Κατοικίδια στο Διαμέρισμα: Tips για Είναι Χαρούμενα και Υγιή (κι Εσείς Επίσης!)

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Κατοικίδια στο Διαμέρισμα: Tips για Είναι Χαρούμενα και Υγιή (κι Εσείς Επίσης!)

Η απόφαση του να έχετε ένα κατοικίδιο στο διαμέρισμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα. Τα μικρά διαμερίσματα και οι δυνατοί θόρυβοι της πόλης δεν δημιουργούν στρες μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στους τετράποδους φίλους σας. Επιπλέον, τα ζωάκια συχνά μπορεί να είναι αιτία ακαταστασίας στο διαμέρισμα – όσοι ήδη έχετε, θα έχετε παρατηρήσει πως παθαίνουν εκρήξεις μανίας!

Γι αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας κάποια πράγματα ώστε τα κατοικίδιά σας να είναι χαρούμενα και να ζουν άνετα. Και φυσικά, να ζείτε κι εσείς άνετα μαζί τους!

7 Σκυλιά για… Διαμέρισμα!

Διαλέγοντας έπιπλα Ένα πράγμα που ήδη γνωρίζετε, πριν ακόμα πάρετε το κατοικίδιό σας, είναι ότι οι τρίχες θα βρίσκονται παντού. Για να το αντιμετωπίσετε αποφύγετε τα σουέντ υφάσματα. Τα υφάσματα καλής ποιότητας και τα χοντρά καραβόπανα είναι επίσης καλές επιλογές για να μην κολλάνε πάνω οι τρίχες. Για να κρατήσετε τα έπιπλά σας άθικτα, προμηθευτείτε παιχνίδια για γάτες ώστε να μπορούν να ακονίζουν τα νύχια τους σε αυτά. Για τους σκύλους δοκιμάστε να ρίξετε πιπέρι καγιέν στα σημεία που δεν θέλετε να πάνε  ή ακόμα και στα φυτά σας. Δεν είναι καθόλου τοξικό – ούτε για τα φυτά, ούτε για τα ζωάκια σας.

Τα υφάσματα καλής ποιότητας και τα χοντρά καραβόπανα είναι καλές επιλογές για να μην κολλάνε πάνω οι τρίχες.

Φυτά που πρέπει να αποφύγετε Αν σας αρέσουν τα φυτά και τα χρησιμοποιείτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας, κάντε την έρευνά σας πριν αποκτήσετε κατοικίδιο. Πολλά δημοφιλή φυτά, όπως ο νεφρίτης, η αλόη και το δενδρολίβανο είναι δηλητηριώδη για τους σκύλους. Οι ιδιοκτήτες γάτας πρέπει να αποφύγουν τους κρίνους, τα γαρύφαλλα, τις μαργαρίτες και τα τριαντάφυλλα.

Αν σας αρέσουν τα φυτά και τα χρησιμοποιείτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας, κάντε την έρευνά σας πριν αποκτήσετε κατοικίδιο.

Αυτό Είναι το Χάπι που θα Κάνει τον Σκύλο σας να Ζήσει Περισσότερο

Πώς να αντιμετωπίσετε τις μυρωδιές Είναι πολύ όμορφο να ζείτε με κατοικίδια, αλλά όχι με τις μυρωδιές τους. Να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα γιατί το σπίτι σας μπορεί να μυρίζει μια χαρά σε εσάς, αλλά στους καλεσμένους που δεν είναι συνηθισμένοι, οι μυρωδιές είναι διακριτές. Βάλτε στη λεκάνη της γάτας μαγειρική σόδα για να απορροφά τη μυρωδιά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα χαλιά σας μια φορά το μήνα. Για τους σκύλους και τις γάτες που μπορεί να έχουν κάποιο «ατύχημα» εντός σπιτιού, αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό περιέχει αμμωνία – η αμμωνία τα ενθαρρύνει να ξαναμαρκάρουν ακριβώς την ίδια περιοχή. Αναζητήστε καθαριστικά με ένζυμα που θα ουδετεροποιήσουν το ουρικό οξύ.

Το σπίτι σας μπορεί να μυρίζει μια χαρά σε εσάς, αλλά στους καλεσμένους που δεν είναι συνηθισμένοι, οι μυρωδιές είναι διακριτές.

Μειώστε το γαύγισμα και τους θορύβους Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα δεν μπορούν να είναι κλεισμένα όλη μέρα στο σπίτι. Χρειάζονται άσκηση, διαφορετικά μπορεί να αγχωθούν, πράγμα που θα τα οδηγήσει σε εκνευρισμό και ίσως ανεξέλεγκτο γαύγισμα. Επίσης, τα κατοικίδια που τρέχουν πάνω σε ξύλινα πατώματα, ενοχλούν τους γείτονες που μένουν στο κάτω διαμέρισμα. Επιλέξτε χοντρά χαλιά για να απορροφούν το θόρυβο και αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα γιατί φθείρονται εύκολα και χρειάζονται συχνή αντικατάσταση.

Αν τηρήσετε τα παραπάνω, είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε μια υπέροχη συμβίωση με τον τετράποδο φίλο σας!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρίστε τις Ακαθαρσίες του Κατοικίδιού σας από Οπουδήποτε με Μια Κίνηση!

.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαφανίσετε τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων από παντού.

7 Βήματα για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας σε Λιγότερο από 30 Λεπτά

.

Όταν δεν έχετε χρόνο για καθάρισμα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες!

Έχετε Κατοικίδιο; 9 Tips Καθαριότητας που θα σας Αλλάξουν τη Ζωή

.

Αυτά τα tips αφορούν το κατοικίδιο σας και θα κάνουν την καθαριότητα του σπιτιού παιχνιδάκι.

7 Σκυλιά που Ζουν Άνετα σε Διαμέρισμα!

.

Οι τετράποδοι φίλοι που θα σας κρατήσουν συντροφιά στην πόλη!

Ξύλινο Πάτωμα: 5 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!

.

Τέλος στο ταλαιπωρημένο, γδαρμένο ξύλινο δάπεδο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε Αυτά τα 4 Πράγματα Κάθε Κυριακή για να Χάνετε Βάρος Όλη την Εβδομάδα! 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

λίπος
Τι Φταίει όταν Δεν Χάνετε Λίπος από την Κοιλιά