Πώς να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από τα γλυκά με 6 απλά βήματα!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από τα γλυκά με 6 απλά βήματα!

Έχετε κουραστεί να βρίσκετε καραμέλες κολλημένες στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, στο χαλί ή στα ρούχα του παιδιού;

Αυτή η συνήθεια δεν είναι άσχημη μόνο για εσάς που αναγκάζεστε να καθαρίζετε κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά κυρίως για τη διατροφή του παιδιού σας που θα μεγαλώσει θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν τρώει μεγάλες ποσότητες από καραμέλες και άλλα γλυκά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ορίζει την παχυσαρκία ως «ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας» στη σημερινή κοινωνία και επισημαίνει ότι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ξεκινά από το σπίτι. Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να περιορίσετε τους «πειρασμούς» για το παιδί σας και να το μυήσετε στην υγιεινή διατροφή για τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν:

Βήμα 1ο
Καθίστε με το παιδί σας και εξηγήστε του ότι θέλετε το καλύτερο για την υγεία του και ότι θα πρέπει να «φυλάει» τις καραμέλες για εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως γενέθλια ή διακοπές. Όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να τις έχει όποτε το θελήσει, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε 1-2 έντονα ξεσπάσματα από την πλευρά του. Ωστόσο, δεν πρέπει να το βάλετε κάτω. Μείνετε σταθεροί στην τακτική που έχετε ακολουθήσει και μην υποχωρήσετε για κανένα λόγο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να πείτε όχι στο παιδί σας, αλλά είναι καλό να σταματήσει αυτή τη συνήθεια από νωρίς.

Βήμα 2ο
Πετάξτε τις καραμέλες και τα υπόλοιπα γλυκά που έχετε στο σπίτι. Δεν θέλετε να βάλετε το παιδί σας στον πειρασμό να καταναλώσει αυτό που προηγουμένως του έχετε απαγορεύσει. Είναι παιδί και δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει τις παρορμήσεις του. Κάντε το εσείς για εκείνο και συμβάλλετε στη βελτίωση όχι μόνο της δικής του υγείας αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Οι 8 πιο Θρεπτικές και Υγιεινές Αγορές στο Σούπερ Μάρκετ!

Βήμα 3ο
Προσπαθήστε να ελέγξετε εκείνους που δίνουν καραμέλες και κάθε είδους γλυκίσματα στο παιδί έξω από το σπίτι σας. Ενημερώστε τον παππού και τη γιαγιά ή όποιον άλλο αναλαμβάνει τη φροντίδα του παιδιού σας, ότι δεν επιθυμείτε να καταναλώνει γλυκά. Δυστυχώς πολλοί συγγενείς το κάνουν, θέλοντας να επιβραβεύσουν το παιδί για κάτι που έκανε. Αυτό που δεν κατανοούν, όμως, είναι ότι βάζουν το μικρό παιδί σε πειρασμό την ώρα που εσείς του έχετε δώσεις άλλες κατευθυντήριες.

Διαβάστε πώς να οργανώσετε για το παιδί σας το πιο όμορφο και οικονομικό παιδικό πάρτι.

Βήμα 4ο
Προσπαθήστε εσείς οι ίδιοι να μην τρώτε γλυκά μπροστά στο παιδί. Κάτι που έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι ότι τα παιδιά έχουν ως πρότυπο τους γονείς τους. Αυτομάτως, λοιπόν, θα τα κάνετε να σκεφτούν: «Αφού τρώει η μαμά γλυκά γιατί να μην μπορώ κι εγώ να φάω;».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.infokids.gr καθώς και περισσότερα θέματα που αφορούν το παιδί.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδί: Η κοινή λογική (το) προστατεύει

.

Μην προστατεύετε το παιδί από τη δημιουργικότητα. Αφήστε το να λερωθεί και μη γίνεστε υπερβολικοί με τα μικρόβια.

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

Φτιάξτε μια Κουζίνα Ασφαλή για Παιδιά

.

Η κουζίνα συνήθως αποτελεί απαγορευμένο χώρο για τα παιδιά λόγω των πολλών κινδύνων που κρύβει. Φτιάξτε κουζίνα φιλική προς τα παιδιά με μερικά απλά tips.

Πώς μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου για το αυξημένο βάρος του;

.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείτε στο παιδί σας ότι έχει παχύνει.

Τελικά, τα βιολογικά τρόφιμα είναι προτιμότερα για τη διατροφή των παιδιών ;

.

Δείτε αν είναι προτιμότερα τα βιολογικά τρόφιμα για τα παιδιά μας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι Μπορείτε να Τονώσετε τους Μυς ακόμη και στο… Γραφείο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτός Είναι ο πιο Εύκολος Τρόπος για να Μετακομίζετε Μόνο με Ένα Κουτί!