Είστε από Αυτούς που Πάντα Χάνουν τα Κλειδιά τους; Δείτε σε Ποιο Σημείο Πρέπει να Ψάξετε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Είστε από Αυτούς που Πάντα Χάνουν τα Κλειδιά τους; Δείτε σε Ποιο Σημείο Πρέπει να Ψάξετε

Είστε από τους ανθρώπους που τις περισσότερες φορές που καθυστερούν στα ραντεβού τους είναι επειδή… δεν βρίσκουν τα κλειδιά τους; Αν ναι, δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε γιατί σας έχουμε καλά νέα.

Ανοιξιάτικο Ξεκαθάρισμα Ντουλάπας: Να πώς Πρέπει να το Κάνετε

Αυτό που οι περισσότεροι κάνουν όταν ψάχνουν ένα χαμένο αντικείμενο, είναι να προσπαθήσουν να ανακαλέσουν τις κινήσεις και τα βήματα που έκαναν, ώστε να μαντέψουν σε ποιο σημείο μπορεί να είναι. Η επιστήμη όμως έλυσε το μυστήριο και κατέληξε πως συνήθως το αντικείμενο που ψάχνετε είναι στο πιο εμφανές μέρος. Σταματήστε, λοιπόν, να ψάχνετε μέσα στο ψυγείο και σε άλλα… περίεργα σημεία! Η απάντηση είναι απλή: ξεκινήστε να ψάχνετε στο πιο ακατάστατο σημείο.

Σταματήστε να ψάχνετε τα κλειδιά σας μέσα στο ψυγείο και σε άλλα… περίεργα σημεία!

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Aberdeen, οι άνθρωποι χάνουν πολύ χρόνο ψάχνοντας χαμένα αντικείμενα σε τακτοποιημένα σημεία του σπιτιού, εκεί όπου γενικά τα αντικείμενα είναι πιο εμφανή. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βρουν συγκεκριμένους στόχους σε δύο διαφορετικά οπτικά σενάρια και κατέγραψαν τα σημεία που κοιτούσαν τα μάτια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καταλήγοντας σε μια ευφυή ανακάλυψη: πως οι άνθρωποι δεν είμαστε καθόλου λειτουργικοί όταν ψάχνουμε αντικείμενα.

ΑΥΤΑ τα Αντικείμενα Πρέπει να Υπάρχουν σε Κάθε Κομοδίνο!

Τα δύο οπτικά σενάρια της έρευνας συμπεριέλαβαν μια «τακτοποιημένη» περιοχή και μία «ακατάστατη».  Οι συμμετέχοντες αφιέρωσαν πολύ περισσότερο χρόνο ψάχνοντας στην τακτοποιημένη περιοχή. Ωστόσο, μια γρήγορη ματιά στην ακατάστατη περιοχή θα αρκούσε για να εντοπίσουν αν το αντικείμενο που ψάχνουν είναι εκεί, αλλά οι περισσότεροι κατανάλωσαν τον χρόνο τους ψάχνοντας στα «καθαρά» σημεία.

Αν ψάχνετε τα κλειδιά σας, πρέπει να επικεντρωθείτε στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ακαταστασία.

«Αν ψάχνετε τα κλειδιά σας, πρέπει να επικεντρωθείτε στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ακαταστασία, γιατί αν ήταν σε πιο εμφανές σημείο θα τα είχατε ήδη βρει» είπε η Anna Maria Nawakowska, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Aberdeen. Πρόσθεσε πως από την έρευνα προέκυψε πως οι άνθρωποι «ξοδεύουν πολύ χρόνο ψάχνοντας σε σημεία στα οποία ήδη γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει αυτό που ψάχνουν».

Αυτό σημαίνει πως τα χαμένα σας κλειδιά, κατά πάσα πιθανότητα, κρύβονται στο τραπεζάκι που βρίσκεται στο χωλ, στο γραφείο σας ή σε κάποιο άλλο «ακατάστατο» σημείο. Την επόμενη φορά, ξεκινήστε το ψάξιμο από εκεί!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 «Κακές» Συνήθειες του Σπιτιού που Αποδεικνύουν πως Είστε πιο Έξυπνοι

.

Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε τον εαυτό σας, δείτε μήπως έχετε αυτές τις συνήθειες που αποδεικνύουν πως τελικά είστε ευφυείς!

7 Πανέξυπνα Πράγματα που Μπορείτε να Αγοράσετε από το Amazon για να Οργανώσετε το Μπάνιο σας

.

Είναι πανέξυπνα, πολύ λειτουργικά και θα οργανώσουν άψογα το μπάνιο σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Σπίτι της Viola Davis Σίγουρα δεν Είναι Αυτό που Περιμέναμε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι Ήταν τα Σπίτια στην Αρχαία Ελλάδα: με Θερμομόνωση, Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Πολλά Άλλα
More in LIVING +, PLUS +
Το Σπίτι της Viola Davis Σίγουρα δεν Είναι Αυτό που Περιμέναμε!

Το πανέμορφο σπίτι της Viola Davis ξεχωρίζει από όλα τα άλλα.

Close