Νέα Έρευνα: Σώστε τον Γάμο σας Κάνοντας Αυτή την Αλλαγή στο Σπίτι σας!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Νέα Έρευνα: Σώστε τον Γάμο σας Κάνοντας Αυτή την Αλλαγή στο Σπίτι σας!

Η διακόσμηση ενός σπιτιού μπορεί να κάνει θαύματα και αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν με πολλούς τρόπους.

Έχουμε δει στην πράξη πως η διακόσμηση ενός σπιτιού μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας γεμίζει θετική ενέργεια, ευτυχία αλλά και να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή μας. Μπορεί άραγε η διακόσμηση ενός σπιτιού να επηρεάσει έναν γάμο;

Σύμφωνα με την Lauren Mechling της Wall Street Journal, η διακόσμηση ενός σπιτιού μπορεί να βελτιώσει έναν γάμο ή να τον καταστρέψει.

Σε πρόσφατο άρθρο της, η Mechling αναφέρει πως τα προβλήματα ξεκινάνε όταν το ζευγάρι αποφασίζει να συγκατοικήσει και ξεκινάει να φέρνει τα έπιπλα του στο σπίτι. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα που προηγουμένως ζούσαν μόνοι τους, έχουν αρκετά έπιπλα που επιθυμούν να φέρουν στο νέο τους σπίτι. Η διαμάχη συνεχίζεται και πλέον τα αντικείμενα και τα έπιπλα αποκτούν δύο τίτλους «δικό σου» και «δικό μου». Στην αρχή που το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το νέο τους κoινό βήμα, ίσως γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί αλλά αυτό δεν διαρκεί πολύ.

Η Ψυχολογία πίσω από την Ακαταστασία: Τι Σημαίνει το ότι Είστε Ακατάστατοι;

γάμο

Σε πρόσφατο άρθρο αναφέρεται πως τα προβλήματα ξεκινάνε όταν το ζευγάρι αποφασίζει να συγκατοικήσει και ξεκινάει να φέρνει τα έπιπλα του στο σπίτι.

Ο Jay Lebow, καθηγητής Ψυχολογίας, Σύμβουλος παντρεμένων ζευγαριών και Ερευνητής πάνω σε θέματα οικογενειακά σε Πανεπιστήμιο του Σικάγο, αναφέρει στο ίδιο άρθρο πως οι τσακωμοί που έχουν σαν επίκεντρο έπιπλα, χαλιά και διακοσμητικά κάνουν ένα άτομο να νιώθει ανεπαρκές, ειδικά αν ο ένας από τους δύο έχει μετακομίσει στο σπίτι του άλλου.

«Το άτομο που ζούσε εκεί για πολύ καιρό νιώθει πληγωμένο κάθε φορά που μετακινείται κάτι στο σπίτι του ή όταν κάτι αλλάζει. Το άτομο που μετακόμισε νιώθει πως έχει χάσει τη φωνή του», αποκαλύπτει ο Jay Lebow.

Τα Χρώματα που Φτιάχνουν την Ψυχολογία σας

Ωστόσο η Mechling τονίζει πως δεν είναι απαραίτητο πως ένας γάμος θα καταστραφεί από τη διακόσμηση του σπιτιού. Μπορεί από εκεί να ξεκινήσουν ατελείωτοι τσακωμοί αλλά αν το ζευγάρι έχει γερές βάσεις και μια ουσιώδη σχέση θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Όλα έχουν να κάνουν με συμβιβασμούς και διαπραγματεύσεις.

γάμο

Η διακόσμηση του σπιτιού σας μπορεί να σας κάνει να τσακωθείτε με το ταίρι σας.

Από την άλλη μεριά ένας γάμος θα μπορούσε ακόμα και να σωθεί αν γίνονταν οι σωστές αλλαγές σε ένα σπίτι. Αυτό φυσικά δεν αφορά ζευγάρια που έχουν σοβαρά προβλήματα μεταξύ τους αλλά ζευγάρια που η βασική αιτία τσακωμού τους είναι η τάξη και οτιδήποτε έχει να κάνει με το σπίτι.

Το άρθρο καταλήγει πως τα ζευγάρια μπορεί να οδηγηθούν σε χωρισμό μόνο αν δεν υπάρχει καμία υποχώρηση από κανέναν από τους δύο. Φυσικά πάντα υπάρχει και η λύση να αγοράσετε εξαρχής έπιπλα και διακοσμητικά ή να μετακομίσετε σε ένα καινούριο σπίτι που δε θα συνδέει κανέναν από τους δύο σας με το παρελθόν. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, δυστυχώς μάλλον ήρθε η ώρα να δείξετε πόσο καλοί είστε στις διαπραγματεύσεις.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακατάστατος Σύντροφος; Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε!

.

Αυτές είναι οι λύσεις για να κάνετε τον ακατάστατο σύντροφό σας να δει τις δουλειές με άλλο μάτι.

Νέα Έρευνα: Αν δεν Θέλετε να Χωρίσετε με τον Σύντροφό σας Πρέπει να Κάνετε ΑΥΤΟ

.

Έρευνα αποκαλύπτει το μυστικό για τη διάρκεια και την επιτυχία μιας σχέσης!

6 Πράγματα που Αλλάζουν Μετά τη Συγκατοίκηση

.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που αλλάζουν με τη συγκατοίκηση.

5 Τρόποι για να Διακοσμήσετε το Διαμέρισμα του Καλού Σας!

.

Μεταμορφώστε το εργένικο διαμέρισμα του καλού σας σε ένα μοντέρνο και στιλάτο καταφύγιο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Τέλεια Συνταγή για Ομελέτα στον Φούρνο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή τη Σούπα Μπορείτε να την Τρώτε Όλο το Γενάρη!