Αυτά Είναι τα πιο Μολυσμένα Αντικείμενα στο Σπίτι σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα πιο Μολυσμένα Αντικείμενα στο Σπίτι σας

Όταν καθαρίζετε το σπίτι σας συνήθως επιμένετε στις πιο βρώμικες εμφανισιακά επιφάνειες, έτσι ώστε να βρουν και πάλι την παλιά τους γυαλάδα και λάμψη. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που η βρωμιά έχει εγκατασταθεί σε ορισμένα αντικείμενα χωρίς να είναι εμφανής.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο μολυσμένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μπορεί να ξεχνάτε να απολυμάνετε, καθώς τα μικρόβια που περιέχουν ξέρουν να κρύβονται καλά. Δείτε προσεκτικά ποια είναι  και ξεκινήστε το καθάρισμα τους με τους παρακάτω τρόπους.

Τηλεκοντρόλ Ανά πάσα στιγμή το τηλεκοντρόλ μπορεί να έρθει σε άμεση επαφή με τα γυμνά μας δάχτυλα. Τα μικρόβια που περιέχει μεταφέρονται στα χέρια μας και στη συνέχεια σε ο,τιδήποτε άλλο αγγίξουμε. Χρειάζεται, λοιπόν, συχνό καθάρισμα με ένα βρεγμένο πανί με ζεστό νερό και λευκό ξίδι. Αφού τρίψετε όλη την επιφάνειά του και επιμείνετε στα σημεία ανάμεσα στα κουμπιά, τότε περάστε το με ένα καθαρό, στεγνό πανί και δείτε το να λάμπει σαν καινούριο.

Εξαφανίστε τα μικρόβια από το τηλεκοντρόλ με λευκό ξίδι.

Εξαφανίστε τα μικρόβια από το τηλεκοντρόλ με λευκό ξίδι.

Νεροχύτης και Σφουγγάρι Πιάτων Τα μικρόβια λατρεύουν να εγκαθίστανται σε μέρη που υπάρχει υγρασία γι’ αυτό και ο νεροχύτης και το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι το ιδανικό μέρος για αυτά. Για να τα εξαφανίσετε ξεκινήστε κόβοντας ένα λεμόνι στη μέση. Στη συνέχεια ρίξτε επάνω στο μισό λεμόνι μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε με αυτό όλον τον νεροχύτη από άκρη σε άκρη και τις βρύσες. Αφού καθαρίσετε όλη την επιφάνειά του ξεπλύνετέ την με νερό. Το σφουγγάρι, το οποίο χρειάζεται να ανανεώνετε ανά 15 μέρες, μπορείτε να το αποστειρώσετε βάζοντάς το μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ή πλένοντάς το στο πλυντήριο πιάτων μια φορά. Αυτά Είναι Όλα Όσα δεν Πρέπει να Βάζετε στο Πλυντήριο Πιάτων.

Φροντίστε να καθαρίζετε καθημερινά το σφουγγάρι και τον νεροχύτη σας.

Φροντίστε να καθαρίζετε καθημερινά το σφουγγάρι και τον νεροχύτη σας.

Πόμολα Σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στη μέρα αγγίζετε τα πόμολα από τις πόρτες του σπιτιού σας και αναλογιστείτε ύστερα πόσο συχνά τα καθαρίζετε. Αρχίστε τον καθαρισμό τους σήμερα κιόλας με ένα υλικό που δεν σας είχε περάσει από το μυαλό, την κέτσαπ. Βάλτε λίγη σε ένα μπολάκι και κόψτε μερικά φύλλα από ρολό κουζίνας. Με το ένα χέρι πιάστε το πόμολο και με το άλλο με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώστε μικρή ποσότητα κέτσαπ. Για να μην υπάρξει κίνδυνος να λερωθούν οι πόρτες ή το πάτωμα μπορείτε να έχετε αφαιρέσει τα πόμολα από τις πόρτες. Τρίψτε με το χαρτί κουζίνας και την κέτσαπ τα μπρούτζινα ή μεταλλικά σας πόμολα μέχρι να φύγουν εντελώς οι λεκέδες. Σκουπίστε, ύστερα, με καθαρό χαρτί όση κέτσαπ έχει περισσέψει και ξεβγάλετε τα με νερό και σαπούνι για περισσότερη λάμψη. Δείτε ακόμα 6 Απίθανες Χρήσεις της Κέτσαπ που θα σας Εντυπωσιάσουν!

Καθαρίστε τα πόμολα σας με κέτσαπ!

Καθαρίστε τα πόμολα σας με κέτσαπ!

Χαλάκι μπάνιου Το χαλάκι του μπάνιου θέλει συχνότερο καθάρισμα από όσο ίσως νομίζατε. Γι’ αυτό φροντίστε να το καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα πλένοντάς το στο πλυντήριο ρούχων σε μεγάλη θερμοκρασία. Αν δεν είναι χρωματιστό και δεν κινδυνεύει να χαλάσει η σύστασή του προσθέστε και χλωρίνη κατά το πλύσιμό του. Ελέγξτε για το αν έχει ετικέτα στο κάτω μέρος του με οδηγίες πλυσίματος.

thehomeissue_(dirtystuff)04

Βάλτε στο πλυντήριο ρούχων το χαλάκι του μπάνιου σας για να το αποστειρώσετε.

Κουρτίνα μπάνιου Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία ελκύουν τα μικρόβια. Το ίδιο ισχύει και για την κουρτίνα του μπάνιου που είναι ένα από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα και γι’ αυτό πολλές φορές μουχλιάζει στο κάτω μέρος της. Για να προλάβετε την ανάπτυξη της μούχλας περάστε την με ένα στρώμα baby oil. Εάν έχει ήδη κάνει τέτοιους ανεπιθύμητους λεκέδες χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα και χλιαρό νερό για να την καθαρίσετε.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙ όμως η κουρτίνα του μπάνιου είναι από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι σας.

ΚΙ όμως η κουρτίνα του μπάνιου είναι από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Πάγκος κουζίνας Απολυμάνετε τον πάγκο της κουζίνας σας φτιάχνοντας ένα μίγμα από ζεστό νερό και λευκό ξίδι σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Η αναλογία που χρειάζεστε είναι για ένα ποτήρι ζεστού νερού, μισό ποτήρι λευκό ξίδι. Ψεκάστε την επιφάνεια του πάγκου κουζίνας και σκουπίστε, ύστερα, με βαμβακερό, στεγνό πανί. Μπορείτε να προσθέσετε και 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας για να μυρίζει ακόμα πιο ευχάριστα η κουζίνα σας.

Καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας με λευκό ξίδι!

Καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας με λευκό ξίδι!

Οδοντόβουρτσα και η βάση της Η εκτεθειμένη οδοντόβουρτσά σας στο ποτηράκι της μέσα στο μπάνιο που αποτελεί εστία μικροβίων σε σημεία, όπως το χαλάκι, η κουρτίνα της μπανιέρας και η λεκάνη αποτελεί κι αυτή ένα από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα του σπιτιού, το οποίο μάλιστα το χρησιμοποιείτε για να την δική σας στοματική υγιεινή. Είναι απαραίτητο να την αντικαθιστάτε ανά 3 μήνες, όπως και να την καθαρίζετε όλο αυτό το διάστημα, βάζοντας την στο πλυντήριο των πιάτων σε πλύση μόνο με καυτό νερό. Το ίδιο ισχύει και για τη θήκη ή τη βάση ποτηριού που χρησιμοποιείται για να την στηρίζεται μέσα στο μπάνιο σας.

Πριν χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσά σας φροντίστε να την έχετε καθαρίσει σωστά.

Πριν χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσά σας φροντίστε να την έχετε καθαρίσει σωστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν Φαντάζεστε τι Μπορείτε να Πλύνετε στο Πλυντήριο Ρούχων

.

Δείτε τα 10 πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.

4 Πράγματα στο Σπίτι σας που Θέλουν Βαθύ Καθάρισμα Τώρα

.

Δείτε ποια είναι τα 4 σημεία του σπιτιού που θέλουν καθάρισμα τώρα!

Αυτά τα 8 Πράγματα Κάνουν κάθε Κυριακή Άνθρωποι με Αστραφτερά Σπίτια

.

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που κάνουν κάθε Κυριακή άνθρωποι με αστραφτερά, καθαρά σπίτια.

Δείτε πώς θα Αποκτήσετε Καθαρό Καθιστικό σε 15 λεπτά!

.

Δείτε το καθιστικό σας καθαρό και περιποιημένο μέσα σε μόλις 15 λεπτά όχι με κόπο, αλλά με (τον σωστό) τρόπο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το Μέλλον του Σιδερώματος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποιες Τροφές δεν Πρέπει να Μπαίνουν με Τίποτα στην Κατάψυξη!