«Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύω τα ποτήρια μου;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύω τα ποτήρια μου;»

Η φίλη μας Αμαλία Λιάκουρα από την Κυψέλη μας ζήτησε πρόσφατα να λύσουμε ένα πραγματικά αναπάντητο ερώτημα, ρωτώντας μας «Έχω διαφωνίες με τις φίλες μου σχετικά με ένα φλέγον οικιακό ζήτημα: το σωστό τρόπο για να αποθηκεύω τα γυάλινα ποτήρια μου; Εγώ συνηθίζω να τα βαζω προς τα κάτω, αλλά οι φίλες μου διατείνονται ότι ο πιο "υγεινός" τρόπος είναι προς τα πάνω. Τελικά, ποια πλευρά κάνει λάθος;»

Είναι γεγονός ότι ορισμένα ζητήματα του σπιτιού είναι ικανές για να προκαλέσουν επικές διαφωνίες ανάμεσα σε συγκατοίκους: είτε πρόκειται για φίλους είτε για συντρόφους! Ανάμεσα σε αυτά τα "μεγάλα" ερωτήματα, συγκαταλέγονται ο πιο σωστός και πρακτικός τρόπος τοποθέτησης του ρολού υγείας (από τη μέσα ή απο την έξω πλευρά;) καθώς και το ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να αποθηκεύετε τα ποτήρια και τα υπόλοιπα γυάλινα είδη του σπιτιού: με το χείλος του ποτηριού προς τα κάτω ή προς τα πάνω;

Σε επίπεδο υγιεινής, το παραπάνω debate, λήγει με ισοπαλία: από τη μία πλευρά, αν αποθηκεύσετε τα γυάλινα είδη της κουζίνας σας με το χείλος προς τα κάτω, υπάρχει ο κίνδυνος να συσσωρευτεί στα ποτήρια σας υγρασία και, μαζί της, μούχλα και βακτήρια. Από την άλλη, αποθηκεύοντάς τα με το χείλος προς τα πάνω, τα αφήνετε να εκτεθούν σε μεγάλες ποσότητες αερομεταφερόμενης σκόνης και βακτηρίων.
Διαβάστε εδώ 6 εστίες μικροβίων που κρύβονται σε κάθε κουζίνα.

Όπως κι αν σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε, μην ξεχνάτε να στεγώνετε πολύ καλά τα ποτήρια σας.

Όπως κι αν σκοπεύετε να τα αποθηκεύσετε, μην ξεχνάτε να στεγώνετε πολύ καλά τα ποτήρια σας.

Σε επίπεδο πρακτικής άνεσης, το σκορ κινείται και πάλι ισόπαλα. Κάποιοι το βρίσκουν πιο εύκολο και πρακτικό να τοποθετούν τα ποτήρια τους με το χείλος προς πάνω ώστε να τα τραβούν από τη βάση τους για να βάλουν σε αυτά το ποτό τους. Αυτή, μάλιστα, αποτελεί την πλεόν συνηθισμένη πρακτική των καλών εστιατορίων που στόχο έχει να αποτρέπει τους σερβιτόρους από το να αγγίζουν το χείλος των ποτηριών. Αντίστοιχα, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι αποθηκεύκοντάς τα με το χείλος προς τα κάτω εξοικονομούν περισσότερο και (πολύτιμο) χώρο, εμποδίζουν τη συσσώρευση σκόνης σε αυτό και, έτσι, μειώνουν τις πιθανότητες να βρουν ύποπτα πράγματα... να επιπλέουν στο ποτό τους.

Διαβάστε εδώ πώς θα κάνετε τα ποτήρια σας να λάμπουν!

Με άλλα λόγια, σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει μία οριστική και απολύτως σωστή απάντηση. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποθηκεύετε τα ποτήρια σας με το χείλος προς τα πάνω αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν καπάκι και, αντίστοιχα, με το χείλος προς τα κάτω αν είναι ανοιχτά, φροντίζοντας πάντα να τα σκουπίζετε καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα κάνετε λιγότερο ευάλωτα στις επιθέσεις της σκόνης και των βακτηρίων που την ακολουθούν.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μου έπεσε λάδι στα αγαπημένα μου παπούτσια από καστόρι. Να τα πετάξω;»

.

Μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε το καστόρι από πάσης φύσεως λεκέδες χωρίς να φτάσετε στο καθαριστήριο.

Τακτοποιήστε την Κουζίνα σας με Αυτόν τον Τρόπο!

.

Δείτε πως θα τα διορθώσετε τα πιο συνηθισμένα λάθη οργάνωσης που κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει ακατάσταστη.

«Έχω Μαρμάρινο Πάτωμα. Πώς Μπορώ να το Γυαλίσω;»

.

Η ερώτηση έρχεται από τη φίλη μας Μαρία Πούλοιου από τον Βόλο, η οποία θέλει να μάθει «πώς μπορώ να γυάλισω το παλιό μαρμάρινο πάτωμα του σπιτιού μου»;

«Μούχλα στους Τοίχους: Πώς να την Καταπολεμήσω»;

.

Η φίλη μας Ελένη Σιδηροπούλου θέλει να μάθε πώς θα μπορέσει να καταπολέμησει τη μούχλα στους τοίχους.

«Πώς πρέπει να βάζω τα ποτήρια μέσα στο ντουλάπι; Προς τα πάνω ή προς τα κάτω;»

.

Υπάρχει σωστός τρόπος για να τοποθετείτε τα ποτήρια μέσα στο ντουλάπι;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πιατοθήκη
4 Εναλλακτικοί Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε μια Πιατοθήκη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

δύσκολα σημεία
Κάντε Αυτό και δεν θα Χρειαστεί να Ξεσκονίσετε Ποτέ τα Δύσκολα Σημεία του Σπιτιού