«Alumni Awards 2017»: Για Πρώτη Φορά στην Ελλάδα με Πρεσβευτή τον Σπύρο Σούλη

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

«Alumni Awards 2017»: Για Πρώτη Φορά στην Ελλάδα με Πρεσβευτή τον Σπύρο Σούλη

Τα Βραβεία που δίνουν την ευκαιρία στους υποψηφίους και στους νικητές να ενισχύσουν τα διεθνή επαγγελματικά προφίλ τους και να προωθήσουν την καριέρα τους, έρχονται και στην Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι μια από τις 14 χώρες που φιλοξενούν τα Alumni Awards 2017, τα οποία διοργανώνονται από το British Council, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

thehomeissue_alumni

Τα Alumni Awards 2017 διοργανώνονται από το British Council σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Τι είναι τα Βραβεία «Alumni Awards 2017» Πρόκειται για Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης που σκοπό έχουν να αναδείξουν ανθρώπους που είναι πρωτοπόροι στους τομείς τους και κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία από τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι νικητές και φιναλίστ των βραβείων είναι άτομα που συμβάλουν θετικά σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς της χώρας τους αξιοποιώντας στο έπακρο το πτυχίο τους από Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι νικητές των βραβείων το 2016.

Οι νικητές των βραβείων του 2016.

Τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας έχουν βγάλει αποφοίτους-εμπνευστές με παγκόσμιες επιτυχίες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Βραβευμένοι με Oscar σκηνοθέτες, Ολυμπιονίκες, Νομπελίστες και παγκόσμιοι ηγέτες είναι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Jimmy Choo που αποφοίτησε από το London College of Fashion αλλά και ο Bill Clinton που είναι απόφοιτος του University of Oxford.

Πρεσβευτής της Ελλάδας για τα Βραβεία είναι ο Σπύρος Σούλης, απόφοιτος και ο ίδιος Βρετανικού Πανεπιστημίου. Ο ίδιος μίλησε για την εμπειρία του ως φοιτητής στη Μεγάλη Βρετανία και για τη μεγάλη τιμή που του έγινε:

«Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο μου προσέφεραν όλα όσα ήλπιζα να αποκομίσω και ακόμη περισσότερα. Όχι μόνο μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω σημαντικές γνώσεις στην επιστήμη που αγαπάω και να μαθητεύσω πλάι σε εξαιρετικούς διδασκάλους, αλλά επίσης, μέσα από το πανεπιστήμιο, ενισχύθηκαν σημαντικές αξίες και ικανότητες, αντιπροσωπευτικές της Βρετανικής εκπαίδευσης και κουλτούρας, που με βοήθησαν ιδιαίτερα στην καριέρα μου: εργατικότητα, συνέπεια, ακεραιότητα, υπευθυνότητα και να μην τα παρατάω ποτέ. Είναι πεποίθηση μου πως η ζωή μου δεν θα ήταν η ίδια αν δεν είχα σπουδάσει στη Μεγάλη Βρετανία».

Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας για τα Alumni Awards 2017 ολοκληρώνει λέγοντας, «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που μπορώ ως Πρεσβευτής Ελλάδας στα Alumni Awards 2017 να ενισχύσω αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό που για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα μας και καλώ τους απόφοιτους Βρετανικής εκπαίδευσης να λάβετε μέρος στα φετινά βραβεία. Έτσι, όχι μόνο θα αναγνωριστούν περαιτέρω τα επιτεύγματα σας και θα ανοίξουν νέοι επαγγελματικοί δρόμοι, αφού όλοι θα γνωρίσουμε τις επιτυχημένες πορείες σας, αλλά και θα εμπνεύσετε τις νέες γενιές Ελλήνων να ακολουθήσουν τον υπέροχο δρόμο που σας έκανε να φτάσετε στα όνειρα σας.»

Ο Σπύρος Σούλης σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο.

Ο Σπύρος Σούλης είναι ο Πρεσβευτής της Ελλάδας των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης.

Εκτός από την Ελλάδα, ακόμα 13 χώρες έχουν την τιμή να φιλοξενούν τα Alumni Awards 2017: Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Ταϊλάνδη, Νιγηρία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αίγυπτος, Γκάνα.

Δικαίωμα συμμετοχής Στα βραβεία «Alumni Awards 2017» μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων που μένουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και που σπούδασαν σε επισήμως αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, που παρέχει σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, τα τελευταία 15 χρόνια.

Η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2016. Οι υποψήφιοι για τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιανουαρίου και οι νικητές θα βραβευτούν σε τελετές απονομής σε καθεμιά από τις συμμετέχουσες χώρες. Η διοργάνωση θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο (δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία) και στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων.

Όλοι οι νικητές των βραβείων είναι άτομα που έχουν καταφέρει να πετύχουν

Όλοι οι νικητές των βραβείων είναι άτομα που έχουν καταφέρει να πετύχουν σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς στις χώρες τους.

Ο Jimmy Choo, ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής υποδημάτων, είναι απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου και καθηγητής και επιπλέον είναι ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης. Ο ίδιος δήλωσε για τα βραβεία: «Είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω τα Βραβεία Alumni Awards 2017 ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής.  Είναι τιμή μου να στηρίζω τους αποφοίτους των βρετανικών πανεπιστημίων με το να μοιράζομαι τις πετυχημένες ιστορίες τους και τη θετική επιρροή τους στον κόσμο».

thehomeissue_alumniawards02

Ο Jimmy Choo είναι Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης.

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council Greece δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε τα Alumni Awards 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου υποδέχονται Έλληνες σπουδαστές στα προγράμματά τους εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι των βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα να ξεπερνούν τους 300.000. Η απονομή των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα μας δίνει τώρα τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε κάποια από αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα και ελπίζουμε ότι πολλοί απόφοιτοι θα κάνουν αίτηση εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να μοιραστούν τις επιτυχίες τους με τον κόσμο.»

Η Bryony Inge, Senior Project Manager, Alumni του British Council δήλωσε για τα βραβεία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τα Βραβεία σε 14 χώρες φέτος. Τα Βραβεία έχουν να κάνουν με τις εμπνευσμένες ιστορίες αποφοίτων που χρησιμοποίησαν την βρετανική τους εκπαίδευση για να συμβάλλουν θετικά στις επιστήμες τους, στις κοινότητές τους και στην αθρωπότητα.»

Τα βραβεία έχουν τιμήσει με την παρουσία τους μεγάλες προσωπικότητες ανάμεσα στις οποίες και ο Δούκας του Cambridge.

thehomeissue_alumniwawards

Ο Πρίγκιπας William στην απονομή των βραβείων, συγχαίρει τους νικητές.

Ο Μitch Robinson, International Law Specialist και νικητής του βραβείου «Alumni Award for Professional Achievement» το 2015, είχε δηλώσει για το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Aberystwyth της Ουαλίας: «Αν κάνω κάτι καλά, αν βοηθάω κάποιον άνθρωπο στο Guantanamo Bay και προσπαθώ να προστατέψω τα δικαιώματά του, είναι εξαιτίας της εξαιρετικής εμπειρίας μάθησης που είχα στο Aberystwyth».

Τα βραβεία είναι ένας καλός τρόπος για τους υποψηφίους, να προωθήσουν το παγκόσμιο status τους, να «δυναμώσουν» το επαγγελματικό τους δίκτυο και να βοηθήσουν στην προώθηση της δουλειά τους αλλά και στην προώθηση του Πανεπιστημίου που σπούδασαν. Οι νικητές θα κληθούν να ενεργήσουν και ως Πρεσβευτές στη χώρα τους, να λάβουν μέρος σε κριτικές επιτροπές αλλά και να συμπεριληφθούν σε ένα  ευρείας κλίμακας πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες για τις οποίες μπορείτε να δηλώσετε υποψηφιότητα: Professional Achievement για το αντικείμενό σας, Entrepreneurship, και Social Impact της δουλειάς σας.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να κάνετε την αίτησή σας για τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε το βιογραφικό σας, να απαντήσετε σε τρεις απλές ερωτήσεις και να περιγράψετε πώς οι ανώτατες σπουδές σας στη Βρετανία συνέβαλαν στην επιτυχία σας.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια συμμετοχής και τις συμμετέχουσες χώρες στο: https://www.britishcouncil.gr/study-uk/alumni-awards

Επίσης μπορείτε να βρείτε την λίστα των νικητών των Alumni Awards 2016 στο: https://www.britishcouncil.org/education-uk-awards/winners2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σπύρος Σούλης Σχεδίασε τον Εκθεσιακό Χώρο της BMW στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018!

.

Ένα εκθεσιακό περίπτερο μοναδικής αρχιτεκτονικής είναι αυτό της BMW στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018.

26 Περίεργα Πράγματα που θα Βρείτε Σχεδόν σε Κάθε Βρετανικό Σπίτι

.

Αυτά είναι τα 26 πιο περίεργα πράγματα που θα βρείτε στα περισσότερα βρετανικά σπίτια.

Δείτε το Υπέροχο Αφιέρωμα του Αμερικάνικου Elle Decor στον Σπύρο Σούλη!

.

Ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα που για πρώτη φορά γίνεται σε Έλληνα αρχιτέκτονα!

Δείτε την Μοναδική Τσάντα που Δημιούργησαν ο Σπύρος Σούλης και η Λυδία Χαϊδά για την CREAID

.

Για πρώτη φορά μια τσάντα είναι φτιαγμένη από μάρμαρο και κινείται όπως ένα ύφασμα! Δείτε το εκπληκτικό αποτέλεσμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτούς τους Κανόνες Πρέπει να Ακολουθεί Κάθε Μπαμπάς που Έχει Κόρη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό είναι το Ράντζο του Tζον και της Τζάκι Κένεντι στη Βιρτζίνια (VIDEO)