Πόσο Καιρό Μπορείτε να Κρατήσετε το Φαγητό που σας Περίσσεψε; Λύνουμε την Απορία σας μια και Καλή!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πόσο Καιρό Μπορείτε να Κρατήσετε το Φαγητό που σας Περίσσεψε; Λύνουμε την Απορία σας μια και Καλή!

Ο περισσότερος κόσμος ελέγχει το φαγητό του για να δει αν χάλασε, μυρίζοντάς το. Αυτή είναι μια τελείως λάθος μέθοδος καθώς πολλοί οργανισμοί και βακτήρια που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και στομαχικά προβλήματα δεν αναπτύσσουν κάποια ιδιαίτερη ή διαφορετική μυρωδιά. Γι’ αυτό τον λόγο θέλει πολύ προσοχή για να καταλάβετε πότε ένα φαγητό είναι χαλασμένο.

Περισσευούμενο φαγητό Το φαγητό που περισσεύει καθημερινά θα πρέπει να φυλάσσεται με μεγάλη προσοχή για να μη χαλάσει. Παρόλο που τα βακτήρια σκοτώνονται κατά το μαγείρεμα, πολλαπλασιάζονται ξαφνικά όταν το φαγητό κρυώνει. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βάζετε το φαγητό που περισσεύει στο ψυγείο σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών Κελσίου για να διατηρηθεί 3-4 μέρες. Αν το βάλετε στην κατάψυξη σε υψηλή ψύξη μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3-4 μήνες.

Σας Περίσσεψε Φαγητό; Εκμεταλλευτείτε το με τον Χρήσιμο Κανόνα των 2 Ωρών!

Φρέσκα ωμά κρεατικά Τα φρέσκα κρέατα που δεν έχουν μαγειρευτεί κουβαλάνε ένα σωρό βακτήρια κι έτσι καλό θα είναι να μην τα κρατάτε πολύ καιρό ωμά. Τα νωπά πουλερικά και τα αλεσμένα κρέατα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μόνο για 1 έως 2 ημέρες. Το μοσχάρι, το χοιρινό και το αρνί μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 3-5 ημέρες πριν από το μαγείρεμα. Τα αλλαντικά, όπως το ζαμπόν ή το μπέικον, μπορούν να διατηρηθούν λίγο περισσότερο - 5 έως 7 ημέρες.

Ο γενικός κανόνας λέει ότι ένα φαγητό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3-4 μέρες.

Αυγά Τα αυγά πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών Κελσίου και όχι στην πόρτα του ψυγείου που η θερμοκρασία είναι υψηλότερη. Καλό είναι να διατηρούνται μέσα στα χάρτινα ή πλαστικά κουτιά τους. Αν τα διατηρείτε στις σωστές συνθήκες που αναφέραμε μπορείτε να τα κρατήσετε για 3-5 εβδομάδες από την ημερομηνία παραγωγής τους. Αν διαπιστώσετε αλλαγή στη μυρωδιά τους ή αν όταν τα σπάτε διαλύεται ο κρόκος τους τότε μάλλον θέλουν πέταμα.

Να τι Τρώνε οι Διατροφολόγοι Όταν Βγαίνουν Έξω για Φαγητό!

Κονσέρβες Οι κονσέρβες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, αυτές που είναι πιο όξινες, όπως τα ντοματάκια, που αντέχουν περίπου ενάμιση χρόνο και αυτές που είναι λιγότερο όξινες, όπως τα κρέατα και τα λαχανικά που αντέχουν μέχρι και 5 χρόνια. Συμβουλευτείτε την ημερομηνία λήξης τους αν δε θυμάστε πότε τα αγοράσατε. Αν κάποια κονσέρβα έχει οποιοδήποτε χτύπημα ή άνοιγμα τότε πετάξτε την γιατί ενδέχεται να έχουν εισχωρήσει διάφορα βακτήρια.

Όλα τα τρόφιμα θέλουν προσοχή γιατί από αυτά μπορείτε να πάθετε σημαντικά στομαχικά προβλήματα που θα σας ταλαιπωρούν για αρκετό καιρό. Φροντίστε να προσέχετε πάντα την ημερομηνία λήξης σε κάθε τρόφιμο που θέλετε να φάτε και επίσης να ξέρετε τους κανόνες για να διατηρείτε τα φαγητά σας κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και θερμοκρασίες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Τροφές που θα Έβγαζε από τη Διατροφή σας Κάθε Διατροφολόγος!

.

Να τι δεν πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή διατροφή σας σύμφωνα με τους διατροφολόγους.

3 Αθώες Καθημερινές Συνήθειες που Παχαίνουν!

.

Αυτές οι τρεις συνήθειες μπορεί να αποτελούν κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας σας αλλά επιβαρύνουν τη γραμμή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Cindy Crawford: Ένα Οικογενειακό Σπίτι που Λατρέψαμε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε 6 Πράγματα που Σχεδόν όλοι Κάνουμε στο Σπίτι μας και Δεν το Παραδεχόμαστε
More in LIVING +, PLUS +
Cindy Crawford: Ένα Οικογενειακό Σπίτι που Λατρέψαμε

Ο χρόνος σταματάει για έναν ολόκληρο μήνα στο πανέμορφο σπίτι της Cindy Crawford!

Close