Από το 2020 στο Εμπόριο τα Τζάμια που δεν θα Χρειαστούν Ποτέ Ξανά Καθάρισμα

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Από το 2020 στο Εμπόριο τα Τζάμια που δεν θα Χρειαστούν Ποτέ Ξανά Καθάρισμα

Στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Science κυκλοφόρησε μια απίστευτη καινοτομία που ήδη έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ανακάλυψαν τα τζάμια που δεν θα χρειαστούν ποτέ ξανά καθάρισμα.

Πρόκειται για μια ανακάλυψη που αφορά συγκεκριμένα τη σύνθεση του γυαλιού. Αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε αντικείμενο κατασκευάζεται από αυτό το γυαλί δεν θα χρειάζεται καθόλου καθάρισμα. Ο Nick Cones, Διευθυντής του Journal of Science και Μέλος του National Institute of Technology στο Cambridge δήλωσε:

«Πρόκειται για μια ανακάλυψη που χρειάστηκε πάνω από 7 χρόνια μελετών και ερευνών και είμαστε περήφανοι που σύντομα θα δούμε τα πρώτα τζάμια και γυαλιά να κυκλοφορούν στην αγορά, έχοντας αυτή την τεχνολογία. Έχουμε δεχτεί μεγάλο πόλεμο από εταιρείες παραγωγής καθαριστικών ειδών, αλλά η επιστήμη οφείλει να πηγαίνει μπροστά με κάθε κόστος.»

Καθαρίστε Πανεύκολα τα Τζάμια σας Απ'έξω με ΑΥΤΟΝ τον Τρόπο

Ευχάριστα νέα σήμερα για όλες τις νοικοκυρές του πλανήτη.

Συγκεκριμένα αυτός ο τύπος γυαλιού θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για την κατασκευή τζαμιών για σπίτια, ενώ αργότερα θα τοποθετηθεί και στα τζάμια αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει πως τα τζάμια δεν θα χρειάζονται πλέον καθάρισμα γιατί η σύνθεσή τους:

α) Απορροφά τις δαχτυλιές καθώς αυτές εξατμίζονται.

β) Απωθεί το νερό καθώς οποιαδήποτε ποσότητα νερού και αν πέσει στο τζάμι απομακρύνεται από αυτό μέσα σε 3 δευτερόλεπτα με το σύστημα Nanoclean που έχει αυτός ο τύπος γυαλιού.

γ) Όλες οι βρωμιές αντιδρούν με τα συστατικά του τζαμιού και αυτοκαθαρίζονται. Αυτό σημαίνει πως η σύνθεση του γυαλιού περιέχει ένα μείγμα ουσιών συνδυασμένων μεταξύ τους σε διάφορα pH, ώστε να γίνεται η αντίδραση με κάθε προϊόν που μπορεί να πέσει πάνω στο τζάμι.

Πεντακάθαρα Τζάμια με Αυτό το Σπιτικό Καθαριστικό!

Οι ίδιοι επιστήμονες αναφέρουν πως ήδη βρίσκονται σε καλό σημείο και για την παραγωγή ποιότητας ξύλου που θα αυτοκαθαρίζεται (τέλος και στο ξεσκόνισμα λοιπόν) αλλά και πλακάκια που δεν θα χρειάζονται σφουγγάρισμα.

Έτσι θα Καθαρίσετε τα Τζάμια σας Χωρίς καν να τα Ακουμπήσετε!

Φυσικά, η ανακοίνωση παραγωγής αυτών των τζαμιών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλούς φορείς, με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας Easy Clean, μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες παραγωγής καθαριστικών ειδών στην Αμερική, να δηλώνει: «Όλοι θέλουμε να προχωράει μπροστά η επιστήμη αλλά το να παράγονται αντικείμενα που δεν ξέρουμε τι κακό μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο, εξαιτίας της ιδιαίτερης σύνθεσής τους, είναι κάτι που δεν θα αφήσουμε να συμβεί. Επιπλέον, οι επιστήμονες θα πρέπει να σκεφτούν πόσοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι αν αρχίσουν να κλείνουν ένα-ένα τα εργοστάσια παραγωγής καθαριστικών προϊόντων. Τα τζάμια είναι μόνο η αρχή. Φαντάζεστε σε λίγο καιρό να αυτοκαθαρίζονται τα πάντα μέσα στο σπίτι; Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Είναι απαράδεκτο.»

Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αλήθεια, όσο και αν θα θέλαμε να είναι. Εμείς από την πλευρά μας σας ευχόμαστε καλή Πρωταπριλιά!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φέρτε Περισσότερο Φυσικό Φως στο Σπίτι σας με Αυτές τις 10 Ιδέες

.

Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως με αυτές τις έξυπνες ιδέες και ανεβάστε τη διάθεσή σας.

Έχετε Παλιές Εφημερίδες; 8 Τρόποι για να τις Χρησιμοποιήσετε!

.

Μάθετε 8 νέες χρήσεις για τις εφημερίδες που θα λύσουν πολλά καθημερινά προβλήματα του σπιτιού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά που Τρώτε Μπορεί να σας Γερνάνε! Δείτε τις 3 Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το Παραμυθένιο Εξοχικό της Julia Roberts Στη Χαβάη
More in NEWS +, PLUS +
Close