Tips για να Αποφεύγετε την Εμφάνιση Λεκέδων από Απορρυπαντικά

Κατηγορίες: ENDLESS STORIES, PLUS +, LIVING +

Tips για να Αποφεύγετε την Εμφάνιση Λεκέδων από ΑπορρυπαντικάΠολλές νοικοκυρές παραπονιούνται για λεκέδες που μένουν στα ρούχα τους από σαπούνια και απορρυπαντικά, που χρησιμοποιούν στο πλύσιμο, αλλά και μια έντονη μυρωδιά καμμένου σαπουνιού στο σιδέρωμα. Τι σημαίνει αυτό; Πως κάτι στην πλύση των ρούχων σας δεν γίνεται σωστά. Παρακάτω θα δείτε όλα τα σφάλματα που ευθύνονται για αυτό, αλλά και όλες τις λύσεις για μην ξαναδείτε τέτοιους λεκέδες στα ρούχα σας!

Λεκές από μαλακτικό Πολλές νοικοκυρές θεωρούν πως βάζοντας πολύ μαλακτικό στο πλυντήριο, τα ρούχα τους θα μυρίσουν ακόμα πιο όμορφα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δυστυχώς έχει σαν αποτέλεσμα να μένει το μαλακτικό στα ρούχα σαν λεκές, ειδικά αν το πλυντήριο είναι υπερφορτωμένο.Για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από μαλακτικό θα χρειαστείτε υγρό πλυντηρίου ρούχων Active Plus της Endless που προσφέρει αποτελεσματική καθαριότητα σε λευκά και χρωματιστά ακόμη και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρωτοποριακή του σύνθεση με τεχνολογία καταπολέμησης των δυσάρεστων οσμών συνδυάζει την καθαριότητα και φρεσκάδα που χρειάζονται τα ρούχα σας αφήνοντας μόνο ένα ευωδιαστό άρωμα.

Όλοι οι λεκέδες από απορρυπαντικά εξαφανίζονται εύκολα με τα σωστά προιόντα καθαρισμού και ακολουθώντας τα σωστά tips.

Tip Αν ο λεκές υπάρχει καιρό στα ρούχα σας, βάλτε πρώτα πάνω στον λεκέ λίγο υγρό πλυντηρίου ρούχων Active Plus και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε το ρούχο σας κανονικά στο πλυντήριο.

Το υγρό πλυντηρίου Active Plus είναι ιδανικό για τους πιο δύσκολους λεκέδες των ρούχων σας και δεν αφήνει σημάδια!

Λεκές από απορρυπαντικό σε σκόνη Όταν χρησιμοποιείτε κακής ποιότητας απορρυπαντικό σε σκόνη ή όταν βάζετε στην πλύση σας παραπάνω απορρυπαντικό από την προβλεπόμενη δοσολογία, είναι πιθανόν τα ρούχα σας να εμφανίσουν λεκέδες που δεν θα είναι επιφανειακοί αλλά θα έχουν «ποτίσει» στις ίνες. Κάποιες φορές οι άσπροι λεκέδες φαίνονται μόλις τα ρούχα στεγνώσουν και κάποιες φορές αποκαλύπτονται στο σιδέρωμα. Για να μην ξαναδείτε λεκέδες σαν και αυτούς στα ρούχα σας φροντίστε:

1. Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στα απορρυπαντικά σας σχετικά με τη δοσολογία τους.
2. Να μην υπερφορτώνετε τον κάδο του πλυντηρίου γιατί τότε το απορρυπαντικό δεν διαλύεται σωστά στο νερό, και το νερό δεν κυκλοφορεί άνετα ανάμεσα στα ρούχα.
3. Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε πόσο απορρυπαντικό να βάλετε σε μια πλύση μπορείτε να διαλύσετε το απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης σε λίγο βραστό νερό πριν το ρίξετε στο συρταράκι του απορρυπαντικού. Όλα τα πλυντήρια έχουν ένα πρόγραμμα με επιπλέον νερό στην πλύση. Βρείτε ποιο είναι αυτό και επιλέξτε το σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκόνη πλυντηρίου και δεν είστε σίγουροι για την ορθή ποσότητα που πρέπει να βάλετε.
4. Να επιλέγετε σωστό πρόγραμμα πλύσης ανάλογα με το χρώμα και το ύφασμα των ρούχων σας.
5. Χρησιμοποιήστε τα σωστά απορρυπαντικά που η σύνθεσή τους δεν τους επιτρέπει να μένουν πάνω στα ρούχα και είναι εύκολα στη χρήση. Τα απορρυπαντικά της Endless είναι ιδανικά για κάθε λεκέ ενώ φροντίζουν τέλεια ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα.

Για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα σας καθαριότητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό Aroma Boost της Endless.

Λεκές πάνω σε μαύρα ρούχα Έχετε παρατηρήσει λευκούς λεκέδες σε μαύρα ρούχα και δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς δημιουργήθηκαν; Επειδή τα μαύρα ρούχα είναι πολύ ευαίσθητα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένο απορρυπαντικό για μαύρα και σκουρόχρωμα ρούχα. Το υγρό πλυντηρίου ρούχων Super Black της Endless θα κάνει τα ρούχα σας πιο λαμπερά και ζωντανά. Αυτό θα είναι το χρώμα των αγαπημένων σας μαύρων ρούχων. Τα ρούχα σας θα είναι σαν την πρώτη μέρα που τα φορέσατε, ακόμα και μετά από πολλά-πολλά πλυσίματα. Αντί λοιπόν να πλένετε τα μαύρα ρούχα σας 2 και 3 φορές μέχρι να φύγουν όλοι οι λεκέδες, προτιμήστε να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα απορρυπαντικά.

Για τα σκουρόχρωμα ρούχα εμπιστευθείτε το υγρό πλυντηρίου ρούχων Super Black της Endless.

Λεκέδες λόγω μη καθαρού πλυντηρίου Όπως σας έχουμε πει και στο παρελθόν, το πλυντήριό σας πρέπει να απολυμαίνεται που και που γιατί σε αυτό, κάποιες φορές, μαζεύεται μούχλα και βρωμιές. Καθαρίστε το πλυντήριό σας με 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και 1/4 φλ. νερό. Ανακατέψτε τα δύο υλικά, βάλτε τα στο πλυντήριο μαζί με 2 φλ. ξίδι και προσθέστε 2 πετσέτες. Πλύνετε στην πιο υψηλή θερμοκρασία και το πλυντήριό σας θα απολυμανθεί σωστά.

Λεκέδες λόγω υπολλειμάτων απορρυπαντικών στο συρταράκι του πλυντηρίου Μόλις τελειώνει η κάθε πλύση στο πλυντήριό σας θα πρέπει να ανοίγετε το συρταράκι του απορρυπαντικού για να στεγνώνει. Αν δεν το κάνετε η γλίτσα και η μούχλα που δημιουργούνται είναι πιθανόν να περάσει στα ρούχα σας. Πλύνετε το συρταράκι με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Φροντίστε πριν από κάθε πλύση το συρταράκι του απορρυπαντικού να είναι στεγνό και καθαρό.

Λεκές από χλώριο Το χλώριο δυστυχώς είναι ένας μόνιμος λεκές που δεν μπορεί να αφαιρεθεί με κανέναν τρόπο, ειδικά αν «ποτίσει» στις ίνες του ρούχου. Ωστόσο υπάρχουν ελπίδες να σώσετε τα ρούχα σας αν δράσετε πολύ άμεσα! Αν σας έσταξε χλώριο σε κάποιο ρούχο χρησιμοποιήστε αμέσως οινόπνευμα ή ξίδι. Στάξτε λίγο οινόπνευμα πάνω στον λεκέ και αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο και πλύντε το με σκόνη πλυντηρίου ρούχων της Endless. Η συγκεκριμένη σκόνη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε κάθε θερμοκρασία, ακόμα και στους 30 βαθμούς, και αφήνει στα ρούχα σας ένα απαλό άρωμα λεβάντας.

Με τη σκόνη πλυντηρίου της Endless θα έχετε πεντακάθαρα λευκά και χρωματιστά χωρίς κόπο!

Δυσάρεστη μυρωδιά καμμένου σαπουνιού στο σιδέρωμα Αν τα ρούχα σας μυρίζουν καμμένο σαπούνι όταν τα σιδερώνετε, τότε αυτό σημαίνει πως δεν έχουν ξεπλυθεί σωστά.

Αν τα ρούχα σας μυρίζουν καμμένο σαπούνι ενώ τα σιδερώνετε, τότε κάποιο λάθος έχει γίνει στο ξέβγαλμα των ρούχων ή απλά χρησιμοποιήσατε μεγάλη ποσότητα μαλακτικού.

Πλύνετε τα ρούχα σας με υγρό πλυντηρίου ρούχων Active Plus της Endless, επιλέγοντας πρόγραμμα με επιπλέον νερό στην πλύση και προσθέστε μαλακτικό Aroma Boost της Endless. Το μαλακτικό αυτό είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε οι μικροκάψουλές του να απελευθερώνουν σταδιακά το άρωμά τους κατά το σιδέρωμα αλλά και όταν αυτά φορεθούν.

Δώστε το τέλειο άρωμα στα ρούχα σας με τα μαλακτικά Aroma Boost της Εndless.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Endless εδώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Βήματα και 5 Απίστευτα Tips για να Μετατρέψετε την Καλοκαιρινή Ντουλάπα σε Χειμερινή

.

Η ντουλάπα μας αλλάζει για τον χειμώνα και σας έχουμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να την οργανώσετε και να την καθαρίσετε σωστά.

Παιδικό Δωμάτιο: Καθαρίστε το με το Παιδάκι σας σε 4 Κινήσεις και Μέσα σε 20'

.

Τώρα το παιδικό δωμάτιο αστράφτει με τη χρήση των σωστών προϊόντων καθαρισμού.

Να Γιατί θα Πρέπει να Ακολουθούμε τις Οδηγίες Χρήσης σε Κάθε Απορρυπαντικό στο Σπίτι

.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης στα απορρυπαντικά σας για καλύτερο καθάρισμα και οικονομία.

Έξυπνα Tips & Tricks: Λύστε μια και Καλή το Θέμα των Λεκέδων στα Παιδικά Ρούχα

.

Οι πιο έξυπνες λύσεις για να απαλλαγείτε από κάθε δύσκολο λεκέ στα παιδικά ρούχα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

11 Σημάδια που Δείχνουν πως η Εξυπνάδα σας Ξεπερνάει τον Μέσο Όρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το Σούπερ Καμαρίνι της Πρωταγωνίστριας του Grey’s Anatomy