Δείτε πως το Όνομά σας Παίζει Σημαντικό Ρόλο στη Δουλειά σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Δείτε πως το Όνομά σας Παίζει Σημαντικό Ρόλο στη Δουλειά σας

Ξεχάστε τα πλούσια βιογραφικά, τις συστατικές επιστολές και την άρτια εμφάνιση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το όνομά σας τα λέει όλα! Αυτό μπορεί να κρίνει το αν θα βρείτε εύκολα δουλειά ακόμα και αν θα σας συμπαθήσουν οι συνεργάτες σας.

Μπορεί φυσικά όλα αυτά να σας ακούγονται υπερβολικά ωστόσο έρευνες έχουν δείξει τι μπορεί να κρύβει το όνομά σας για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Συγκεκριμένα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εύρεσης εργασίας συγκέντρωσε διάφορες μελέτες που αφορούν το όνομα και έβγαλε τα εξής συμπεράσματα.

Τips για Εργαζόμενους: 7 Τρόποι για να Τελειώνετε πιο Γρήγορα τη Δουλειά σας

Μικρό όνομα Το μικρό όνομα είναι αυτό που μένει περισσότερο τόσα στα ανώτερα στελέχη μιας επιχείρησης όσο και στους συναδέλφους. Σύμφωνα με ερευνητές και ψυχολόγους του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης όσοι κατά πλειοψηφία έχουν πάρει προαγωγή στην εργασία τους αλλά είναι και εξαιρετικά αγαπητοί στους συναδέλφους τους έχουν μικρό όνομα.

Αν το όνομά σας είναι μικρό και εύηχο τότε έχετε περισσότερες ελπίδες για να πάρετε την πολυπόθητη θέση.

Αν το όνομά σας είναι μικρό και εύηχο τότε έχετε περισσότερες ελπίδες για να πάρετε την πολυπόθητη θέση.

Συνηθισμένο όνομα Αν κάποιοι από εσάς που διαβάζετε το άρθρο έχετε συνηθισμένο όνομα τότε να ευγνωμονείτε το νονό που σας το χάρισε. Τα συνηθισμένα ονόματα είναι και αυτά των οποίων τα βιογραφικά προτιμώνται συνήθως πιο εύκολα. Όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά έρευνες του πανεπιστημίου Μαρκέτ των ΗΠΑ.

Ασυνήθιστο όνομα Αν το όνομά σας δεν είναι και τόσο εύηχο και υπάρχει μια δυσκολία στο να το αφομοιώσουν και να το συγκρατήσουν τρίτοι τότε τα πράγματα για εσάς δεν είναι και τόσο καλά. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Shippensburg της Αμερικής το όχι και τόσο συνηθισμένο όνομα δηλώνει παραβατικότητα. Η πιο λογική εξήγηση που επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν είναι πως οι έφηβοι με περίεργα ονόματα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους συνομηλίκους τους και δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις μαζί τους.

 

Αν το όνομά σας είναι βασιλικό και μεγαλοπρεπές τότε έχετε πολλές πιθανότητες να αποκτήσετε διευθυντικές θέσεις σε μια εταιρεία.

Αν το όνομά σας είναι βασιλικό και μεγαλοπρεπές τότε έχετε πολλές πιθανότητες να αποκτήσετε διευθυντικές θέσεις σε μια εταιρεία.

 Επίθετο από τα τελευταία γράμματα της αλφαβήτου Όχι μόνο το μικρό όνομα αλλά και το επίθετο υποδηλώνει πράγματα για το χαρακτήρα μας. Σύμφωνα πάντα με έρευνες τα επίθετα που ξεκινούν από τα τελευταία γράμματα της αλφαβήτου είναι αρκετά σπάταλα. Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτή την διαπίστωση στο ότι ίσως επειδή από μικρή ηλικία καλούνταν τελευταίοι για το οτιδήποτε και βάση αλφαβητικής σειράς. Τα άτομα αυτά τείνουν να «βιάζονται» φοβούμενοι πως θα χάσουν κάτι σημαντικό αν δεν κάνουν γρήγορες αγορές.

Κοινά αρχικά εταιρεία και εργαζόμενου Αν η εταιρεία που έχετε σκοπό να εργαστείτε έχει τα ίδια αρχικά με αυτά του ονόματός σας τότε να ξέρετε πως έχετε μεγάλες πιθανότητες για να σας προσλάβουν. Οι εργοδότες, λοιπόν, ελκύονται πιο εύκολα από ονόματα που τους φαίνονται οικεία.

Μεγαλοπρεπές όνομα, μεγαλοπρεπής θέση Αν το όνομά σας παραπέμπει σε κάποιο βασιλιά ή βασίλισσα, αν έχει μια δόση αριστοκρατίας και αποπνέει κύρος και σεβασμό τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αποκτήσετε μια καλύτερη και υψηλότερη θέση στην εταιρεία που εργάζεστε. Ευρωπαϊκές μελέτες έδειξαν πως άτομα με τέτοιου είδους ονόματα αποπνέουν σεβασμό, κύρος και εμπιστοσύνη.

8 Πρωτότυπες Επαγγελματικές Ιδέες για Δουλειά από το Σπίτι

Κοινά αρχικά με συναδέλφους Ερευνητές του School of Business στο Ουισκόνσιν διαπίστωσαν πως συνάδελφοι που έχουν κοινά αρχικά στο ονοματεπώνυμό τους έχουν πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους χωρίς συγκρούσεις και διαφωνίες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλεια Μέρα, Κάθε Μέρα: Μπείτε Ξανά σε Πρόγραμμα με αυτό το Ημερήσιο Πλάνο!

.

Ακολουθήστε το πλάνο που σας προτείνουμε για να μπείτε εύκολα και γρήγορα σε πρόγραμμα χωρίς να χάσετε... το μυαλό σας!

Έρευνα: Ο Απίστευτος Λόγος που οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερη Ξεκούραση από τους Άντρες

.

Νέα έρευνα έρχεται να μας πει για ποιο λόγο οι γυναίκες κουράζονται περισσότερο από τους άνδρες.

Νέα Έρευνα: Αν δεν Θέλετε να Χωρίσετε με τον Σύντροφό σας Πρέπει να Κάνετε ΑΥΤΟ

.

Έρευνα αποκαλύπτει το μυστικό για τη διάρκεια και την επιτυχία μιας σχέσης!

Δείτε Ποιο Ήταν το Νο1 Hit την Ημέρα που Γεννηθήκατε με Αυτή την Εφαρμογή!

.

Βρείτε σε λίγα δευτερόλεπτα ποιο τραγούδι άκουγαν οι γονείς σας όταν σας έφεραν στον κόσμο.

6 Λόγοι για να Αλλάξετε Δουλειά Αυτόν τον Σεπτέμβριο

.

Αυτοί οι 6 λόγοι θα σας πείσουν πως πρέπει σύντομα να αλλάξετε δουλειά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Μάλλον Περίεργα Πράγματα που Οδηγούν στον Χωρισμό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ΕΤΣΙ θα Ξεφορτωθείτε τις Ρυτίδες Εύκολα και Γρήγορα
More in BOI MEN, LIVING +, PLUS +
5 Μάλλον Περίεργα Πράγματα που Οδηγούν στον Χωρισμό

Πάει το μυαλό σας σε κάποιο από αυτά;

Close