Μαγείρεμα Τέλος! Το Χάπι-Γεύμα Είναι Πλέον στην Αγορά

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Μαγείρεμα Τέλος! Το Χάπι-Γεύμα Είναι Πλέον στην Αγορά

Σε μια εφεύρεση-κεραυνό, που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που μέχρι σήμερα διατρέφονται οι άνθρωποι, οδηγήθηκαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Μετά από έρευνες που διήρκησαν περίπου 13 χρόνια (2007-2018) κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα χάπι που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός και διαφορετικά θα έπαιρνε από ένα πλήρες γεύμα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πλέον δεν θα υπάρχει ανάγκη για καθημερινό μαγείρεμα, καθώς η κατάποση ενός χαπιού θα δίνει στον οργανισμό τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα ιχνοστοιχεία  που χρειάζεται για να διατηρηθεί ζωή. Στόχος των επιστημόνων ήταν να βρεθεί τρόπος να σιτίζονται άνθρωποι που έχουν πρόβλημα στην κατάποση, είτε λόγω προβλημάτων υγείας (δυσφαγίες), είτε λόγω ψυχικών νόσων και σωματόμορφων διαταραχών.

Να τι Τρώνε οι Διατροφολόγοι Όταν Βγαίνουν Έξω για Φαγητό!

Την αντίδρασή τους, ωστόσο, εξέφρασαν διάφορες οργανώσεις οι οποίες υποστηρίζουν πως το χάπι-γεύμα θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα εκφράσανε την έντονη ανησυχία τους για την πτώχευση της αγοράς τροφίμων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική πτώση της οικονομίας στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη υφήλιο. Πριν όμως αυτό συμβεί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο φαινόμενο, αυτό της «ανηδονίας», το οποίο είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί σε όσους ανθρώπους για καιρό δεν χρησιμοποιήσουν τους γευστικούς τους κάλυκες για να αντλήσουν ευχαρίστηση από την τροφή.

Το φαινόμενο της «ανηδονίας» είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί σε όσους ανθρώπους για καιρό δεν χρησιμοποιήσουν τους γευστικούς τους κάλυκες.

Στην Ελλάδα, η κα Έφη Κόντου, Πρόεδρος της ΕΛΔΕ (Ελληνική Διατροφολογική  Εταιρεία), μίλησε για τα πιθανά ενδεχόμενα που θα είχε το συγκεκριμένο χάπι σε περίπτωση που κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά : «Η ανησυχία στην διατροφολογική κοινότητα είναι μεγάλη. Μια διατροφή που θα βασίζεται σε ένα και μοναδικό χάπι δεν έχει μόνο σωματικές συνέπειες, αλλά και κοινωνικές. Η ελληνική οικογένεια απειλείται σοβαρά διότι πλέον δεν θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώνεται γύρω από το οικογενειακό τραπέζι την ώρα του φαγητού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επιθετικές συμπεριφορές ανάμεσα στα μέλη της.»

Σας Περίσσεψε Φαγητό; Εκμεταλλευτείτε το με τον Χρήσιμο Κανόνα των 2 Ωρών!

Εμείς πάντως δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα. Γνωρίζουμε πως ένα χάπι-γεύμα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα γεμιστά, τον μουσικά ή τον γαύρο με ουζάκι πλάι στο κύμα. Όπως και να έχει σας ευχόμαστε καλή Πρωταπριλιά!

*Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και αποτελεί προϊόν της φαντασίας των συντακτών του spirossoulis.com

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλετε να Ζήσετε Μέχρι τα 100; Αυτή τη Δίαιτα Πρέπει να Ακολουθήσετε! 

.

Να ποια είναι η δίαιτα που πρέπει να ακολουθείτε για να ζήσετε πολλά χρόνια.

12 Πανεύκολοι Τρόποι για να Βάλετε Χρήματα στην Άκρη

.

Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να κάνετε καλό "κουμάντο" στα χρήματά σας.

Αυτές οι Τροφές δεν Έχουν Ούτε 50 Θερμίδες και Μπορείτε να τις Φάτε Άφοβα!

.

Δείτε ποιες τροφές δεν έχουν θερμίδες κι αρχίστε να τις τρώτε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σάλτσα bbq
Spicy BBQ Σάλτσα με Μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μεταβολισμός
2 Τρόποι για να «Ξυπνήσεις» τον Μεταβολισμό σου το Πρωί
More in LIVING +, PLUS +
σάλτσα bbq
Spicy BBQ Σάλτσα με Μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βάλτε αυτή τη BBQ σάλτσα στα αγαπημένα σας φαγητά και απογειώστε τα!

Close