Δείτε τι Πρέπει να Κάνετε για να Μάθετε να Αντέχετε το Κρύο!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Δείτε τι Πρέπει να Κάνετε για να Μάθετε να Αντέχετε το Κρύο!

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και το κρύο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας.

Το κρύο είναι μια έννοια λίγο παρεξηγημένη καθώς πλανάτε το ερώτημα αν είναι εχθρός ή σύμμαχος για τον οργανισμό μας. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εν λόγω ερώτημα καθώς οι περισσότεροι απαντούν ότι στο κρύο οφείλονται μια σειρά από αρρώστιες, εντούτοις τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι στην πραγματικότητα.

Τα πιο Έξυπνα και Οικονομικά Tips για να Κρατήσετε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

Στατιστικές έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές προστατευμένες από τις χαμηλές θερμοκρασίες σε περιπτώσεις κρύου είναι πιο επιρρεπείς στις ασθένειες εν αντιθέσει με αυτούς που ζουν στα ορεινά και είναι «μαθημένοι» από χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως το κρύο δεν είναι απαραίτητα «εχθρός» του οργανισμού μας αλλά μια κατάσταση που θέλει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι ορεσίβιοι είναι πιο ανθεκτικοί στο κρύο συγκριτικά με όσους ζουν στα πιο πεδινά.

Οι ορεσίβιοι είναι πιο ανθεκτικοί στο κρύο συγκριτικά με όσους ζουν στα πιο πεδινά.

Στους περισσότερους από εμάς επικρατεί η άποψη του όσο περισσότερα ρούχα φορέσουμε ή όσα περισσότερα σκεπάσματα και αν χρησιμοποιήσουμε τόσο πιο ασφαλής και προστατευμένοι θα είμαστε από το κρύο. Την απάντηση σε αυτή την άποψη έρχονται να καταρρίψουν οι χειμερινοί κολυμβητές  που δεν σταματούν την κολύμβηση, ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, ο κολυμβητής που θα αποφασίσει να μπει σε παγωμένο νερό νιώθει έντονα το κρύο, στη συνέχεια ένα μούδιασμα και λίγο αργότερα ένα κάψιμο σ' όλο το σώμα του.

7 Σίγουροι Τρόποι για να Ζεστάνετε Γρήγορα ένα Κρύο Δωμάτιο

Οι χειμερινοί κολυμβητές και γενικότερα οι άνθρωποι που έχουν μάθει να ζουν στο κρύο, μπορεί να περάσουν το χειμώνα πιο άνετα από τους υπόλοιπους και να μην έχουν όλα τα ενοχλητικά και πολλές φορές δυσάρεστα κρυολογήματα. Επίσης, η μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο εξασφαλίζει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, άρα είναι πιο δραστήριος και "ζωντανός" ο οργανισμός, καθώς γίνεται καλύτερη οξυγόνωση του, άρα υπάρχει καλύτερη λειτουργία των οργάνων. Τέλος, το κρύο ασκεί διεγερτική ενέργεια στο ενδοκρινικό σύστημα και διευκολύνει την έκκριση μιας μεγάλης ποσότητας ορμονών, κάτι που είναι ωφέλιμο για την ψυχική υγεία.

Οι χειμερινοί κολυμβητές αντέχουν περισσότερο στο κρύο και ο οργανισμός τους είναι πιο ανθεκτικός στα κρυολογήματα.

Οι χειμερινοί κολυμβητές αντέχουν περισσότερο στο κρύο και ο οργανισμός τους είναι πιο ανθεκτικός στα κρυολογήματα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε φιλική σχέση με το κρύο και να είστε ακόμα πιο ανθεκτικοί στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Μην κοιμάστε σε πολύ ζεστό δωμάτιο Ο ζεστός αέρας του δωματίου με τα παράθυρα ερμητικά κλειστά θα γίνει ξηρός ενώ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι φτωχός σε οξυγόνο. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήνετε ανοιχτό το παράθυρο μέχρι ενός σημείου κατά τη διάρκεια του ύπνου έτσι ώστε να γίνεται ανανέωση του αέρα.

Ντύσιμο και κρύο Τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα είναι επιθυμητό να ντύνεστε όχι πολύ βαριά αλλά ούτε σαν να έχουμε άνοιξη. Όσο πιο βαριά ντύνεστε το σώμα συνηθίζει με αποτέλεσμα να θέλει ακόμα περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ. Η θερμότητα στο σώμα μας χάνεται κυρίως από το λαιμό και το κεφάλι για το λόγο αυτό στα μεγάλα κρύα επιβάλλεται σκουφί και κασκόλ.

Ο λαιμός και το κεφάλι είναι τα σημεία που πρέπει απαραιτήτως να καλύπτονται σε περίπτωση υπερβολικού κρύου.

Ο λαιμός και το κεφάλι είναι τα σημεία που πρέπει απαραιτήτως να καλύπτονται σε περίπτωση υπερβολικού κρύου.

Πώς το κρύο επηρεάζει την υγεία μας

Αναπνευστικές ασκήσεις  Καλό θα ήταν τα χειμωνιάτικα πρωινά να κάνετε έντονες εισπνοές στο παράθυρο ή την βεράντα σας. Είναι πολύ πιθανό να σας πιάσει μια ελαφριά ζάλη πράγμα το οποίο δείχνει την ανάγκη του οργανισμού σας για οξυγόνο.

Σωστή διατροφή στο κρύο Για να κάνετε τον οργανισμό σας ακόμα πιο ανθεκτικό στο κρύο απαιτείται πολύ καλή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, ζάχαρη και λίπη. Μπορείτε να καταναλώσετε με μέτρο φυσικά γλυκά, ωμό λάδι, γάλα, φρέσκο βούτυρο και πολλά φρούτα, λαχανικά και κρέας. Εν αντιθέσει με το οινόπνευμα και τον καπνό που κάθε άλλο παρά σύμμαχοι είναι στο κρύο.

Άσκηση Η άσκηση του οργανισμού είναι απαραίτητη και ωφέλιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαιτέρως τους χειμερινούς μήνες. Το τρέξιμο ή περπάτημα, το ποδήλατο και τα χειμερινά σπορ είναι σύμμαχοι στο κρύο και μας κάνουν ακόμα πιο ανθεκτικούς.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βεράντα: Μυστικά για το Τέλειο Καθάρισμα της Μετά το Τέλος του Χειμώνα

.

Αυτά είναι τα tips για το τέλειο καθάρισμα της βεράντας σας μετά το τέλος του χειμώνα.

7 Διαφορετικοί Τρόποι για να Ζεσταθείτε Αυτόν τον Χειμώνα

.

Αυτά είναι τα καλύτερα χειμερινά gadgets που θα σας ζεστάνουν τις κρύες μέρες και νύχτες.

7 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν Σπίτι σας Αυτόν τον Χειμώνα!

.

Προετοιμάστε το σπίτι σας για τον επερχόμενο χειμώνα!

Να τι Μπορείτε να Κάνετε με το Μπαλκόνι σας τους Χειμερινούς Μήνες

.

Αυτά είναι τα τοπ tips για να αξιοποιήσετε το μπαλκόνι σας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αυτό το Χρώμα θα σας Προστατεύσει από τα Κρυολογήματα!

.

Ποιο είναι το πραγματικό όπλο σας κόντρα στα «Αψού!»; Δεν είναι η βιταμίνη C, δεν είναι η μανούλα σας και σίγουρα δεν είναι η κοτόσουπα, αλλά ένα νέο χρώμα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 5 Πράγματα που Προσέχει ένας Άντρας σε μια Γυναίκα (Πέρα από την Εμφάνιση)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

9 Λόγοι για να Βάλετε Φυσικό Αέριο στο Σπίτι σας