10 Πράγματα που σας Προκαλούν Ημικρανίες και δεν τα Υποπτεύεστε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

10 Πράγματα που σας Προκαλούν Ημικρανίες και δεν τα Υποπτεύεστε

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 47% του πληθυσμού της Γης έχει κάθε χρόνο τουλάχιστον μια φορά πονοκέφαλο.  Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως οι πονοκέφαλοι προέρχονται κυρίως λόγω έλλειψης ύπνου ή λόγω ορμονικών προβλημάτων. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν ημικρανίες και σίγουρα δεν τους έχετε σκεφτεί.

Η χαλάρωση προκαλεί πονοκέφαλο Όταν χαλαρώνετε ύστερα από μια πολύ αγχωτική μέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσετε πονοκέφαλο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, αν έχετε βιώσει πάνω από 6 ώρες έντονου στρες τότε έχετε 5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσετε πονοκέφαλο.

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία

Ο καιρός προκαλεί πονοκεφάλους Οι πολύ μεγάλες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο και μάλιστα πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο νοσοκομείο. Όμως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ξένο περιοδικό Cephalagia, η βροχή και ο άστατος καιρός μπορούν επίσης να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι έχουν κατά 28% περισσότερους πονοκεφάλους τις μέρες που υπάρχει έντονη βροχόπτωση με κεραυνούς.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά οι αστραπές ευθύνονται για τους πονοκεφάλους πολύ κόσμου.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά οι αστραπές ευθύνονται για τους πονοκεφάλους πολύ κόσμου.

Τα ταξίδια είναι επίσης ένοχα για έντονους πονοκεφάλους Είναι συχνό φαινόμενο να σας πιάνει πονοκέφαλος όταν ταξιδεύετε. Αυτό συμβαίνει επειδή αλλάζετε απότομα κλίμα αλλά και επειδή υπάρχει πολλές φορές αλλαγή ώρας που προκαλεί σύγχυση στον οργανισμό. Το σώμα σας ξεσπάει δημιουργώντας έντονο πονοκέφαλο που πολλές φορές μπορεί να διαρκέσει για μέρες.

Έρευνα: Αυτό το Σκεύος που Χρησιμοποιείτε Καθημερινά Μπορεί να Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία σας!

Το τυρί προκαλεί πονοκέφαλο Ακόμα και αν υποπτευόσασταν τις προηγούμενες αιτίες πονοκεφάλου, σίγουρα δεν φανταζόσασταν ποτέ πως το τυρί και γενικά η πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το 25% τω πονοκεφάλων προκαλείται λόγω της τυραμίνης, μιας ουσίας που υπάρχει στην πρωτεΐνη των τροφών. Τυριά με υπερβολική δόση τυραμίνης είναι η μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, η παρμεζάνα, η γκογκονζόλα, η φέτα, το τσένταρ και άλλα.

Τα φάρμακα προκαλούν πονοκέφαλο Άτομα που παίρνουν ασπιρίνες και άλλα χάπια για περισσότερες από δέκα μέρες το μήνα, μπορεί να έχουν πονοκεφάλους εξαιτίας των φαρμάκων. Ειδικά αν παίρνετε για πολλές μέρες φάρμακα και μετά τα διακόψετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε πονοκέφαλο λόγω της διακοπής τους.

Το άγχος σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο αλλά οι ημικρανίες προκαλούνται επίσης και από πολλά άλλα αίτια.

Το άγχος σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο αλλά οι ημικρανίες προκαλούνται επίσης και από πολλά άλλα αίτια.

Οι γονείς σας «φταίνε» για τους πονοκεφάλους σας Όταν λέμε ότι οι γονείς σας ευθύνονται για τους πονοκεφάλους σας, δεν εννοούμε ότι σας προκαλούν πονοκέφαλο με αυτά που σας λένε (παρόλο που υπάρχει και αυτή η πιθανότητα) αλλά ότι σας έχουν κληρονομήσει με αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα. Σύμφωνα με έρευνα, αν ο ένας γονιός σας έχει πονοκεφάλους έχετε 40% πιθανότητα να αποκτήσετε και εσείς. Αν έχουν και οι δύο γονείς συχνούς πονοκεφάλους τότε η πιθανότητα αυξάνεται στο 90%.

Προφυλάξτε την Υγεία σας από 3 Τοξικά Σημεία του Σπιτιού

Μην αλλάζετε τη ρουτίνα σας Είναι καλό για τον οργανισμό να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα και να τρώτε επίσης πάνω κάτω την ίδια ώρα. Αν αλλάξετε τις συνήθειές σας ή αν δεν ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα τότε υπάρχει πιθανότητα να έχετε συχνούς πονοκεφάλους.

Φροντίστε να τρώτε πρωινό κάθε μέρα Η έλλειψη πρωινού μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν 1200 άτομα με ημικρανίες, διαπιστώθηκε πως η έλλειψη πρωινού αύξησε κατά πολύ τους πονοκεφάλους ειδικά στους άνδρες.

Μην αποφεύγετε το πρωινό γεύμα και προσπαθήστε να τηρείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στη διατροφή σας αν δε θέλετε να έχετε πονοκεφάλους.

Μην αποφεύγετε το πρωινό γεύμα και προσπαθήστε να τηρείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στη διατροφή σας αν δε θέλετε να έχετε πονοκεφάλους.

Τα αρώματα προκαλούν πονοκεφάλους Το 95% των αρωμάτων περιέχουν βενζυλική αλκοόλη που προκαλεί έντονους πονοκεφάλους σε άτομα που είναι ευαίσθητα στις έντονες μυρωδιές. Πολλά αποσμητικά περιέχουν επίσης αυτή την ουσία που πραγματικά μπορεί να κάνει το κεφάλι σας «καζάνι».

Οι αγκαλιές διώχνουν τους πονοκεφάλους Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική απέδειξε πως οι αγκαλιές και η σωματική επαφή μειώνουν τους πονοκεφάλους. Συγκεκριμένα στην έρευνα δόθηκε σε άτομα με ημικρανίες, οξυτοσίνη, η ουσία που είναι γνωστή και ως 'ορμόνη της αγκαλιάς' και οι πονοκέφαλοί τους μειώθηκαν δραματικά.

Γι'αυτό αγκαλιαστείτε μεταξύ σας, αποφύγετε τα βαριά αρώματα, φροντίστε να τρώτε πρωινό και τακτικά γεύματα, μειώστε τα φάρμακα, και χαμογελάστε σε οποιαδήποτε αλλαγή του καιρού. Ίσως παρατηρήσετε με αυτές τις αλλαγές μεγάλη διαφορά στη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή Είναι η Πρωινή Ρουτίνα 5 Πολύ Πετυχημένων Γυναικών!

.

Αυτή είναι η πρωινή ρουτίνα 5 γυναικών που τα έχουν καταφέρει στον τομέα τους.

Αϋπνία: Συμβουλές για να την Αντιμετωπίσετε Απόψε Κιόλας

.

Σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία.

7 Απλά Πράγματα που Κάνουν Όσοι Ακολουθούν έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής

.

Αν θέλετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής δείτε τι κάνουν αυτοί που ξέρουν.

Κακόγουστα και Περίεργα Αντικείμενα για το Μπάνιο που δεν Φαντάζεστε οτι Υπάρχουν

.

Προσοχή... καθώς η απόσταση ανάμεσα στην πρωτοτυπία και στο κακό γούστο είναι απειροελάχιστη!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χάστε 6 Κιλά σε 2 Εβδομάδες! Κανόνες Διατροφής και η Προπόνησή σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χτενίσματα
Ξεχάστε το Botox! Αυτά τα 5 Χτενίσματα θα Αφαιρέσουν 10 Χρόνια από το Πρόσωπό σας!
More in LIVING +, PLUS +
Χάστε 6 Κιλά σε 2 Εβδομάδες! Κανόνες Διατροφής και η Προπόνησή σας

Δείτε πώς θα χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν γρήγορα και χωρίς να κάνετε εξαντλητικές δίαιτες.

Close