Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες από Κάθε Είδους Μακιγιάζ με Υλικά που Ήδη Έχετε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες από Κάθε Είδους Μακιγιάζ με Υλικά που Ήδη Έχετε

Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει να σηκωθούν κάποιο πρωί με έναν λεκέ από κραγιόν πάνω στο μαξιλάρι. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να αφαιρέσετε οποιονδήποτε λεκέ από μακιγιάζ, σε περίπτωση που σας έχει τελειώσει το ειδικό υγρό που αφαιρεί το μακιγιάζ;

Ο λόγος που πολλοί λεκέδες από μακιγιάζ δεν αφαιρούνται εύκολα είναι επειδή τα καλλυντικά φτιάχνονται από τη μείξη πολλών διαφορετικών υλικών. Έτσι, για να καταπολεμήσετε λεκέδες από μακιγιάζ θα πρέπει αρχικά να ξέρετε τι είδους λεκέ αντιμετωπίζετε. Για καλλυντικά που φτιάχνονται βασισμένα σε έλαια χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά που αφαιρούν έλαια, ενώ για καλλυντικά με βάση το νερό, χρησιμοποιήστε τα αντίστοιχα απορρυπαντικά.

Καθαρίστε τους Πιο Δύσκολους Λεκέδες Από το Χαλί σας Πριν το Φυλάξετε

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από μακιγιάζ θα πρέπει να ξέρετε τα βασικά συστατικά των καλλυντικών σας.

Για καλλυντικά βασισμένα σε έλαια (κραγιόν, make up, αδιάβροχες μάσκαρα, eyeliner) Για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα συγκεκριμένα καλλυντικά, ξεκινήστε με λίγο χαρτί και προσπαθήστε ταμποναριστά να αφαιρέσετε την περισσότερη ποσότητα χρώματος. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων στον λεκέ και τρίψτε ελαφρά με ένα πανάκι. Αφήστε το σαπούνι για 10-15 λεπτά πάνω στον λεκέ για να απορροφηθεί το έλαιο. Ξεπλύντε με νερό και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

Λεκές από Σάλτσα Ντομάτας; Ο πιο Εύκολος Τρόπος να τον Ξεφορτωθείτε!

Για καλλυντικά που δεν έχουν έλαια (ρουζ, σκιές, πούδρες) Ξεκινήστε τινάζοντας το ρούχο για να πέσει η έξτρα σκόνη. Βάλτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού ρούχων πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα βρεγμένο πανάκι. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύντε το απορρυπαντικό γυρίζοντας το ρούχο από την ανάποδη μεριά. Μετά, πλύντε κανονικά.

Οι λεκέδες από κραγιόν φεύγουν εύκολα με απορρυπαντικό πιάτων.

Οι λεκέδες από κραγιόν φεύγουν εύκολα με απορρυπαντικό πιάτων.

Για καλλυντικά που έχουν ως βάση το νερό (υγρά make up, concealer, μη αδιάβροχες μάσκαρα) Για αυτούς τους λεκέδες πρέπει να φτιάξετε ένα δικό σας μείγμα που να αποτελείται από 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 κ.σ. οξυζενέ και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Βάλτε λίγο μείγμα πάνω στον λεκέ με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τρίψτε ελαφρά και στη συνέχεια πλύντε κανονικά το ρούχο σας.

Λεκές από Λάδι; Αποχαιρετίστε τον σε Λιγότερο από 5 Λεπτά!

Για ευαίσθητα υφάσματα εμπιστευτείτε το ρούχο σας καλύτερα σε ένα στεγνοκαθαριστήριο ώστε να μην το καταστρέψετε. Για βαμβακερά και άλλα απλά υφάσματα χρησιμοποιήστε μια από τις παραπάνω μεθόδους.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Αυτόν τον Τρόπο θα Μαζέψετε τα Σπασμένα Γυαλιά από το Πάτωμα στο Πι και Φι!

.

Δείτε πώς θα καθαρίσετε το πάτωμά σας από τα σπασμένα γυαλιά με τον πιο απλό τρόπο.

Αυτό Είναι Το Πανίσχυρο Καθαριστικό για τα Χαλιά σας!

.

Όποιος λεκές κι αν στολίζει το πανάκριβο χαλί σας, αυτό το φυσικό καθαριστικό για χαλιά θα τον κάνει παρελθόν!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτές οι 8 Απλές Συνήθειες θα Βάλουν Φωτιά στον Μεταβολισμό σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Τρόποι να Δείχνει το Σπίτι σας Ακόμα πιο Όμορφο το 2017 (Χωρίς Ανακαίνιση)!