Πώς θα Κάνετε Οικονομία στη Θέρμανση Αυτόν τον Χειμώνα!

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα Κάνετε Οικονομία στη Θέρμανση Αυτόν τον Χειμώνα!

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού σας για θέρμανση και μόνωση, χωρίς να παιδευτείτε και το κυριότερο, χωρίς να ξοδευτείτε!

Παράθυρα και πόρτες Τοποθετήστε κάτω από τις εξώπορτες τα ειδικά μακρόστενα χαλάκια. Εναλλακτικά, τοποθετήστε δικά σας βαμβακερά ή μάλλινα χαλάκια τυλιγμένα σε ρολό (ή μεγάλες πετσέτες). Ακόμα μπορείτε να αγοράσετε ειδικό stop αέρα (είναι πολύ οικονομικό) που μπαίνει κάτω από την πόρτα ή αεροστόπ που κολλάει στο κάτω μέρος της πόρτας. Έτσι, δεν θα μπαίνει μέσα ο κρύος αέρας.

Με μερικά απλά tips μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Με μερικά απλά tips μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από τη θέρμανση του σπιτιού.

Αυτοί Είναι οι πιο Οικονομικοί Τρόποι Θέρμανσης

Τις ώρες που ο ήλιος βλέπει το σπίτι, ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια για να ζεσταθεί το εσωτερικό του σπιτιού και να «σπάσει» η υγρασία. Στα βορινά παράθυρα τοποθετήστε βαριά υφάσματα όπως βελούδο ή βαμβακερό με φόδρα και πάντα διπλές κουρτίνες. Έτσι θα κόβουν το κρύο, δεν θα έχετε απώλειες σε ζέστη, αλλά θα έχετε εναλλακτική όταν θέλετε δείτε έξω και να μπει έστω και λίγος ήλιος. Κλείνετε κουρτίνες και παντζούρια το βράδυ ή όταν έχει πολύ κρύο μέσα στην ημέρα..Μεγάλες απώλειες σε θερμότητα γίνονται από τα τζάμια (σε ποσοστό τουλάχιστον 20%). Μόνο από αυτό, θα καταναλώνετε περίπου 20% λιγότερο πετρέλαιο για θέρμανση!

Tip Οι ειδικοί τονίζουν ότι σε ένα σπίτι χάνεται τουλάχιστον 35% θερμότητα από τους τοίχους, 15% από το πάτωμα, 25% από παράθυρα και χαραμάδες και 25% από την οροφή αν το σπίτι διαθέτει σκεπή.

Θερμοστάτες Είναι πολύ σημαντικό ο θερμοστάτης σας να είναι ρυθμισμένος στους 20 βαθμούς Κελσίου – ανάλογα με την περιοχή, αφού η καθεμιά έχει τις δικές της ανάγκες. Διαφορετικά η θερμότητα που παράγεται είναι πλεονάζουσα και άχρηστη. Τις πολύ κρύες μέρες, όταν λείπετε ή όταν κοιμάστε, ρυθμίστε τον θερμοστάτη στους 15-16 βαθμούς Κελσίου ώστε να διατηρείται ζεστό το σπίτι χωρίς να καταναλώνετε πολλή ενέργεια.

10 Τρόποι να Ζεσταθείτε Χωρίς να Χρειαστεί να Αγοράσετε Πετρέλαιο

Tip Έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ακριβό να ανοίγετε και να κλείνετε τον θερμοστάτη σε σχέση με το να μένει σταθερός.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Τζάκι Μην κλείνετε την εστία με γυάλινα προστατευτικά και σήτες, διότι θα έχετε μεγάλες απώλειες σε θερμότητα. Τα προστατευτικά παρέχουν ασφάλεια όταν δεν βρίσκεστε μέσα στο δωμάτιο ή όταν υπάρχουν στο δωμάτιο μικρά παιδιά. Αν δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι συχνά, κλείνετε το καπάκι επάνω από την εστία ή τοποθετείστε ένα ειδικό μπαλόνι καμινάδας. Από την καμινάδα μπαίνει πολύ κρύο και χάνεται θερμότητα μέσα από το σπίτι. Μην ξεχάσετε να το αφαιρέσετε όταν θελήσετε να ανάψετε και πάλι ξύλα.

Διαβάστε ακόμα:

Αν δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι συχνά, κλείνετε το καπάκι επάνω από την εστία.

Αν δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι συχνά, κλείνετε το καπάκι επάνω από την εστία.

9 Λόγοι για να Βάλετε Φυσικό Αέριο στο Σπίτι σας

Καλοριφέρ Μην ξεχνάτε ποτέ την εξαέρωση - με το γνωστό κλειδάκι. Η σωστή συντήρηση βοηθάει πάντα στην καλύτερη απόδοση των σωμάτων. Μη βάζετε επάνω τους πράγματα και μην τα σκεπάζετε – δεν αφήνετε τον αέρα να κυκλοφορεί. Επίσης, ποτέ μα ποτέ μη βάζετε ρούχα πάνω στα καλοριφέρ. Ερευνητές επισκέφθηκαν τα σπίτια 100 ανθρώπων. Οι 87 από αυτούς στέγνωναν τα ρούχα τους πάνω ή δίπλα σε διαφόρων τύπων θερμαντικά σώματα. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο σε περισσότερα από τα 3/4 των σπιτιών τα επίπεδα υγρασίας υπερέβαιναν το ανώτατο όριο για την ανάπτυξη μολυσματικών παραγόντων που ευνοούν την εκδήλωση άσθματος.

Τip Λίγο αλουμινόχαρτο για να καλυφθεί ο τοίχος πίσω από το καλοριφέρ θα βοηθήσει ώστε να αποδίδει καλύτερα!

Αποφύγετε να βάζετε ρούχα πάνω στο καλοριφέρ σας.

Αποφύγετε να βάζετε ρούχα πάνω στο καλοριφέρ σας.

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρατήστε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

.

Εκτός από όλες τι γνωστές μεθόδους θέρμανσης, υπάρχουν και μερικά απλά πράγματα, τα οποία είναι εύκολα και οικονομικά. Δείτε τα...

«Πώς να είναι το σπίτι μου πιο ζεστό χωρίς καλοριφέρ;»

.

Κι όμως σπίτι ζεστό... γίνεται—και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο «μαύρο» χρυσό.

Αυτό Είναι Το Καλοκαιρινό Αντικείμενο που θα Ζεστάνει το Σπίτι σας

.

Δείτε μια εντελώς διαφορετική χρήση ενός καλοκαιρινού αξερουάρ που θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη θέρμανση!

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

.

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας -και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας- μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οικολογία στο Σπίτι: 10 Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δημιουργήστε μια 100% Φυσική Κρέμα για Βελούδινα Χέρια