Οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερο Ύπνο από τους Άντρες! Μάθετε γιατί...

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερο Ύπνο από τους Άντρες! Μάθετε γιατί...

Πόσες φορές σας έχει τύχει να σηκώνεστε από το κρεββάτι στη μέση της νύχτας και να πηγαίνετε στην κουζίνα, για να μην ξυπνήσετε τα παιδιά και το σύζυγο; Σίγουρα έχει συμβεί στις περισσότερες από εσάς και όχι αδίκως, αφού το γυναικείο φύλο πλήττεται περισσότερο από τις αϋπνίες.

Το οξύμωρο όμως είναι ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη να κοιμούνται πιο πολλές ώρες από τους άνδρες. Στην πραγματικότητα χρειάζονται 20 λεπτά περισσότερο ύπνο, αλλά μερικές μπορεί χρειάζονται ακόμα πιο πολύ.

Γενικά ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 6 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας. Επίσης, ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής. Όμως, οι ατομικές ανάγκες διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, ώστε μερικοί να κοιμούνται πολύ εύκολα έξι ώρες, ενώ άλλοι να δυσκολεύονται. Το σημαντικό είναι να μη ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί και να μη νιώθετε υπνηλία μέσα στην ημέρα. Όμως, οι γυναίκες χρειάζονται λίγο περισσότερο ύπνο από τους άνδρες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι εδικοί αυτή η διαφορά μεταξύ των δυο φύλων οφείλεται στην ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία παράγεται σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα στους άνδρες. Η τεστοστερόνη προστατεύει τα κύτταρα από τις φλεγμονές και επίσης μειώνει το άγχος και τις αϋπνίες.

Όσο για τη σύνδεση του ύπνου και της αύξησης του σωματικού βάρους, υπάρχουν μερικές μελέτες που θεωρούν ότι υπεύθυνες είναι οι γυναικείες ορμόνες. Τα υψηλά επίπεδα της προγεστερόνης και των οιστρογόνων, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης επηρεάζουν τον ύπνο, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να σηκώνονται και να κάνουν νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Τύποι Γυναικών που δεν θα Παντρευόταν Κανένας Άντρας

.

Αυτοί είναι οι τύποι γυναικών που δεν θα προτιμούσε κανένας άντρας! Μήπως ανήκεις σε κάποιον από αυτούς;

Έρευνα: Δεν θα Πιστέψετε τι Είναι Αυτό που «Ρίχνει» τη Λίμπιντο στους Άνδρες

.

Μια έρευνα έρχεται να μας πει γιατί οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι έχουν λιγότερη όρεξη για σεξ.

Αυτά Είναι τα Γυναικεία Πρόσωπα που Αρέσουν στους Άντρες!

.

Μάθετε ποια είναι για να ξέρετε τι αρέσει στους άντρες...

Να τι Κάνουν οι Άντρες Καλύτερα Από τις Γυναίκες!

.

Όλο και περισσότεροι άντρες αναλαμβάνουν τα ηνία σε αυτό και κάνουν θαύματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Σίγουροι Τρόποι να Κάψετε Λίπος από τις Επίμαχες Περιοχές!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το πιο Έξυπνο Κόλπο για Τέλειο Μανικιούρ στο Σπίτι