Αυτό Είναι το Χάπι που θα Κάνει τον Σκύλο σας να Ζήσει Περισσότερο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτό Είναι το Χάπι που θα Κάνει τον Σκύλο σας να Ζήσει Περισσότερο

Για πολλούς από εσάς μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς τον τετράποδο φίλο σας. Ειδικά, αν είναι σε προχωρημένη ηλικία, η ανησυχία αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι όσο περισσότερο ασκούνται και όσο καλύτερα τρέφονται, τόσο περισσότερο ζουν. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Πλέον όμως μελετάται και άλλος ένας τρόπος: η ραπαμυσίνη.

Η ραπαμυσίνη είναι ουσιαστικά ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται στους ασθενείς που κάνουν μεταμοσχεύσεις οργάνων, όμως τώρα μελετάται η επίδρασή της στους σκύλους καθώς γερνούν.

thehomeissue_dog3

Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι όσο περισσότερο ασκούνται και όσο καλύτερα τρέφονται, τόσο περισσότερο ζουν.

Το 2009, έρευνα που έγινε σε ποντίκια που έλαβαν ραπαμυσίνη, έδειξε πως η ουσία αύξησε τη ζωή των ποντικών μέχρι και 30%! Τα ποντίκια και οι σκύλοι μπορεί να φαίνονται αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, όμως είναι θηλαστικά με παρόμοια οργανικά συστήματα. Έτσι οι επιστήμονες υπέθεσαν πως η ραπαμυσίνη μπορεί να έχει εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα και για τα σκυλιά.

Πράγματα που δεν Πρέπει να Έχει το Σπίτι σας αν Έχετε Σκύλο

Το 2015, βιολόγοι του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ξεκίνησαν ένα project που στόχο είχε ακριβώς αυτό: την έρευνα πάνω στο γήρας των σκύλων και την επέκταση της διάρκειας της ζωής τους. Η ερευνητές ελπίζουν πως η έρευνά τους θα δώσει στοιχεία ακόμα και για την επίδραση που θα μπορούσε να έχει η ραπαμυσίνη στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, οι σκύλοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για να δοκιμάσουν την ραπαμυσίνη, καθώς γερνούν πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει πως η επίδραση του φαρμάκου είναι πιο μετρήσιμη σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι επιστήμονες παίρνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε τα κατοικίδια να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους.

thehomeissue_dog4

Η ιδέα πως ένα απλό χάπι μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των χνουδωτών μας φίλων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Τα σκυλιά που πήραν το φάρμακο σε δοκιμαστική περίοδο δέκα εβδομάδων, έδειξαν πως η λειτουργία της καρδιάς τους βελτιώθηκε ή έμεινε η ίδια. Κανένα σκυλάκι, ωστόσο, δεν είχε οποιαδήποτε επίπτωση στην υγεία του και δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες.

5 Πράγματα που δεν Πρέπει να Κάνετε Ποτέ Μπροστά στον Σκύλο σας

Η ιδέα πως ένα απλό χάπι μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των χνουδωτών μας φίλων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και η έρευνα που γίνεται είναι πολλά υποσχόμενη. Οι ερευνητές τονίζουν πως η ραπαμυσίνη δεν αφορά μόνο την παράταση ζωής των αγαπημένων μας κατοικίδιων, αλλά και τη βελτίωση της γενικότερης υγείας τους.

Αν συνεχίσει να δίνει τόσο θετικά αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια να είναι διαθέσιμη στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν την παρέα του αγαπημένου τους κατοικίδιου για περισσότερα χρόνια απ’ ότι σήμερα!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tι να Κάνετε με το Κατοικίδιο σας Όταν Φεύγετε για Πάσχα

.

Δείτε τι να κάνετε με το κατοικίδιο σας όταν φεύγετε για Πάσχα.

Πετάει, πετάει ο... σκύλος σας;

.

Καλά καλά δεν έχουνε μάθει οι περισσότεροι άνθρωποι να μη φοβούνται όταν πετάνε με το αεροπλάνο, ένα έξυπνο τυπάκι αποφάσισε να γίνει πλούσιος εκπαιδεύοντας τους σκύλους "να μην ιδρώνει το αυτί τους" όταν βρίσκονται στον αέρα!

«Πως μπορώ να απαλλαγώ από τις τρίχες του σκύλου;»

.

Κι όμως, γίνεται το να απαλλαγείτε από τις τρίχες του κατοικιδίου σας! Δείτε πως.

Καθαρίστε τις Ακαθαρσίες του Κατοικίδιού σας από Οπουδήποτε με Μια Κίνηση!

.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαφανίσετε τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων από παντού.

Δείτε το Απόλυτο Gadget για Ζωόφιλους

.

Πλέον μπορείτε να νιώθετε ήσυχοι για τους μικρούς σας φίλους όταν λείπετε από το σπίτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα όσα Πρέπει να Έχετε Κάνει στη Ζωή σας πριν Παντρευτείτε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρυτίδες Τέλος, με ΑΥΤΟ το Beauty Tip