Έχετε Αϋπνίες; 5 Φυτά που θα σας Βοηθήσουν να Κοιμηθείτε Καλύτερα

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Έχετε Αϋπνίες; 5 Φυτά που θα σας Βοηθήσουν να Κοιμηθείτε Καλύτερα

Ο ύπνος και η έλλειψή του είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σημερινής εποχής – οι ρυθμοί και το άγχος συμβάλουν σημαντικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες εύκολες και οικονομικές λύσεις που θα σας κάνουν και κοιμηθείτε ευκολότερα και καλύτερα – τα φυτά!

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η γενικότερη διακόσμηση του δωματίου σας έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα του ύπνου σας. Εντάξτε, λοιπόν, σε αυτήν τα κατάλληλα φυτά για να έχετε ομορφότερο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και καλύτερο ύπνο.

Τα Διασημότερα Φυτά για Μέσα στο Σπίτι Είναι Αυτά!

Σανσεβιέρια Οι άνθρωποι χρειάζονται οξυγόνο όλη τη μέρα, αλλά τα υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου τη νύχτα βοηθάνε στον καλύτερο ύπνο. Τα περισσότερα φυτά απελευθερώνουν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ ξεκουράζονται. Η σανσεβιέρια ωστόσο, παράγει οξυγόνο πάντα – ακόμα και όταν κοιμάστε. Χρειάζεται πότισμα όπως κάθε άλλο φυτό: μια φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Η σανσεβιέρια παράγει οξυγόνο πάντα – ακόμα και όταν κοιμάστε.

Λεβάντα Υπάρχει λόγος που συναντάτε συχνά τη λεβάντα να χρησιμοποιείται ως αρωματικό χώρου και ως σπρέι στα λινά: αρκετές έρευνες έχουν καταλήξει πως το όμορφο αυτό φυτό βοηθάει στη χαλάρωση και στην ηρεμία. Μια φρέσκια λεβάντα (και όχι αποξηραμένη) απελευθερώνει περισσότερο άρωμα. Βάλτε, λοιπόν, μία στο υπνοδωμάτιό σας. Τους αρέσει το φως, οπότε βάλτε την δίπλα στο παράθυρο.

Aρκετές έρευνες έχουν καταλήξει πως το όμορφο αυτό φυτό βοηθάει στη χαλάρωση και στην ηρεμία.

Προστατεύστε τα Φυτά σας τον Χειμώνα Χωρίς να τα Βάλετε Μέσα στο Σπίτι

Σπαθίφυλλο Το σπαθίφυλλο είναι ένα φυτό που ανανεώνει φυσικά τον αέρα, δηλαδή απομακρύνει τα επιβλαβή χημικά (όπως πχ την φορμαλδεΰδη, τη σκόνη που υπάρχει στον αέρα και άλλα αλλεργιογόνα) και απελευθερώνει οξυγόνο. Ο καθαρός αέρας σίγουρα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Το σπαθίφυλλο μπορεί να αντέξει το λιγοστό φως, γι αυτό και είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο. Χρειάζεται πότισμα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Το σπαθίφυλλο είναι ένα φυτό που ανανεώνει φυσικά τον αέρα.

Γαρδένια Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το φυτό αυτό έχει υπέροχο άρωμα και κατά πως φαίνεται το άρωμα έχει και ηρεμιστική επίδραση. Η γαρδένια είναι ευαίσθητο φυτό και χρειάζεται φροντίδα: θέλει αρκετό φως που όμως δεν την χτυπάει!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το φυτό αυτό έχει υπέροχο άρωμα.

Ροζ γιασεμί Δεν είναι απλά ένα πανέμορφο φυτό που θα στολίσει υπέροχα το υπνοδωμάτιό σας, αλλά έχει και ένα άρωμα που λειτουργεί ηρεμιστικά και προσφέρει φυσική χαλάρωση. Η χαλάρωση και τα χαμηλά επίπεδα άγχους, οδηγούν φυσικά σε καλύτερο ύπνο. Βάλτε το δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο, καθώς χρειάζεται φως και ποτίζετέ το με μέτρο!

Το γιασεμί έχει ένα άρωμα που λειτουργεί ηρεμιστικά και προσφέρει φυσική χαλάρωση.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Κοιμηθείτε 8 ώρες σε 4!

.

Ακολουθήστε την μέθοδο της ιδιοφυίας.

8 Αναβαθμίσεις στο Υπνοδωμάτιο που θα σας Χαρίσουν τον Καλύτερο Ύπνο!

.

Δείτε ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στο υπνοδωμάτιο για τέλειο ύπνο!

5 Σίγουρα Διακοσμητικά Κόλπα για να Κοιμάστε σαν Πουλάκι!

.

Υπάρχουν διακοσμητικά τιπς που μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία. Δείτε ποια είναι αυτά και εφαρμόστε τα στο δικό σας σπίτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η πιο Αποτελεσματική Μάσκα Μαλλιών… Τρώγεται!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποια Φρούτα και Λαχανικά Έχουν τα Περισσότερα Φυτοφάρμακα; Η Λίστα του 2017 Είναι Εδώ! 
More in LIVING +, PLUS +
Close