Ψυχολογία και Ακαταστασία: Τι Σημαίνει το ότι Είστε Ακατάστατοι;

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ψυχολογία και Ακαταστασία: Τι Σημαίνει το ότι Είστε Ακατάστατοι;

Σε όλη μας τη ζωή έχουμε μάθει να είμαστε οργανωμένοι, καθώς η οργάνωση παρουσιάζεται ως το κλειδί της επιτυχίας. Στο σπίτι, το σχολείο, τη δουλειά, η οργάνωση είναι κάτι που όλοι μας έχουμε μάθει σχεδόν από τη στιγμή που γεννηθήκαμε.

* Μην ξεχάσετε να πατήσετε τις μπλε λέξεις-προτάσεις στο παρακάτω κείμενο για να δείτε περισσότερα παρόμοια άρθρα!

Φυσικά, όλοι μας έχουμε δει και γνωρίσει ανθρώπους που είναι ακατάστατοι. Ανθρώπους που το ταμπεραμέντο τους δεν τους επιτρέπει να είναι οργανωμένοι. Και η αλήθεια είναι πως η ακαταστασία συνήθως συνδέεται με την αποτυχία. Τι καλό θα μπορούσε να προκύψει από την ακαταστασία άλλωστε; Ίσως περισσότερα απ’ όσα πιστεύετε. Έρευνες πρόσφατα ανέδειξαν μια νέα πλευρά.

Tips για να Επιβιώσετε στο Ίδιο Σπίτι με Κάποιον που Είναι… Ακατάστατος!

ακαταστασία

Τι καλό θα μπορούσε να προκύψει από την ακαταστασία άλλωστε; Ίσως περισσότερα απ’ όσα πιστεύετε.

Αν το γραφείο σας είναι υπερβολικά ακατάστατο και εσείς νιώθετε πως έχετε τον πλήρη έλεγχο, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν μπορείτε να βάλετε τα αντικείμενα σε προαποφασισμένα σημεία, άρα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί για να βρίσκετε κάθε φορά νέες θέσεις γι αυτά! Μπορεί να ακούγεται τελείως «ξένο» σε όσους προτιμούν την απόλυτη οργάνωση, όμως οι ακατάστατοι άνθρωποι μπορούν να είναι ιδιαίτερα μεθοδικοί.

5 «Κακές» Συνήθειες του Σπιτιού που Αποδεικνύουν πως Είστε πιο Έξυπνοι

Η Kathleen Vohs, ερευνήτρια ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, αποφάσισε να καταρρίψει τον αστικό μύθο και διεξήγαγε έρευνα πάνω στο θέμα της ακαταστασίας. Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα που περιλαμβάνει ένα ακατάστατο και ένα τακτοποιημένο δωμάτιο και μετά από σειρά δοκιμών, η Vohs καταλήγει πως τα ακατάστατα δωμάτια είναι συνδεδεμένα με την δημιουργική σκέψη.

ακαταστασία

Το γραφείο του Αϊνστάιν.

Η επόμενη ερώτηση είναι: τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «δημιουργική σκέψη»; Η δημιουργική σκέψη στην πιο απλή της μορφή είναι όταν κάποιος σκέφτεται έξω από τη «συμβατική» λογική.

Δείτε τι να Κάνετε αν ο Σύντροφός σας είναι Πολύ Ακατάστατος

Ο Αϊνστάιν είχε πει: «Αν ένα ακατάστατο γραφείο είναι σημάδι ενός ακατάστατου μυαλού, τότε τι θα πρέπει να σκεφτούμε για ένα άδειο γραφείο;» Το γραφείο του Αϊνστάιν έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δημιουργικότητά του. Και δεν είναι μόνο ο Αϊνστάιν. Το ίσιο ισχύει και για τον Μαρκ Τουέιν – ένα από τα πιο ευφάνταστα μυαλά της γενιάς του.

Αν τα παραπάνω παραδείγματα δεν σας πείθουν, τότε υπάρχει και ένα ακόμα που ίσως σας πείσει περισσότερο: ο Steve Jobs. Μπορεί να εφηύρε τα iBooks, αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα να βάλει τάξη στα πραγματικά του βιβλία. Το γραφείο του ήταν σαν να είχε επιβιώσει μετά από πυρηνική έκρηξη!

ακαταστασία

Ο Steve Jobs μπορεί να εφηύρε τα iBooks, αλλά είχα μεγάλο πρόβλημα να βάλει τάξη στα πραγματικά του βιβλία.

Τι σημαίνουν, λοιπόν, όλα αυτά; Πως αν αφήνετε το γραφείο και τα δωμάτιά σας ακατάστατα είστε ιδιοφυίες; Όχι ακριβώς. Το να είστε ακατάστατοι δεν σημαίνει πως θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα είστε πιο δημιουργικοί.

Αν, ωστόσο, πιστεύετε πως είστε «ακατάστατοι εκ φύσεως», μπορείτε να αρχίσετε να πειραματίζεστε και, που ξέρετε, ίσως ανακαλύψετε πως υπάρχει κάποιος τομέας που είστε πολύ πιο δημιουργικοί απ’ όσο πιστεύετε!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελικά τα Σεντόνια Μιλάνε και Λένε Πολλά! Τι Λένε για τον Χαρακτήρα σας;

.

Τι λένε τα σεντόνια σας για τον χαρακτήρα σας; Λένε πολλά και εμείς τα ανακαλύψαμε!

Ακατάστατο Σπίτι; 6 Tips για Όσους Πιστεύουν ότι Ποτέ δεν θα Καταφέρουν να το Βάλουν σε Τάξη

.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να οργανώσετε ένα ακατάστατο σπίτι.

Βρήκαμε το Μυστικό για να Αφιερώνετε τον Μισό Χρόνο στην Καθαριότητα του Σπιτιού

.

Αυτά είναι τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τρομερές Ιδέες: Τι να Κάνετε με το Αρνί που Περίσσεψε;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

yoga
10+1 Λόγοι για να Ξεκινήσεις Yoga ΤΩΡΑ!