Τέλεια Μέρα, Κάθε Μέρα: Μπείτε Ξανά σε Πρόγραμμα με αυτό το Ημερήσιο Πλάνο!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Τέλεια Μέρα, Κάθε Μέρα: Μπείτε Ξανά σε Πρόγραμμα με αυτό το Ημερήσιο Πλάνο!

Ο νους σας ακόμα ταξιδεύει σε ακρογιαλιές και δειλινά; Ακολουθήστε το πλάνο που σας προτείνουμε για να μπείτε εύκολα και γρήγορα σε πρόγραμμα χωρίς να χάσετε... το μυαλό σας!

Ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που δηλώνουν ότι η βασική επιθυμία τους στις διακοπές είναι «να κατεβάσουν διακόπτες και να μην σκέφτονται απολύτως τίποτα»; Κι εμείς! Ωστόσο, αυτή η τακτική μπορεί να σας βοηθά να απαλλαγείτε από την κούραση και να γεμίσετε πραγματικά τις μπαταρίες σας, αλλά, δυστυχώς, κάνει και τη διαδικασία επιστροφής να σας φαίνεται... βουνό. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η ψυχολογική επαναφορά σε mood ρουτίνας απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και ακόμα πιο εντατική προσπάθεια. Δεν είναι όμως ανέφικτο να ξαναβρείτε το μυαλό σας αμέσως μετά τις διακοπές! Συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα και πρακτικά μυστικά και σας παρουσιάζουμε ένα ημερήσιο πρόγραμμα που έχει στόχο να σας βοηθήσει να «επιστρέψετε» γρήγορα, εύκολα και (όσο γίνεται πιο) ευχάριστα στην πραγματικότητα.

6.30 π.μ. Coffee time! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Kyorin, η μυρωδιά του καφέ διεγείρει τον εγκέφαλο και επομένως ξυπνά -κυριολεκτικά- τις αισθήσεις σας. Μάλιστα, αρκεί να πάρετε μία βαθιά ανάσα πάνω από μία κούπα καφέ για να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά οφέλη του. Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε φυσικά να απολαύσετε τον πρώτο καφέ της ημέρας. Σε πρόσφατη γαλλική έρευνα, φάνηκε ότι τα άτομα, που καταναλώνουν περισσότερα από τρία φλιτζάνια καφέ, έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έκπτωση στις γλωσσικές ικανότητές τους σε σχέση με εκείνες που πίνουν λιγότερο από ένα φλιτζάνι.

Δείτε εδώ τι αποκαλύπτει ο αγαπημένος σας καφές για την προσωπικότητά σας.

7.30 π.μ. Παιχνίδια του μυαλού Κάθε πρωί μαζί με το πρωινό σας, καλό θα ήταν να λύνετε ένα σταυρόλεξο ή ένα Sudoku, μετρώντας παράλληλα το χρόνο που χρειάζεστε να το τελειώσετε. Γιατί; Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε την προσοχή, την ταχύτητα και τη συγκέντρωσή σας.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας είναι (πράγματι) ένας καφές!

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας είναι (πράγματι) ένας καφές!

8 π.μ. Απολαύστε το πρωινό σας Φροντίστε να είναι πλούσιο σε τροφές που ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως μύρτιλλα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και δημητριακά. Πέρα από ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τα μύρτιλλα αυξάνουν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο πράγμα που βελτιώνει τη λειτουργία των νευρώνων.

9 π.μ. Κλείστε τον πλοηγό Κι όμως, αυτό το θαύμα της τεχνολογίας αναγκάζει ορισμένα σημεία του εγκεφάλου σας να τεμπελιάζουν. Ποια είναι αυτά; Τα κέντρα που σχετίζονται με τη χωρική αντίληψη καθώς και ο ιππόκαμπος ο οποίος ελέγχει τη μνήμη και τον προσανατολισμό στο χώρο. Με δεδομένο ότι η εγκεφαλική διέγερση αγγίζει την κορυφή στις 9 π.μ., καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε το GPS μόνο όταν το χρειάζεστε πραγματικά.

10 π.μ. Μπείτε σε κίνηση Αν είστε fan της πρωινής γυμναστικής, ψηφίστε αερόβια. Αυτό το είδος άσκησης αυξάνει τον όγκο του ιππόκαμπου του εγκεφάλου. Αν δεν μπορείτε να πάτε γυμναστήριο, τότε πάρκαρετε το αυτοκίνητο σας λίγο πιο μακριά από το γραφείο. Σύμφωνα με έρευνες, ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να ακονίζετε το μυαλό σας είναι να περπατάτε τουλάχιστον 1 χλμ. την ημέρα.

Τα μύρτιλλα θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα κρατήσουν σε εγρήγορση.

Τα μύρτιλλα θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα κρατήσουν σε εγρήγορση.

11 π.μ. Αλλάξτε φώτα Και εννοούμε εκείνα του σπιτιού σας. Οι λαμπτήρες ευρέως φάσματος σας κρατούν σε εγρήγορση, ενισχύουν κρίσιμες εγκεφαλικές λειτουργίες (όπως η μνήμη) ενώ παράλληλα επηρεάζουν τη διάθεση. Οι ειδικοί διατείνονται ότι το φως που εκπέμπουν μοιάζει με εκείνο στο οποίο είχαν συνηθίσει να ζουν οι άνθρωποι πριν από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού.

Όλοι κάνουμε λάθη με το φωτισμό: δείτε εδώ ποια είναι τα πλέον συνηθισμένα για να τα αποφύγετε!

1 μ.μ. Στρώστε τραπέζι Βάλτε στο πιάτο σας λαχανικά και συγκεκριμένα καρότα, σέλινο και πράσινες πιπεριές τα οποία αποτελούν πολύ καλές πηγές λουτεολίνης, μίας φυτικής ουσίας που περιορίζει τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της μνήμης. Επίσης, μη ξεχνάτε να μαγειρεύετε με ελαιόλαδο και να πίνετε μέντα και χαμομήλι τα οποία περιέχουν την εν λόγω ουσία.

2 μ.μ. Κάντε σιέστα! Αρκούν 30 λεπτά μεσημεριανού ύπνου για να νιώσετε -κυριολεκτικά- άλλος άνθρωπος. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Berkeley, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κοιμηθούν περίπου 90 λεπτά έτσι ώστε να μελετήθει μία νέα στρατηγική ύπνου με την επιστημονική ονομασία «διφασικό πρόγραμμα ύπνου». Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα που κοιμήθηκαν περισσότερο ενίσχυσαν τη δυνατότητα μάθησης τους. Πού οφείλεται αυτό; Φαίνεται ότι κατά το στάδιο 2 του ύπνου χωρίς REM, ο εγκέφαλος διαγράφει ό,τι υπάρχει αποθηκευμένο στη βραχύχρονη μνήμη αφήνοντας έτσι περισσότερο ελεύθερο χώρο σε νέα δεδομένα.

Εργασία και χαρά; Ναι, αν περπατήσετε λίγο πριν πάτε γραφείο!

Εργασία και χαρά; Ναι, αν περπατήσετε λίγο πριν πάτε γραφείο!

3 μ.μ. Γκουγκλάρετε! Όσο πιο σύνθετες είναι οι αναζητήσεις πληροφοριών που κάνετε στο Internet τόσο περισσότερα κομμάτια του εγκεφάλου διεγείρετε και δραστηριοποιείτε. Κάθε φορά, λοιπόν, που είστε στο Internet φροντίστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και εργαλεία από αυτά που σου παρέχονται (π.χ. αναζήτηση εικόνων, ακαδημαϊκών άρθρων) από τη μηχανή αναζήτησής σας. Μία εξίσου καλή εναλλακτική για να ακονίσετε το μυαλό σας είναι η εξερεύνηση νέων κειμένων στα αγαπημένα σας site.

4 μ.μ. Πετάξτε το τσιγάρο Ερευνητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Ερευνας απέδειξαν ότι οι καπνιστές διπλασιάζουν τις πιθανότητες απώλειας μνήμης και έκπτωσης των λογικών δεξιοτήτων τους. Επιπλέον, Βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα γνωστικά οφέλη της διακοπής του καπνίσματος εκδηλώνονται περίπου 10 χρόνια μετά το τελευταίο τσιγάρο.

Τώρα ξέρουμε γιατί ο Μπαγκς Μπάνι ξέφευγε από τα χέρια των... κυνηγών του: τα καρότα ακονίζουν τον...μυαλό!

Τώρα ξέρουμε γιατί ο Μπαγκς Μπάνι ξέφευγε από τα χέρια των κυνηγών του: τα καρότα ακονίζουν τη σκέψη!

5 μ.μ. Πάρτε το δρόμο της επιστροφής Το κλειδί για ένα υγιές και δυνατό μυαλό είναι η απουσία ρουτίνας, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Οι μικρές αλλαγές σε διάφορες καθημερινές, επαναλαμβανόμενες και σχεδόν αυτοματοποιημένες διαδικασίες και συνήθειες, όπως το πού κάθεστε όταν τρως ή ποια διαδρομή επιλέγετε για να γυρίσετε σπίτι μετά τη δουλειά, αποτελούν την ιδανική εξάσκηση για το μυαλό σας.

6 μ.μ. Από το Α ως το Ω (3)! Η αυξημένη πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων και συγκεκριμένα DHA -που υπάρχουν σε υψηλή συγκέντρωση στο σολομό, τον τόνο, τις σαρδέλες και τις ρέγκες- μέσω της διατροφής έχει συνδεθεί με σημαντική βελτίωση στις μαθηματικές και λεκτικές ικανότητες. Με άλλα λόγια, στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;», η απάντηση πρέπει να είναι «ψάρι» τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

7 μ.μ. Πρόσκληση σε δείπνο Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου John Hopkins κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καλές (και ενεργές) κοινωνικές σχέσεις δρουν προστατευτικά (και) για το μυαλό σας. Κι αυτό γιατί ένα δραστήριο κοινωνικό δίκτυο μπορεί να τροποποιήσει και να αλλάξει ορισμένους κληρονομικούς παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση άνοιας. Αναρωτιέστε πόσο υγιεινές είναι οι φιλίες σας; Κάντε το τεστ που θα βρείτε εδώ για να μάθετε!

Κι όμως οι φίλοι μας μάς ξαναβάζουν σε πρόγραμμα!

Κι όμως οι φίλοι μας μάς ξαναβάζουν σε πρόγραμμα!

8 μ.μ. Κλείστε την τηλεόραση Κι όχι μόνο γιατί δεν αντέχετε να ακούτε δυσοίωνες ειδήσεις. Φαίνεται ότι κάθε ώρα που περνάτε μπροστά από την μικρή οθόνη αυξάνει κατά 1,3% την πιθανότητα εμφάνισης των συμπτωμάτων άνοιας, ειδικά αν έχετε περάσει τα πρώτα -άντα. Αντίθετα, κάθε ώρα που αφιερώνετε σε άλλες δραστηριότητες διανοητικού περιεχομένου (π.χ. διάβασμα, διακόσμηση) περιορίζει τον κίνδυνο να εμφανίσετε τη νόσο Alzheimer κατά 16%. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι φίλοι είναι παραπάνω από πολύτιμοι καθώς κάθε ώρα που περνάτε παρέα μειώνει τον κίνδυνο κατά 18%.

Πατήστε εδώ για να βρείτε εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να φέρετε στο σπίτι σας αέρα πολυτέλειας.

9 μ.μ. Πείτε το στα ξένα Τα άτομα που μιλούν δύο γλώσσες είναι καλύτερα στην ταυτόχρονη διαχείριση εργασιών, δηλώνουν οι ειδικοί του Κέντρου Γλωσσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Pennsylvania. Δεν μιλάτε άλλη γλώσσα αλλά παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Μπορείτε να φτάσετε στο ίδιο αποτέλεσμα μαθαίνοντας ένα νέο κομμάτι.

Η δύναμη της σαρδέλας: προστατεύει την καρδιά μας αλλά και το μυαλό μας!

Η δύναμη της σαρδέλας: προστατεύει την καρδιά μας αλλά και το μυαλό μας!

10 μ.μ. Βρείτε την στο κρεβάτι Το σεξ όχι μόνο δραστηριοποιεί το μυαλό αλλά παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία νέων νευρώνων. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν πρόσφατες εργαστηριακές έρευνες. Σε αυτές φάνηκε ότι τα άτομα που έκαναν σεξ τουλάχιστον από μία φορά την ημέρα για 14 συνεχόμενες ημέρες, όχι μόνο απέκτησαν νέα εγκεφαλικά κύτταρα αλλά απαλλάχθηκαν και από το άγχος. Το στρες σας καταδυναστεύει; Δείτε εδώ 2 φυσικούς τρόπους που θα σας απαλλάξουν από το... ζυγό του!

11 μ.μ. Μείνετε στο σκοτάδι Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του ύπνου εξαρτάται άμεσα από την έκθεση σας στο φως λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν έχετε καταφέρει να αποκοιμηθείτε, το ημίφως και ειδικά το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό, το laptop ή το iPad μπορεί να σας ξυπνήσει και επομένως να σας απομακρύνει από την αγκαλιά του Μορφέα. Αν λοιπόν θέλετε να κλείσετε μάτι, φροντίστε να σβήνετε όλα τα φώτα του υπνοδωματίου καθώς και όλες τις συσκευές που έχετε μέσα σε αυτό.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελικά Υπάρχουν 2 Τύποι Ανθρώπων! Σε ποια Κατηγορία Ανήκετε;

.

Τελικά υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων στον κόσμο! Δείτε ποιοι είναι και ανακαλύψτε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Πού Μπορείτε να Αγοράσετε τα πιο Οικονομικά Διακοσμητικά;

.

Υπάρχουν κόλπα για ανανέωση που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακριβό από το διακοσμητικό budget σας; Φυσικά και ναι!

Αυτοί οι 5 Χρωματικοί Συνδυασμοί Ταιριάζουν σε Όλα τα Δωμάτια!

.

Αυτοί οι μοντέρνοι κι έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί ταιριάζουν σε όλους τους χώρους τους σπιτιού σας και σας προκαλούν να τους τολμήσετε!

15 Πράγματα που θα Κάνουν τη Ζωή σας (Άμεσα) Καλύτερη!

.

Ναι, τα μικρά πράγματα κάνουν τη (μεγάλη) διαφορά.

10 Τροφές για Ήρεμο Ύπνο

.

Ο δρόμος για έναν ήρεμο βραδινό ύπνο, πέρα από το άνετο στρώμα σας και το κατάλληλο ανατομικό μαξιλάρι, περνάει από το ψυγείο σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Τέλειοι Τρόποι να Αξιοποιήσετε τα Παλιά σας Βερνίκια!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εντάξει, Όλοι τα Ίδια Κάνουμε Μετά τη Δουλειά!