο οποίο επικρατεί τάξη και ηρεμία αντανακλά τον ήπιο και συγκροτημένο χαρακτήρα και τον ισορροπημένο τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη του. Ένα σπίτι μίνιμαλ και φωτεινό, επισημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ολιγαρκής, σταθερός, πρακτικός, με οργάνωση, κανόνες, βλέποντας την ουσία της ζωής χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι σε όσο πιο κακή κατάσταση είναι ένα σπίτι, τόσο πιο δύσκολα αποφασίζει ο ένοικος του να το φέρει σε τάξη, γιατί δεν ξέρει από πού να πρωτοξεκινήσει. Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω σπτιών, συνήθως χαρακτηρίζονται ως αναβλητικοι και αναποφάσιστοι. Τα χαρακτηριστικά αυτά οδηγούν το χώρο τους σε μία σχεδόν μή αναστρέψιμη κατάσταση η οποία για να αλλάξει χρειάζονται τόσα πολλά που λογικό είναι να φαίνονται βουνό, με αποτέλεσμα μία ακόμα αναβολή στην τακτοποίηση του σπιτιού. Το αποτέλεσμα είναι ο ιδιοκτήτης να συνηθίζει σε αυτήν την κατάσταση και να παραιτείται από την προσπάθεια αλλαγής και βελτίωσης της κατάστασης του χώρου του, ενώ φτάνει και στο σημείο να αρνείται πεισματικά να το αλλάξει και ο ίδιος προς το καλύτερο γιατί έχει συνηθίσει τόσο στην ρουτίνα του, όσο άσχημη κι αν είναι, που φοβάται να κάνει την αλλαγή.

Οργάνωση Σπιτιού: Δείτε τα Tips Αποθήκευσης που Βλάπτουν Σοβαρά τη Διακόσμηση

Μια πρώτη και πολύ σημαντική συμβουλή που μπορεί κανείς να δώσει γενικά είναι να μην φοβάστε την αλλαγή. Μπορεί να βελτιώσει αφάνταστα την ζωή σας. Είναι σαν να φεύγει ένα βάρος από πάνω σας. Ένα σπίτι καθαρό, οργανωμένο, απαλλαγμένο από τα περιττά, κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, ήρεμη, γινόμαστε πιο κοινωνικοί και δεν γινόμαστε δέσμιοι του σπιτιού μας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρίστε το Σπίτι σας Χωρίς Κόπο: Δείτε πώς θα Μειώσετε την Ακαταστασία

.

Η «καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» λέει η παροιμία! Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς.

Διατηρήστε τους Πάγκους της Κουζίνας Πεντακάθαρους με Αυτά τα Μυστικά!

.

Με αυτούς τους τρόπους θα έχετε πάντα καθαρό και άδειο τον πάγκο της κουζίνας σας!

Ντουλάπα: Πώς να Τακτοποιήσετε το Χάος

.

Αξιοποιήστε αυτό το πολύτιμο εργαλείο για να οργανώσετε το υπνοδωμάτιό σας και τα ρούχα σας για να ησυχάσετε για όλη τη σεζόν.

Απίστευτα Tips για Τέλεια Οργάνωση σε Κάθε Σημείο του Σπιτιού

.

Σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στην οργάνωση και την αποθήκευση, στα παράθυρα και στον φωτισμό του καθιστικού σας.

Διακοσμήστε το Σπίτι σας Ανάλογα με το Ζώδιό σας

.

Ποιος είπε ότι τα ζώδια δεν επηρεάζουν το γούστο σας στη διακόσμηση και τις επιλογές σας; Δείτε λοιπόν τι λένε τα άστρα για το στιλ σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα Κάνετε κι εσείς; Οι πιο Ενοχλητικές Συνήθειες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Γιατροσόφια που ΔΕΝ πρέπει να Εφαρμόζετε