Αϋπνία: Συμβουλές για να την Αντιμετωπίσετε Απόψε Κιόλας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αϋπνία: Συμβουλές για να την Αντιμετωπίσετε Απόψε Κιόλας

Μία από τις βασικές ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση. Γι’ αυτό και οι επιστήμονες επιμένουν πως είναι απαραίτητο να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.

Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που η αϋπνία μπορεί να σας ταλαιπωρεί και να σας στερεί την απόλαυση του ύπνου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σωθείτε.

Αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού πριν κοιμηθείτε Είναι ζωτικής σημασίας να τρώτε το βραδινό σας γεύμα δύο ή τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Αν ακολουθήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής, το στομάχι σας θα έχει τον χρόνο να χωνέψει το φαγητό που καταναλώσατε, χωρίς να αντιμετωπίσετε προβλήματα δυσπεψίας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αϋπνία.

10 Τροφές για Ήρεμο Ύπνο

Μην κοιμάστε στον καναπέ Όσο κι αν σας αρέσει να κοιμάστε στον καναπέ, πρέπει να πέφτετε για ύπνο στο κρεβάτι σας αποκλειστικά. Ακόμα κι αν δεν καταφέρνετε να αποκοιμηθείτε στο κρεβάτι σας αμέσως, ο οργανισμός σας πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται για ύπνο. Και αυτό θα γίνει μόνο εάν ξαπλώνετε να κοιμηθείτε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα. Μάλιστα, μακροπρόθεσμα, οι πιθανότητες να κοιμάστε πιο γρήγορα, όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας, θα αυξηθούν σημαντικά.

Αποφύγετε τον ύπνο στον καναπέ!

Αποφύγετε τον ύπνο στον καναπέ!

Ακολουθήστε μια ρουτίνα ύπνου-ξυπνήματος Το ίδιο ισχύει και με τις ώρες που θα κοιμάστε και θα ξυπνάτε. Ο οργανισμός σας πρέπει να συνηθίσει και να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ύπνου και αφύπνισης, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Το επαναλαμβανόμενο αυτό πρόγραμμα θα σας εξασφαλίσει καλύτερο ύπνο.

Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ύπνου και αφύπνισης.

Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ύπνου και αφύπνισης.

Κάντε Αυτές τις 3 Αλλαγές στο Υπνοδωμάτιο για να Κοιμηθείτε σαν Πουλάκι

Πείτε «όχι» στον μεσημεριανό ύπνο Θα υπάρχουν φορές που το μεσημεριανό σας γεύμα θα σας προκαλέσει υπνηλία. Αντισταθείτε μιας και ο μεσημεριανός ύπνος θα σας προκαλέσει δυσκολίες να κοιμηθείτε τη νύχτα, πόσο μάλλον, αν ταλαιπωρήστε ήδη από αϋπνία.

Βάλτε ωτοασπίδες Θόρυβοι μέσα στη νύχτα μπορεί να έπαιξαν ρόλο στο να ξαγρυπνήσετε τα προηγούμενα βράδια και τώρα πια να αντιμετωπίζετε θέματα αϋπνίας. Οι ωτοασπίδες θα σας εξασφαλίσουν ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον, το οποίο θα συμβάλει στο να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα.

Χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες για να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα.

Χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες για να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα.

Δημιουργήστε το πιο Χαλαρωτικό Υπνοδωμάτιο με αυτές τις Πανέξυπνες Ιδέες!

Επιλέξτε το κατάλληλο στρώμα και μαξιλάρι Για να απαλλαγείτε από την αϋπνία φροντίστε να μην ξαπλώνετε σε σκληρό στρώμα. Επίσης, προτιμήστε άνετα και αναπαυτικά μαξιλάρια, που θα συμβάλλουν στο να έχετε τη σωστή στάση σώματος και που θα σας βοηθούν, έτσι, να κοιμάστε πιο εύκολα και να ξεκουράζεστε περισσότερο. Δείτε εδώ ποια είναι τα 5 Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να Βρείτε το Σωστό Στρώμα.

Μην σκέφτεστε τη δουλειά όταν πέφτετε για ύπνο Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να βλέπετε τηλεόραση, να δουλεύετε, να τσακώνεστε με τον σύντροφό σας ή να τρώτε. Είναι ο χώρος που έχει σχεδιαστεί για να ηρεμείτε και να αποφορτίζεστε από οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί. Γι΄αυτό και οποιαδήποτε σκέψη ή συνήθεια που δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε, ή σας αγχώνει, πρέπει να γίνεται εκτός της κρεβατοκάμαρας.

Μην ασχολείστε με την δουλειά σας, όταν πέφτετε για ύπνο.

Μην ασχολείστε με την δουλειά σας, όταν πέφτετε για ύπνο.

Μην ταλαιπωρήστε Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε αμέσως, μην βασανίζετε τον εαυτό σας. Σηκωθείτε να πιείτε λίγο νερό, να ξεφυλλίσετε ένα περιοδικό, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε λίγη μουσική και επιστρέψτε μετά από λίγο για να προσπαθήσετε πάλι να αποκοιμηθείτε.

Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, όταν πέφτετε για ύπνο, για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα και άνετα. Αν δείτε, όμως, ότι η αϋπνία συνεχίζεται καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω συμβουλές.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για ποιο Λόγο Πρέπει να Σταματήσετε να Κοιμάστε στην Δεξιά Πλευρά σας

.

Η ξεκούραση τόσο του σώματός μας όσο και του εγκεφάλου, γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ύπνου.

Με Αυτήν την Τεχνική θα Κοιμηθείτε σε 1 Λεπτό!

.

Με την τεχνική ύπνου 4-7-8 θα καταφέρετε να διώξετε το πρόβλημα αϋπνίας που σας ταλαιπωρεί καιρό.

Μάθετε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Στάση του Ύπνου σας!

.

Κάθε στάση ύπνου λέει κάτι για το χαρακτήρα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι δεν θα Χάσετε Ποτέ Ξανά Καλτσα στο Πλυντήριο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Κανόνες για να Αποφύγετε το Φριζάρισμα Όση Υγρασία και αν Έχει