Αυτά Είναι τα Έξοδα Διακοπών που δεν Έχετε Σκεφτεί

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα Έξοδα Διακοπών που δεν Έχετε Σκεφτεί

Ετοιμάζοντας ένα ταξίδι διακοπών, τα έξοδα που υπολογίζετε πρώτα πως θα κάνετε είναι όσα προκύπτουν κατά  την μεταφορά σας από και προς τον προορισμό σας και το ποσό των χρημάτων που θα χρειαστεί να ξοδέψετε για την διαμονή σας στο μέρος που έχετε επιλέξει να περάσετε τις διακοπές σας.

Υπάρχουν , όμως κάποια έξοδα που σχεδόν ποτέ δεν υπολογίζετε και έρχονται έτσι απρόοπτα για να σας κάνουν να βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη.  Για να μην έρχεστε πια αντιμέτωποι με τέτοιες ξαφνικές και άβολες καταστάσεις δείτε ποια είναι τα έξοδα που μπορεί να σας προκύψουν και ξεκινήστε πανέτοιμοι τις φετινές σας διακοπές.

Σνακ επιστροφής Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πάντα όταν  ξεκινάτε για ένα ταξίδι, φροντίζετε να πάρετε μαζί κάτι για να τσιμπήσετε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, είτε ταξιδεύετε με αμάξι, καράβι ή αεροπλάνο. Ποτέ, όμως , δεν έχετε σκεφτεί ότι θα πεινάσετε το ίδιο και στην διαδρομή της επιστροφής και ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία, αν δεν έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα από πριν, για να φάτε ένα χορταστικό γεύμα στο αεροδρόμιο ή μέσα στο πλοίο.  Την επόμενη φορά φροντίστε να έχετε διευθετήσει αυτό το έξοδο, ετοιμάζοντας ένα σνακ από την προηγούμενη μέρα, αγοράζοντας κάποιο παραδοσιακό, τοπικό φαγώσιμο προϊόν ή ψωνίζοντας ένα σνακ από ένα τοπικό, οικονομικό μίνι μάρκετ.

Το φαγητό που καταναλώνετε τη μέρα που κάνετε το ταξίδι της επιστροφής.

Το φαγητό που καταναλώνετε τη μέρα που κάνετε το ταξίδι της επιστροφής.

Περιοδικά και βιβλία που δεν είχατε υπολογίσει να διαβάσετε τόσο γρήγορα Φτιάχνοντας την βαλίτσα των διακοπών, παίρνετε μαζί σας κάποιο βιβλίο, περιοδικό ή σταυρόλεξο για να χαλαρώνετε στον ελεύθερό σας χρόνο. Τις περισσότερες, όμως, φορές καταλήγετε να τα διαβάζετε, να τα ξεφυλλίζετε ή να τα λύνετε όλα πριν καν φτάσετε, είτε περιμένοντας μια καθυστερημένη πτήση στο αεροδρόμιο, είτε κατά την διάρκεια της διαδρομής με ένα πλοίο, ή απλώς γιατί σας απορρόφησε και το διαβάσατε αμέσως μέσα σε λίγες ώρες.  Εθισμένοι από αυτόν τον τρόπο χαλάρωσης, αναζητάτε τελευταία στιγμή να αγοράσετε ένα καινούριο βιβλίο ή περιοδικό, των οποίων η τιμή θα είναι λίγο πιο ανεβασμένη σε σημεία, όπως το αεροδρόμιο, το πλοίο ή έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Το να λύσετε πολύ γρήγορα το σταυρόλεξό σας και να αγοράσετε καινούριο.

Προνοήστε και πάρτε μαζί σας 1-2 βιβλία ή σταυρόλεξα παραπάνω εάν συνηθίζεται να τα τελειώνετε τις πρώτες μέρες των διακοπών.

Αναμνηστικά δώρα Χαζεύοντας στα τουριστικά μαγαζιά με τα αναμνηστικά δώρα και σουβενίρ, σίγουρα θα θυμηθείτε κάποιο άτομο που θα θέλατε επιστρέφοντας να του χαρίσετε ένα δώρο αναμνηστικό από τον τόπο που επισκεφτήκατε. Και, όταν αποφασίζετε να χαρίσετε κάτι σε κάποιον, αυτόματα σκέφτεστε πως πρέπει να φέρετε ένα δώρο και σε κάποιον άλλον, με αποτέλεσμα να θέλετε να πάρετε δώρα για όλους τους γνωστούς και φίλους και με αποκορύφωμα να μην σας περισσεύουν χρήματα για να πάρετε ένα σουβενίρ για τον εαυτό σας ή το σπίτι σας.

Επιπλέον χρέωση για τα δώρα στο αεροδρόμιο Όσα περισσότερα δώρα αγοράζετε, τόσο βαρύτερη γίνεται η βαλίτσα σας και, όταν πρόκειται για ταξίδι επιστροφής με αεροπλάνο , και το παραμικρό γραμμάριο έχει σημασία. Αν η βαλίτσα σας, ήδη, από όταν πηγαίνατε διακοπές έκλεινε με δυσκολία, φανταστείτε πόσο θα δυσκολευτείτε στην επιστροφή για να καταφέρετε να την κλείσετε και να μην ξεπερνά το επιτρεπτό βάρος. Η έξτρα χρέωση φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη. «Έξυπνη Βαλίτσα»: Θα Αλλάξει τον Τρόπο Που Ταξιδεύετε

Όταν το βάρος της βαλίτσας ξεπερνά το επιτρεπτό όριο, λόγω των σουβενίρ και των δώρων.

Όταν το βάρος της βαλίτσας ξεπερνά το επιτρεπτό όριο, λόγω των σουβενίρ και των δώρων.

Διαβάστε επίσης:

Ίντερνετ Όσα απεριόριστα mb κι αν έχετε, πιστέψτε μας, αν είστε όλη τη μέρα πάνω από την οθόνη του κινητού σας, είτε γιατί  χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικούς χάρτες, είτε για να χαζεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν βρείτε σημεία με δωρεάν wi-fi, σύντομα το δωρεάν ιντερνέτ του συμβολαίου σας θα σας εγκαταλείψει. Και μαντέψτε, ποιος θα χρεωθεί παραπάνω χρήματα σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας φέτος στις διακοπές του!

Το να χρεωθείτε επιπλέον χρήματα από την ακατάπαυστη χρήση του ιντερνέτ.

Προσέξτε μην ξεμείνετε από mb από την υπερβολική χρήση δεδομένων.

7 Έξυπνα Tips για να Μειώσετε τα Καθημερινά Έξοδα Σπιτιού

Αντικείμενα που παρέμειναν στο σπίτι Το άγχος, η βιασύνη και η έλλειψη αρκετού ελεύθερου χρόνου, όταν κανονίζετε διακοπές και ετοιμάζετε την βαλίτσα, είναι παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στο να ξεχάσετε να πάρετε βασικά πράγματα μαζί σας στις διακοπές, όπως φάρμακα ή φορτιστές. Και καθώς, το να περάσετε τις υπόλοιπες μέρες σας χωρίς αυτά φαίνεται αδύνατο, θα δώσετε τα πολύτιμα χρήματα των διακοπών σας για να προμηθευτείτε με καινούρια για τις μέρες εκείνες που βρίσκεστε στο ταξίδι σας.

Επιστροφή στο σπίτι μετά τις 12 Αν φτάσετε στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι μετά την λήξη της βάρδιας των μέσων μαζικής μεταφοράς και δεν σας περιμένει το αμάξι σας, είτε κάποιος φίλος για να σας επιστρέψει σπίτι , τότε έχετε μια επιλογή.  Επειδή κανείς δεν θα ήθελε να περπατήσει χιλιόμετρα, κουρασμένος μαζί με τις αποσκευές του μέσα στην άγρια νύχτα, θα χρειαστεί να πάρετε ένα ταξί που θα σας πάει άμεσα και ασφαλείς στο σπίτι. Κι ακόμα κι αν το είχατε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο ως έξοδο, όταν κλείνατε τα εισιτήριά σας, σκεφτείτε ότι πάντα υπάρχει η περίπτωση μιας ξαφνικής καθυστέρησης που μπορεί να σας ανατρέψει τα πλάνα και τη διαχείριση των χρημάτων σας.

Η επιτροφή μέχρι το σπίτι, αν δεν έχει έρθει να σας πάρει κάποιος!

Η επιστροφή μέχρι το σπίτι, αν δεν έχει έρθει να σας πάρει κάποιος θα έχει ένα κόστος που πρέπει να υπολογίσετε από πριν!

Το πρώτο γεύμα μόλις επιστρέψετε σπίτι Σίγουρα θα έχετε επιθυμήσει το ζεστό και σπιτικό φαγητό. Επιστρέφοντας, όμως, από τις διακοπές, αυτό που αντικρίζετε είναι ένα άδειο ψυγείο. Όση διάθεση κι αν έχετε για να μαγειρέψετε, θα δυσκολευτείτε να βρείτε τα κατάλληλα υλικά, αφού θα έχετε φροντίσει να καθαρίσετε τα ντουλάπια και το ψυγείο από τρόφιμα που ήταν  πιθανόν να χαλάσουν όσο καιρό λείπατε. Μια λύση για να γλιτώσετε τα έξοδα από το φαγητό που αναγκαστικά θα παραγγείλετε είναι να μαγειρέψετε πριν φύγετε και να καταψύξετε μια μερίδα στην κατάψυξη. Μόλις επιστρέψετε σπίτι, ξεπαγώστε την μερίδα σας, και απολαύστε το σπιτικό γεύμα που λαχταράτε. Δείτε εδώ πώς να κάνετε Οικονομία (και) στο Μαγείρεμα.

Το γεύμα που θα παραγγείλετε, μόλις επιστρέψετε σπίτι και αντικρίσετε το άδειο ψυγείο σας.

Υπολογίστε το γεύμα που ίσως χρειαστεί να παραγγείλετε, μόλις επιστρέψετε σπίτι και αντικρίσετε το άδειο ψυγείο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Οικονομικοί Τρόποι για να Μετατρέψετε το Σπίτι σας σε Παράδεισο Διακοπών!

.

Η αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Δείτε πώς να μετατρέψετε το σπίτι σας σε σπίτι διακοπών.

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

.

Υιοθετήστε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με αυτά τα 12 tips.

Το Κάμπινγκ Κάνει Καλό! Δείτε Γιατί Φέτος Καλό Είναι να Στήσετε Σκηνή!

.

Τα οφέλη από το κάμπινγκ είναι πάρα πολλά και γι' αυτό καλό είναι εμπιστεύεστε αυτό το είδος διακοπών τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξένοιαστη Απόδραση: Καθαρίστε το Εξοχικό σε Μόλις 90 λεπτά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτές οι 9 Μπανιέρες είναι ό,τι πιο Πολυτελές Έχετε Δει