Ο Ένας και Μοναδικός Τρόπος για να Αισθάνεστε Πάντα Ασφαλείς στο Σπίτι σας!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Ο Ένας και Μοναδικός Τρόπος για να Αισθάνεστε Πάντα Ασφαλείς στο Σπίτι σας!

Υπάρχουν κάποια φαινόμενα που συμβαίνουν (δυστυχώς) συχνά στη χώρα μας και έχουν σαν αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην νιώθεις ασφαλής μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η χώρα μας είναι μια από τις 10 πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Επιπλέον κάθε καλοκαίρι πλήττεται από αρκετές πυρκαγιές που καταστρέφουν μεγάλες εκτάσεις γης αλλά και κατοικίες ανθρώπων. Τι πρέπει να κάνετε για να νιώσετε και πάλι ασφαλείς μέσα στην κατοικία σας;

Προστασία της κατοικίας σας από την πυρκαγιά

Προστατέψτε το σπίτι σας περιμετρικά Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλαδέψετε τα δέντρα που βρίσκονται γύρω από το σπίτι σας και να μαζεύετε τακτικά τα ξερά φύλλα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κόψτε τα δέντρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων.

Δημιουργήστε αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι Τσεκάρετε το σπίτι σας περιμετρικά ώστε να προβλέψετε όσο μπορείτε τα πιθανά σημεία από τα οποία θα μπορούσε να δημιουργηθεί ζημιά σε αυτό σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για παράδειγμα μην αποθηκεύετε σε εξωτερικό χώρο καυσόξυλα ή υλικά που μπορεί να αρπάξουν εύκολα φωτιά. Η αντιπυρική ζώνη καλύπτει έκταση 10 μέτρων γύρω από το σπίτι σας. Οπότε ελέγξτε ώστε όλο το σπίτι να είναι ασφαλές σε όλη του την έκταση περιμετρικά αλλά και για 10 επιπλέον μέτρα.

Δημιουργήστε αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας! Κλαδέψτε τα δέντρα, μαζέψτε τα ξερά φύλλα και φροντίστε να μην υπάρχουν πολλά ψηλά φυτά κοντά στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε υλικά που δεν είναι εύφλεκτα Αν κατασκευάζετε τώρα το σπίτι σας φροντίστε να χρησιμοποιήσετε δομικά υλικά που δεν είναι εύφλεκτα. Προσέξτε να μην τοποθετήσετε παραθυρόφυλλα από εύφλεκτα υλικά και ελέγξτε τα καλύμματα στις καμινάδες και τους αεραγωγούς ώστε να είναι επίσης από άφλεκτα υλικά.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά Ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι πλήρως προστατευμένο καλό θα ήταν να μην αμελήσετε να βάλετε σε κάποια σημεία του πυροσβεστήρες. Επιπλέον προσθέστε ένα λάστιχο εξωτερικά του σπιτιού με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε. Μην ξεχάσετε να έχετε στο σπίτι σας μια δεξαμενή νερού και μια αντλία που να μπορεί να λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος, προμηθευτείτε μια σκάλα ώστε να μπορείτε να κατεβείτε εύκολα από το σπίτι σας ή να ανεβείτε στη σκεπή αν χρειαστεί.

Μην ξεχάσετε να βάλετε στο σπίτι σας (εσωτερικά και εξωτερικά) πυροσβεστήρες.

Προσέξτε μην δημιουργήσετε εσείς πυρκαγιά καταλάθος Αποφύγετε το κάψιμο ξερών χόρτων ή το ψήσιμο σε ψησταριά σε περιοχές που έχουν έντονη βλάστηση κατά τους θερινούς μήνες.

Δημιουργήστε ένα πυρίμαχο κουτί Βάλτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και χαρτιά, όπως ταυτότητες και διαβατήρια, σε ένα πυρίμαχο κουτί ώστε να μην πάθει τίποτα σε μια μεγάλη καταστροφή ή να το έχετε πρόχειρο σε περίπτωση που θα πρέπει να εγκαταλείψετε άμεσα το σπίτι σας.

Ασφαλίστε το σπίτι σας Όλα τα παραπάνω tips θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ασφαλείς αλλά επειδή δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για την απροσεξία άλλων ανθρώπων αλλά ούτε μπορείτε να προβλέψετε όλα τα πιθανά σενάρια καταστροφής φροντίστε ώστε να ασφαλίσετε το σπίτι σας στην Anytime Ασφάλιση κατοικίας. Στην Anytime θα βρείτε 3 προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, το Economic, το Value και το Premium. Tα προγράμματα Anytime Home, σας δίνουν τις λύσεις για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο και πρέπει να ασφαλίσουν το σπίτι τους υποχρεωτικά.

Προστασία της κατοικίας σας από σεισμούς

thehomeissue_seismos02

Σε περίπτωση που γίνει σεισμός κρυφτείτε κάτω από ένα γερό τραπέζι και κρατηθείτε όσο καλύτερα μπορείτε.

Τοίχοι Σιγουρευτείτε πως οι βαριοί καθρέφτες, τα κάδρα και ό,τι άλλο βαρύ έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας είναι καλά καρφωμένο. Καλό είναι να μην κρεμάτε τόσο βαριά αντικείμενα - ιδίως πάνω από το κρεβάτι και τους καναπέδες. Απομακρύνετε επίσης από τις πόρτες τα ψηλά και βαριά έπιπλα που μπορούν να ανατραπούν και να εμποδίσουν την έξοδό σας από αυτό.

Φροντίστε να έχετε τα κάδρα σας καλά καρφωμένα στον τοίχο ή στερεωμένα στο πάτωμα.

Βιβλιοθήκες Είναι πολύ πιο ασφαλές να έχετε ράφια καρφωμένα στον τοίχο παρά μεγάλες βιβλιοθήκες. Αν, όμως, σας αρέσουν τότε φροντίστε να είναι βιδωμένες στον τοίχο και όχι απλά να στέκονται. Επίσης, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, είναι σημαντικό να έχετε στερεωμένα τα βιβλία και τα διακοσμητικά που έχετε στις βιβλιοθήκες σας. Απομακρύνετε όλα τα βαριά αντικείμενα από τα πάνω-πάνω ράφια.

Συσκευές αερίου Αν οι σωλήνες που μεταφέρουν αέριο μέσα στο σπίτι σας είναι άκαμπτοι, τότε καλό είναι να τους αντικαταστήσετε με σωλήνες πιο ευλύγιστους έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν από τον σεισμό (αν και είναι μια «μπελαλίδικη» και ακριβή διαδικασία). Επίσης, βιδώστε καλά στους τοίχους τον θερμοσίφωνα και τις δεξαμενές καυσίμων και νερού.

Αποθήκευση προμηθειών Χρησιμοποιήστε ένα κουτί για να αποθηκεύσετε τα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση σεισμού. Στον πάτο του κάδου βάλτε μια κουβέρτα, ένα αδιάβροχο, μερικά ρούχα και παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτομάντηλα, χαρτί κουζίνας και πλαστικές σακούλες για σκουπίδια). Αμέσως πιο πάνω από αυτά βάλτε φαγητό και νερό για τα κατοικίδιά σας, ξηρά τροφή (μακαρόνια, ρύζι), φαγητό για εσάς σε κονσέρβες, νερό για εσάς καθώς και κάποια φάρμακα (παυσίπονα, σπρέι απολύμανσης για το δέρμα, σπρέι για τα έντομα) και ιατρικά υλικά (επίδεσμοι, χειρουργικά γάντια και γάζες). Στην κορυφή βάλτε μπαταρίες, φακό, ένα ραδιόφωνο και ένα κουτάκι πρώτων βοηθειών. Φυλάξτε τον κάδο σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε εύκολα να τον βρείτε. Μπορείτε να τον βάλετε ακόμα και σε μια γωνιά του σαλονιού σας διακοσμώντας τον ώστε να μην μοιάζει παράταιρος με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σας. Καλό είναι να έχετε κάπου πρόχειρα και τα βασικά εργαλεία έτσι ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί. Τοποθετήστε επίσης τα εύφλεκτα και επικίνδυνα υγρά, όπως μπογιές, sprays και απορρυπαντικά, σε ντουλάπια ή χαμηλά ράφια.

Ετοιμάστε ένα κουτί ή ένα καλάθι με πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση σεισμού.

Μείνετε μακριά από τα επικίνδυνα δωμάτια Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν είστε μέσα στο σπίτι είναι να μείνετε μακριά από βαριά έπιπλα, συσκευές, γυάλινες επιφάνειες, ράφια στα οποία υπάρχουν βαριά αντικείμενα. Συνήθως ο διάδρομος που δεν έχει πολλά πράγματα είναι ένα από τα πιο ασφαλή σημεία του σπιτιού καθώς και οι κάσες στις πόρτες. Οι κουζίνες είναι από τα πιο επικίνδυνα δωμάτια γιατί συνήθως είναι γεμάτες με αντικείμενα. Εννοείται πως δεν πρέπει να βγείτε με τίποτα στο μπαλκόνι.

Κάντε τη σωστή ασφάλεια σεισμού Όσες προφυλάξεις και να πάρετε, υπάρχουν φορές που ο σεισμός θα είναι απλά πολύ δυνατός. Σε αυτήν την περίπτωση θα είστε σίγουροι πως ό,τι και να γίνει, δεν θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Ειδικά αν είστε δανειολήπτες, είναι σίγουρο ότι έχετε ασφάλεια σεισμού. Είστε όμως σίγουροι ότι έχετε αυτήν που σας συμφέρει περισσότερο; Στην Ελλάδα είναι ελάχιστες οι οικοδομές που είναι ασφαλισμένες για σεισμούς και πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως στη χώρα μας υπάρχουν καθημερινά σεισμικές δονήσεις. Είναι αναγκαίο λοιπόν να ασφαλίσετε το σπίτι σας και για τον κίνδυνο αυτής της καταστροφής καθώς στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού οι επιπτώσεις είναι συνήθως καταστροφικές.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές καταστάσεις που δημιουργούν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην νοιώθει ασφαλής και ήρεμος μέσα στο σπίτι του. Οι σεισμοί και οι πυρκαγιές είναι δύο τέτοιες καταστάσεις που (δυστυχώς) στη χώρα μας συμβαίνουν συχνά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση στο να ασφαλίσετε την κατοικία σας από τέτοιους κινδύνους και ο ένας και μοναδικός τρόπος για να αισθάνεστε πάντα ασφαλείς στο σπίτι σας είναι να το ασφαλήσετε στην Anytime!

Όσοι από εσάς έχετε στεγαστικό δάνειο πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι υποχρεωτικό να έχετε ασφαλισμένη κατοικία, ειδικά για τις καλύψεις σεισμού και πυρός. Αυτό σημαίνει πως όσοι από εσάς έχετε στεγαστικό δάνειο η τράπεζά σας ασφαλίζει την κατοικία σας χωρίς να εξετάσετε τις εναλλακτικές που έχετε. Εσείς μπορείτε να προσκομίσετε στην τράπεζά σας οποιοδήποτε ασφαλιστήριο που να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις καλύψεις σεισμού και πυρκαγιάς.

Ο ένας και μοναδικός Τρόπος για να αισθάνεστε πάντα ασφαλείς στο σπίτι σας είναι..η Anytime!

Τώρα η Anytime σας δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσετε στο σπίτι σας ακόμα και μέσω internet με έκπτωση 20%! Με τα προγράμματα Anytime Home ασφαλίζετε το σπίτι σας και γλιτώνετε χρήματα από την ασφάλιση της κατοικίας σας. Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν όλες τις καλύψεις από κάθε πιθανή καταστροφή της κατοικίας σας και μπορείτε να ασφαλίσετε την κατοικία σας και μόνοι σας μέσα σε 5 λεπτά!

Δεν ξέρετε ποια ασφάλεια να διαλέξετε; Σας έχουμε 3 επιλογές!

Anytime Home Economic Πρόκειται για το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια και καλύπτει το κτίριο της κατοικία σας ενώ είναι το βασικό πακέτο ασφάλισης που απαιτούν οι τράπεζες.

Anytime Value Είναι ένα βασικό πρόγραμμα ασφάλισης με κάποιες επιπλέον καλύψεις ώστε να νιώθετε ακόμα πιο ασφαλείς μέσα στο σπίτι σας. Περιλαμβάνει ό,τι και το Anytime Home Economic αλλά έχει επιπλέον κάλυψη για καταστροφές από καιρικά φαινόμενα.

Για να ασφαλιστείτε στην Anytime υπολογίστε τα ασφάλιστρά σας, αγοράστε το συμβόλαιό σας online με πιστωτική κάρτα και εκτυπώστε το συμβόλαιο που θα σας αποσταλεί με e-mail απευθείας από τον υπολογιστή σας. Εναλλακτικά καλέστε καθημερινά στο 210 94 60000 ή 801 11 30000, μιλήστε με κάποιον εκπρόσωπο και το συμβόλαιό σας θα σας σταλεί με courier στο σπίτι σας!

Με την Anytime θα νιώθετε πιο ήρεμοι ώστε ακόμα κι αν συμβεί η οποιαδήποτε καταστροφή στο σπίτι θα ξέρετε πως μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω για να φτιάξετε το σπιτικό σας και πάλι από την αρχή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχεις Στεγαστικό Δάνειο και Θέλεις να Επιλέξεις εσύ την Ασφάλεια Κατοικίας σου; Στην Anytime Μπορείς!

.

Ασφάλισε την κατοικία σου, σε λιγότερα από 5 λεπτά, direct και γλίτωσε πολλά χρήματα από την ασφάλεια που ήδη έχεις!

3 Πράγματα που Πρέπει να Έχει μια Σύγχρονη Ασφάλεια Σπιτιού

.

Το σπίτι σας είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, γι' αυτό και πρέπει να διαλέξετε την καλύτερη ασφάλεια γι' αυτό.

Είναι Ωραίο να Μπορείς να Ασφαλίζεις την Κατοικία σου Έξυπνα και Οικονομικά… Και στην Anytime Μπορείς!

.

Σε λίγα μόνο λεπτά μπορεί να μπεις στο www.anytime.gr και να υπολογίσεις τα ασφάλιστρά σου ανάλογα με το πρόγραμμα που εξυπηρετεί της δικές σου ανάγκες.

5 Λεπτά είναι Αρκετά για ένα Ασφαλές Σπίτι... Anytime!

.

Η ασφάλεια σπιτιού δεν χρειάζεται να είναι ούτε ακριβή ούτε χρονοβόρα υπόθεση. Δείτε πώς θα γίνει παιχνιδάκι και για το δικό σας σπίτι, με την Anytime Home.

Διαλέξτε Μόνοι σας την Ασφάλεια Κατοικίας σας και Γλιτώστε Χρήματα και Χρόνο!

.

Έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε την πιο συμφέρουσα λύση για την ασφάλεια κατοικίας σας. Εκμεταλλευτείτε τη!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Χυμός ενός Καλοκαιρινού Φρούτου Μπορεί να Λύσει το Πρόβλημα της Αϋπνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

khloe kardashian
Η Khloe Kardashian μας Δείχνει για Πρώτη Φορά το Βρεφικό Δωμάτιο της Κόρης της