Να τι Μπορεί να Πάθετε αν δεν Πλύνετε τα Σεντόνια σας για Περισσότερο από μια Εβδομάδα!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Να τι Μπορεί να Πάθετε αν δεν Πλύνετε τα Σεντόνια σας για Περισσότερο από μια Εβδομάδα!

Ίσως παλαιότερα να μην δίνατε τόση σημασία στο texture των σεντονιών σας, αλλά τα τελευταία χρόνια η αισθητική και η άνεση έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων και θέλετε το καθετί στο σπίτι σας να είναι ιδιαίτερο, έτσι και τα σεντόνια σας. Δίνετε πλέον περισσότερη σημασία και στην υφή τους πράγμα πολύ σημαντικό, καθώς τα σεντόνια έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας για μεγάλο διάστημα της μέρας.

Δεν αρκούν όμως τα όμορφα σχέδια και το ποιοτικό ύφασμά τους για να κοιμάστε ευχάριστα. Είναι κάποιοι «κρυφοί» παράγοντες, οι οποίοι  μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιδερμίδα σας και γενικότερα στον οργανισμό σας. Από πού μπορεί να προέρχονται αυτοί; Από την μη συχνή πλύση των σεντονιών σας.

Όσο και να φαίνονται καθαρά τα σεντόνια σας, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν γίνει πόλος έλξης μικροβίων και άλλων παρασίτων. Και ποια είναι αυτά; Σας τα απαριθμούμε ένα προς ένα!

thehomeissue_sentonia

Μια πολυχρησιμοποιημένη επιφάνεια όπως αυτή ενός σεντονιού λειτουργεί σαν μαγνήτης για βακτήρια, παράσιτα και ακάρεα σκόνης.

Οι αλλεργίες ξαναχτυπούν Και πώς να μην ξαναχτυπήσουν αν τα σεντόνια σας δεν πλένονται συχνά; Μια πολυχρησιμοποιημένη επιφάνεια όπως αυτή λειτουργεί σαν μαγνήτης για βακτήρια, παράσιτα και ακάρεα σκόνης. Αν λοιπόν ο οργανισμός σας είναι σχετικά ευαίσθητος, όλα αυτά τα μικρόβια τον επιβαρύνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορούν να επαναφέρουν την κάθε αλλεργία σας. Στην περίπτωση που η πλύση τους δεν είναι συχνή, ένα μόνο πλυντήριο δεν αρκεί για να αποχωριστούν τα παράσιτα τα αγαπημένα τους σεντόνια.

Τα «απομεινάρια» της περασμένης νύχτας Τι εννοούμε; Στην περίπτωση που δεν θα ξεβαφτείτε τα υπολείμματα του μακιγιάζ σας που θα μείνουν στο πρόσωπό σας, έρχονται σε επαφή με τα σεντόνια σας και οποιοδήποτε μόλυνση έχετε τη συγκεκριμένη η μέρα θα την μεταφέρετε στα σεντόνια σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είστε σε καθημερινή βάση σε επαφή με τον μολυσματικό παράγοντα και να αναρωτιέστε «Μα γιατί δεν μπορεί να συνέλθει το δέρμα μου;». Να γιατί!

gif-sheets

Κουζίνα: 6 Σημεία της που Είναι Γεμάτα Μικρόβια

Οι μύκητες κάνουν πάρτι. Και ποιος τους το επιτρέπει; Ο ιδρώτας σας. Πόσες φορές μπορεί να έχει τύχει να ιδρώσετε στον ύπνο σας; Αρκετές! Ο ιδρώτας λοιπόν δημιουργεί ένα αρκετά φιλικό περιβάλλον για μύκητες και βακτήρια. Συγκεκριμένα το Cladosporium, είναι ένα είδος μούχλας – μύκητα που αρέσκετε στο να αναπτύσσεται σε επιφάνειες και στρώματα που έχουν κάποια υγρασία. Προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό, άσθμα, πνευμονία και ένα είδος μυκητιακής λοίμωξης, που είναι γνωστή ως ονυχομυκητίαση, η οποία προκαλεί αλλοιώσεις στο δέρμα. Επίσης το Tinea versicolor είναι ένας ακόμη μύκητας ανθεκτικός στα αντιβιοτικά και έχει την ιδιότητα να αποχρωματίζει το δέρμα.

Ιδανικά λοιπόν τα σεντόνια θα πρέπει να αλλάζονται και να πλένονται μια φορά την εβδομάδα. Πέρα από την αισθητική, πιο σημαντικό είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μυστικά για να Στρώσετε το Κρεβάτι σας όπως αυτά στα Πολυτελή Ξενοδοχεία

.

Με αυτά τα tips το κρεβάτι σας θα μοιάζει με αυτό πολυτελών ξενοδοχείων.

8 Αναβαθμίσεις στο Υπνοδωμάτιο που θα σας Χαρίσουν τον Καλύτερο Ύπνο!

.

Δείτε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στο υπνοδωμάτιο για τέλειο ύπνο!

6 Πράγματα που θα Εύχεστε να Μην Ξέρατε για το Υπνοδωμάτιο

.

Δεν πάει ο νους σας τι συμβαίνει στο δωμάτιό σας χωρίς να το γνωρίζετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Αφαιρέσετε Λεκέδες από Ιδρώτα από Λευκό Πουκάμισο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

9 Ερωτήσεις που Μπορούν να Απαντήσουν όλα τα Ζευγάρια που Καταφέρνουν να Είναι Μαζί Καιρό