Το Έξυπνο Hack που δεν Επιτρέπει να Μουχλιάζουν τα Φρούτα και τα Λαχανικά στο Ψυγείο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Το Έξυπνο Hack που δεν Επιτρέπει να Μουχλιάζουν τα Φρούτα και τα Λαχανικά στο Ψυγείο

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη διατροφή για όλους μας. Δυστυχώς όμως τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά χαλάνε αρκετά εύκολα αν δεν τηρήσετε κάποιους βασικούς κανόνες (και τρικς) συντήρησης.

Φρέσκα φρούτα Υπάρχει ένα έξυπνο τρικ για να μην μουχλιάζουν τα φρούτα σας λόγω υπερβολικής υγρασίας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα καθαρό σφουγγάρι (στεγνό!) το οποίο θα τοποθετήσετε κάτω από τα φρούτα σας. Βάλτε όλα τα φρούτα σε μεγάλα τάπερ ή μπολ, τοποθετώντας στη βάση του τάπερ το σφουγγάρι, ή βάλτε κατευθείαν τα φρούτα σας στο συρτάρι του ψυγείου, φροντίζοντας να «στρώσετε» τον πάτο του με σφουγγάρια. Έτσι, όλη η υγρασία θα συσσωρεύεται στο σφουγγάρι και τα φρούτα σας δεν θα χαλάσουν εύκολα.

Tip Οι μπανάνες διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου αλλά με λίγο πλαστικό περιτύλιγμα φαγητού στο κοτσάνι τους.

Έξτρα tip Μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά όταν τα βάζετε στο ψυγείο. Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά δεν αγαπάνε ιδιαίτερα την υγρασία και αν τα έχετε πλύνει είναι πιθανόν να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Φρέσκα λαχανικά Αν δείτε πως τα λαχανικά σας έχουν λίγο μαραθεί μπορείτε να κάνετε το εξής τρικ: Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και γεμίστε το με κρύο νερό. Ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες ξίδι και τα λαχανικά σας. Αφήστε τα εκεί για μισή ώρα και μόλις τα αφαιρέσετε από το μπολ θα δείτε πως θα έχουν αποκτήσει και πάλι τη ζωηράδα τους. Σκουπίστε τα καλά και βάλτε τα σε ένα κλειστό δοχείο ή τάπερ. Καταναλώστε τα 1-2 ώρες μετά.

Tip Οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι εντός ψυγείου.

Προσοχή! Μην τοποθετείτε κρεμμύδια και πατάτες στον ίδιο χώρο γιατί θα αρχίσουν να αναπτύσσουν ρίζες και θα γίνουν πιο γρήγορα μη βρώσιμα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Τip της Νοικοκυράς: Κάντε το Μπαγιάτικο Ψωμί σας Ολόφρεσκο

.

Πάρτε το μπαγιάτικο ψωμί σας και κάντε το μαλακό και πάλι.

Τι θα Συμβεί αν Βάλετε τα Φρούτα σας σε ένα Δοχείο με Σόδα;

.

Κι όμως, είναι απίστευτο αυτό που θα συμβεί στα φρούτα σας.

Αυτά Είναι τα Φρούτα και τα Λαχανικά του Φθινοπώρου!

.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να έχει κάθε φθινοπωρινή κουζίνα είναι όλα εδώ...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ντουλάπα
Πώς να Οργανώσετε την Ντουλάπα σας σαν Επαγγελματίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Wrap με Γλυκόξινο Κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη