Κι Όμως, Αυτά τα 9 Πράγματα στο Σπίτι σας Κάνουν Δυστυχισμένους και δεν το Ξέρατε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Κι Όμως, Αυτά τα 9 Πράγματα στο Σπίτι σας Κάνουν Δυστυχισμένους και δεν το Ξέρατε

Έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που μπαίνετε μέσα στο σπίτι σας νιώθετε μια δυστυχία και θλίψη; Τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε γεμίσει με πράγματα που πλέον δεν σας κάνουν ευτυχισμένους. Ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε!

Υπερβολικά πολλές επιλογές Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο Stanford έδειξε πως οι πολλές επιλογές μας κάνουν δυστυχισμένους. Άρα εσείς μπορεί να  θεωρείτε πως το να έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 20 ζευγάρια παπούτσια είναι κάτι που θα σας κάνει ευτυχισμένους αλλά, πιστέψτε μας, θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι αν είχατε 3 ζευγάρια να επιλέξετε! Ξεκινήστε, λοιπόν, το ξεκαθάρισμα.

Πώς να Βάλετε Σιγά-Σιγά την Ανοιξιάτικη Διακόσμηση στο Σπίτι σας

Κι όμως, τα πολλά παπούτσια δεν φέρνουν την ευτυχία!

Πεταμένα πράγματα των παιδιών σας Μην νιώθετε τύψεις! Το να σας αγχώνουν τα εκατοντάδες σκορπισμένα παιχνίδια και οι ζωγραφιές του μονάκριβου παιδιού σας δεν είναι κακό πράγμα και είναι απολύτως φυσιολογικό. Για την ακρίβεια οι ειδικοί τονίζουν πως η ακαταστασία που δημιουργούν σε μόνιμη βάση τα παιδιά, είναι αγχωτική για τους γονείς γιατί τους κάνει να νιώθουν πως δεν έχουν τον έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούν πόσα λεφτά έχουν δαπανήσει σε παιχνίδια που τα παιδιά τους δεν παίζουν καθόλου. Έρευνα, πάντως, έχει δείξει, πως μπορείτε άνετα να πετάξετε ή δωρίσετε πάνω από το 50% των παιχνιδιών του παιδιού σας χωρίς εκείνο να το προσέξει.

Δώρα από συγγενείς και φίλους Υπάρχουν τα δώρα που μας γεμίζουν με χαρά και ανοίγουν την ψυχή μας και υπάρχουν και δώρα που μας κάνουν να νιώθουμε δυστυχία και γενικά αρνητικά συναισθήματα. Επιπλέον, νιώθουμε και τύψεις γιατί δεν θέλουμε να τα πετάξουμε. Η λύση είναι μια! Εκπαιδεύστε λιγάκι το μυαλό σας ώστε να συνειδητοποιήσει τι έχει αξία και τι όχι. Έχει πραγματικά νόημα να κρατάτε τα φλιτζάνια της γιαγιάς σας αν αυτά σας δημιουργούν μελαγχολία; Απλά ξεφορτωθείτε τα και βάλτε στη θέση τους αντικείμενα που σας χαροποιούν.

Φέρτε την Έμπνευση Πίσω στη Ζωή σας Αλλάζοντας Μόνο Διακόσμηση!

Πετάξτε από το σπίτι (ή τουλάχιστον κρύψτε τα) δώρα φίλων που σας χαλάνε τη διάθεση!

Το περιεχόμενο του ψυγείου σας Κι όμως, η διατροφή έχει μεγάλη σχέση με το πόσο ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι νιώθετε. Και μπορεί τα σπαράγγια και τα σέσκουλα να μην αποτελούν την Νο1 επιλογή μας όσον αφορά το φαγητό αλλά πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αυτά τα δύο λαχανικά βοηθούν στο να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Τα σπαράγγια για την ακρίβεια, περιέχουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος, που βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, και τρυπτοφάνη που χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για να δημιουργηθεί σεροτονίνη, ένα βασικό σταθεροποιητικό της ενέργειας και της διάθεσής μας.

Βιβλία Το ότι ένα βιβλίο ήταν το αγαπημένο σας στα 10 σας, δεν σημαίνει πως έχει αξία για εσάς 30-40 χρόνια μετά. Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν είστε καν ο ίδιος άνθρωπος με χτες, πώς είναι δυνατόν να είστε ίδιοι μετά από τόσα χρόνια και να αγαπάτε ακόμα τα ίδια βιβλία; Ανανεώστε τη βιβλιοθήκη σας με βιβλία που πραγματικά αξίζουν και σας γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα.

7 Τρόποι για να Αναδείξετε τα Βιβλία Μαγειρικής στη Διακόσμηση

Κρατήστε μόνο τα αγαπημένα σας βιβλία και αυτά που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Λάθος χρώμα στους τοίχους Είναι αλήθεια πως η αλλαγή του χρώματος του σπιτιού σας ακούγεται λίγο κουραστική διαδικασία αλλά αξίζει όσο δεν φαντάζεστε. Το σπίτι σας θα φανεί πολύ πιο όμορφο, καθαρό και ακριβό εύκολα και γρήγορα. Ένα λευκό χρώμα στους τοίχους που είναι εκεί από τη δεκαετία του 80 δεν κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία σας και γι'αυτό ήρθε η ώρα να λάβετε δραστικά μέτρα.

Αντικείμενα από τα παιδικά χρόνια Ένα κουκλάκι, ένας αρκούδος, ένα παιχνίδι από τα παιδικά χρόνια μπορεί να μας δημιουργήσει μια θλίψη που πολλές φορές μοιάζει ανεξήγητη. Ακόμα και αν ζήσατε τα πιο όμορφα παιδικά χρόνια, αυτή η θλίψη υπάρχει πάντα και δεν ξέρετε τον λόγο. Μην ανησυχείτε, είναι απολύτως φυσιολογικό και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφορτωθείτε αυτά τα αντικείμενα και να τα αντικαταστήσετε με άλλα που έχουν σχέση με το σήμερα ή με το μέλλον και με πράγματα που θέλετε να πετύχετε. Δώστε νόημα και πάλι στη ζωή σας και μην «κολλάτε» στα παλιά!

6 Τρόποι να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Βιβλία

Τα αρκουδάκια από τα παιδικά σας χρόνια δεν έχουν καμία θέση στο σαλόνι σας. Κρατήστε τα κάπου αν θέλετε να τα δώσετε στα παιδάκια σας.

Ρούχα δεκαετίας Δεν σας λέμε να πετάξετε τα ακριβά vintage κομμάτια σας, που θα φοριούνται..για πάντα, αλλά αυτά τα t-shirts που φορούσατε στο γυμνάσιο και δεν λέτε να τα ξεφορτωθείτε. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσετε πως τα ρούχα που δεν έχετε φορέσει εδώ και 1-2 χρόνια δεν πρόκειται να τα φορέσετε ποτέ!

Πράγματα από παλιά χόμπι Αν παλιά σας άρεσε ο μοντελισμός, αυτό δεν σημαίνει πως για όλη σας τη ζωή πρέπει να έχετε ράφια ολόκληρα γεμάτα με αυτοκινητάκια και σιλεκτικά μοντέλα. Βάλτε τα όλα σε μια κούτα, αδειάστε τον χώρο σας, για να δημιουργήσετε χώρο για νέα πράγματα στη ζωή σας. Ήρθε η ώρα να ταρακουνήσετε λιγάκι τη ζωή σας και να ξεχάσετε όλα όσα σας έκαναν παλιά χαρούμενους. Βρείτε πράγματα που σας κάνουν τώρα χαρούμενους και διακοσμήστε το σπίτι σας με αυτά.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φέρτε την Ευτυχία στη Ζωή σας με Αυτούς τους Κανόνες Φενγκ Σούι

.

Φέρτε την ισορροπία στη ζωή σας και την ευτυχία στο σπίτι σας ακολουθώντας μερικούς βασικούς κανόνες φενγκ σούι.

Αυτό το Υπέροχα Διακοσμημένο Σπίτι σας Δίνει Απίστευτες Ιδέες Διακόσμησης!

.

Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να "κλέψετε" από αυτό το μικροσκοπικό σπίτι στη Florida. Δείτε ποιές είναι αυτές!

Φέρτε την Ευτυχία στο Σπίτι σας με τη Βοήθεια του Φενγκ Σούι

.

Νιώστε πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στο σπίτι σας με τη βοήθεια του φενγκ σούι.

2 Λεπτά είναι Αρκετά για να Νιώσετε Πιο Ευτυχισμένοι!

.

Την επόμενη φορά που ετοιμάζεστε να τα βάψετε... μαύρα, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω αποτελεσματικά τεχνάσματα για να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι στη στιγμή!

Τι Πρέπει να Κάνετε για να Διώξετε την Κακή Ενέργεια από το Σπίτι

.

Αν πιστεύετε σε αυτήν τότε σας έχουμε τους τρόπους για να την ξιώξετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γρήγορη Σπανακόπιτα στην Τοστιέρα! Έτοιμη σε 10 Λεπτά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Κουζίνες του 2025: Θα είναι Κάπως Έτσι...