Αυτά Είναι τα 10 Καρκινογόνα Αντικείμενα και Σημεία του Σπιτιού

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα 10 Καρκινογόνα Αντικείμενα και Σημεία του Σπιτιού

Τις περισσότερες φορές ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι σας δίνει την εντύπωση πως ζείτε σε ένα υγιεινό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Δυστυχώς, όμως, ο κίνδυνος δεν είναι πάντα εμφανής με αποτέλεσμα να συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε αντικείμενα και προϊόντα που είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Δείτε προσεκτικά τα σημεία του σπιτιού και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που είναι επιβλαβή και καρκινογόνα λόγω της σύστασής τους και προστατευτείτε άμεσα.

Μαγειρικά σκεύη Τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη επικαλύπτονται με μία χημική ουσία που ονομάζεται υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ. Χάρη σε αυτή την ουσία τα σκεύη είναι πιο ανθεκτικά στο νερό και τη θερμοκρασία. Η έκθεση, όμως, του φαγητού που καταναλώνετε, σε αυτήν τη χημική ουσία, όπως και το γεγονός ότι τα φθαρμένα ή γδαρμένα, χρησιμοποιημένα μαγειρικά σκεύη σας φέρουν σε μεγαλύτερη επαφή με τις χημικές ουσίες από τις οποίες έχουν συσταθεί, τα κάνουν ιδιαιτέρως επικίνδυνα. Επιλέξτε με προσοχή τα μαγειρικά σας σκεύη και προτιμήστε κεραμικά είδη για μεγαλύτερη προστασία.

Επιλέξτε με προσοχή τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε.

Επιλέξτε με προσοχή τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε.

Κουρτίνα μπάνιου Μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου εκπέμπει επικίνδυνες χημικές ουσίες που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις. Εκτός από την εμφάνιση καρκίνου, μπορεί να προκαλέσει και αναπνευστικά ή αλλεργικά προβλήματα. Αντικαταστήστε την πλαστική κουρτίνα με κουρτίνα από λινό και βαμβάκι.

Αντικαταστήστε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου με λινή κουρτίνα.

Αντικαταστήστε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου με λινή κουρτίνα.

Μοκέτα Οι χρωστικές ουσίες και η κόλλα που περιέχει μια μοκέτα είναι αρκετά επιβλαβείς για την υγεία σας. Ειδικότερα, όταν αγοράζετε μια καινούρια μοκέτα, φροντίστε να την ξετυλίξετε εκτός σπιτιού και να την αφήσετε να αεριστεί για λίγες μέρες πριν την τοποθετήσετε στο δωμάτιο του σπιτιού σας. Η μυρωδιά που εκπέμπει η καινούρια μοκέτα, αν την τοποθετήσετε αμέσως, θα μεταφέρει στον εσωτερικό σας χώρο επικίνδυνες χημικές οργανικές ενώσεις.

Αερίστε την καινούρια σας μοκέτα πριν την τοποθετήσετε στον χώρο σας.

Αερίστε την καινούρια σας μοκέτα πριν την τοποθετήσετε στον χώρο σας.

Layering: To Νέο Trend που Στρώνει Χαλί Πάνω σε Άλλο Χαλί

Αρωματικά αποσμητικά χώρου Όσο ακίνδυνα κι αν φαίνονται, τα αποσμητικά χώρου περιέχουν επικίνδυνες οργανικές ενώσεις και τοξικές ουσίες όπως φθαλικούς εστέρες. Να παρατηρείτε με προσοχή τα συστατικά τους, πριν αγοράσετε κάποιο, ενώ προτιμήστε να δίνετε μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο σπίτι σας με φυσικά προϊόντα. Έτσι θα Αρωματίσετε το Σπίτι με Λίγο Βαμβάκι.

Φτιάξτε τα δικά σας αποσμητικά χώρου χωρίς χημικές ουσίες.

Φτιάξτε τα δικά σας αποσμητικά χώρου χωρίς χημικές ουσίες.

Συνθετικά Υφάσματα Αν χρησιμοποιείτε σεντόνια και τραπεζομάντηλα από συνθετικά υφάσματα για να μην τσαλακώνουν εύκολα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι περιέχουν τοξικά χημικά, όπως είναι η φορμαλδεΰδη, τα οποία έχουν συνδεθεί με την αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου. Προτιμήστε υφάσματα από πιο αγνά υλικά, όπως το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί.

Μην επιλέγετε σεντόνια από συνθετικό ύφασμα.

Μην επιλέγετε σεντόνια από συνθετικό ύφασμα.

Διαβάστε ακόμα:

Φούρνος μικροκυμάτων και Πλαστικό Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι φούρνοι μικροκυμάτων και που εισχωρεί στις τροφές δεν είναι επικίνδυνη. Παρ’ όλα αυτά μην ζεστάνετε ποτέ το φαγητό σας σε πλαστικά δοχεία καθώς είναι απαγορευτικό, επιβλαβές και καρκινογόνο.

Μην ζεσταίνετε το πλαστικό στον φούρνο μικροκυμάτων.

Μην ζεσταίνετε το πλαστικό στον φούρνο μικροκυμάτων.

Κεριά Τα αρωματικά κεριά στην πλειοψηφία τους περιέχουν μόλυβδο, που είναι καρκινογόνα ουσία, για τον απλό λόγο ότι τα αιθέρια έλαια που περιέχουν, για να τους δίνουν άρωμα, μαλακώνουν το φυτίλι και, έτσι, οι κατασκευαστές προσθέτουν μόλυβδο για να τα κάνουν πιο σταθερά. Αποφύγετε, λοιπόν, τεχνητά αρωματικά κεριά παραφίνης, προτιμήστε το κερί μέλισσας και φυτίλια βαμβακιού. Δείτε εδώ Το Απόλυτο Tip για να Μην Στάξουν Ποτέ Ξανά τα Κεριά σας.

Επιλέξτε προσεκτικά τα αρωματικά σας κεριά.

Επιλέξτε προσεκτικά τα αρωματικά σας κεριά.

Είδη οικιακού καθαρισμού Πολλά καθαριστικά προϊόντα περιέχουν τεχνητά αρώματα και ουσίες από χημικά στοιχεία, αλλά και καρκινογόνα συστατικά. Θέλει προσοχή η επιλογή του καθαριστικού που θα αγοράσετε, καθώς η χρήση τους δεν είναι πάντα αθώα. Και μην ξεχνάτε πως πάντα μπορείτε να επιλέξετε και περισσότερο περιβαλλοντικές λύσεις με φυσικά υλικά. Δείτε τα Σούπερ Δυνατά, Ακίνδυνα και Φυσικά Καθαριστικά που Έχετε ήδη Σπίτι σας.

Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών, χημικών καθαριστικών.

Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών, χημικών καθαριστικών.

Διαβάστε εδώ ποιες είναι οι 6 κρυψώνες για μικρόβια στην κουζίνα.

Χρώματα σε παλιούς τοίχους Βαμμένοι τοίχοι παλιών σπιτιών μπορεί να περιέχουν μόλυβδο. Αν η επιφάνεια του τοίχου δεν έχει φθαρεί δεν κινδυνεύετε. Οι ξεφλουδισμένοι, όμως, τοίχοι απελευθερώνουν τα επιβλαβή αυτά σωματίδια μολύβδου που δεν πρέπει να εισπνεύσετε. Τα σύγχρονα επώνυμα χρώματα είναι ακίνδυνα και δεν περιέχουν μόλυβδο. Δείτε εδώ Πώς θα καταφέρετε να μην μυρίζει μπογιά το σπίτι σας.

thehomeissue_(cancer)09

Βάψτε τους παλιούς τοίχους με τα νέα και οικολογικά χρώματα που κυκλοφορούν.

Εκτυπωτής Οι εκτυπωτές laser εκπέμπουν μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία συγκεντρώνονται στον ανθρώπινο οργανισμό, αν και μετά από λίγα λεπτά επαναφέρονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Η μεγάλη διάρκεια έκθεσης, όμως σε αυτά μπορεί να είναι επιβλαβής. Γι’ αυτό αποφύγετε να κάθεστε ή να εργάζεστε δίπλα σε εκτυπωτή για πολλή ώρα ή προτιμήστε εκτυπωτές ψεκασμού μελάνης.

Οι ουσίες που έχουν τα χρώματα των εκτυπωτών laser είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Οι ουσίες που έχουν τα χρώματα των εκτυπωτών laser είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα Αποκαλύπτει τον Κίνδυνο που Διατρέχουμε από τα Αρωματικά Κεριά

.

Αυτή η έρευνα αποδεικνύει πως τα αρωματικά κεριά είναι βλαβερά για την υγεία.

Ετοιμάστε το Σπίτι σας για Ξαφνικούς Καλεσμένους σε 15 Λεπτά το Πολύ! 

.

Κι όμως, οι ξαφνικοί καλεσμένοι δεν πρέπει να σας βρουν απροετοίμαστους.

5 Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε το Δενδρολίβανο Εκτός από το Μαγείρεμα

.

Το δενδρολίβανο δεν νοστιμίζει μόνο τα πιάτα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλους 5 τρόπους στο σπίτι.

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Αντικαρκινικές Τροφές

.

Αυτές είναι οι 7 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να τρώτε για να προφυλαχθείτε από τον καρκίνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μούλιασμα στα Όσπρια, Ξηρούς καρπούς και Σπόρους: Τελικά Χρειάζεται για να Απομακρυνθεί το Φυτικό Οξύ;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Ρύζι Από τον Γιώργο Τσούλη