Λευκά ή Καφέ Αυγά; Τι πρέπει να Επιλέγετε;

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Λευκά ή Καφέ Αυγά; Τι πρέπει να Επιλέγετε;

Υπάρχει άραγε διαφορά ανάμεσα στα λευκά και καφέ αυγά; Τι παραπάνω έχουν τα αυγά που προέρχονται από πουλερικά ελευθέρας βοσκής; Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις και ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

6 Πανέξυπνα Κόλπα για να Αξιοποιήσετε τα Αυγά στο Έπακρο

Η απόχρωση του αυγού καθορίζεται από τα γονίδια της κότας που το γεννά. Για παράδειγμα οι κότες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμα φτερά -κυρίως λευκά- γεννούν λευκά αυγά ενώ αυτές που έχουν σκούρα -κυρίως καφέ φτερά- γεννούν καφέ.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται 45% από πρωτεΐνες, ενώ ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μιας γυναίκας.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες, ενώ ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μιας γυναίκας.

Όσον αφορά τη διατροφική αξία των λευκών και των καφέ αυγών οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά. Η διατροφική τους αξία δεν επηρεάζεται από το χρώμα του εκάστοτε αυγού.

Το Κόλπο των 5 Δευτερολέπτων που θα σας Βοηθήσει να Ξεφλουδίζετε Πανεύκολα τα Αυγά σας!

Το κέλυφος των αυγών και το πάχος τους δεν εξαρτάται από το χρώμα τους -αν δηλαδή είναι λευκό ή καφέ- αλλά από την ηλικία της κότας που το γεννά. Σύμφωνα με έρευνες οι νεότερες κότες γεννούν αυγά με σκληρό κέλυφος σε αντίθεση με τις γηραιότερες που το κέλυφος είναι πιο λεπτό.

Το χρώμα του αβγού δεν αποτελεί δείκτη ποιότητάς του όσον αφορά τη γεύση ή τη θρεπτική του αξία

Το χρώμα του αβγού δεν αποτελεί δείκτη ποιότητάς του όσον αφορά τη γεύση ή τη θρεπτική του αξία.

Εκεί που σίγουρα υπάρχει διαφορά είναι μεταξύ των αυγών που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής και αυτών που προέρχονται από ορνιθοτροφεία. Η τροφή των πουλερικών επηρεάζει άμεσα την ποιότητα, το χρώμα του κρόκου και τη γεύση του αυγού. Οι κότες ελευθέρας βοσκής έχουν συνήθως καφέ χρώμα και οι κρόκοι των αυγών τους είναι πιο μεγάλοι και πιο έντονοι χρωματικά ενώ η γεύση τους είναι πιο πλούσια.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Ομελέτα χωρίς καν να Σπάσετε το Αυγό σας!

.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη ομελέτα σε 15 μόλις δευτερόλεπτα!

Χαμηλή Ενέργεια: Γράψτε Τέλος με 8 Κινήσεις!

.

Καταπολεμήστε την κούραση, αναζωογονήστε το σώμα και το πνεύμα σας και γεμίστε ενέργεια εφαρμόζοντας αυτές τις διασκεδαστικές και εύκολες στρατηγικές.

Οι 3 πιο Πετυχημένες Συνταγές για Τοστ Παγκοσμίως!

.

Αυτές είναι οι 3 πιο δημοφιλείς συνταγές για τοστ.

Αυτά Είναι τα Φρούτα και τα Λαχανικά του Φθινοπώρου!

.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να έχει κάθε φθινοπωρινή κουζίνα είναι όλα εδώ...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διακοπές
4 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Επειγόντως Διακοπές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τυροκαφτερή
Φτιάξτε την Τέλεια Τυροκαυτερή!