Απίστευτη Έρευνα: Αυτή η Δουλειά Σπιτιού Κάνει Πολύ Καλό στην Υγεία μας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Απίστευτη Έρευνα: Αυτή η Δουλειά Σπιτιού Κάνει Πολύ Καλό στην Υγεία μας

Το πλύσιμο των πιάτων είναι η κατάλληλη αποτοξίνωση για υπερφορτωμένα μυαλά – αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έγκυρη επιστημονική έκδοση «Mindfulness».

Η έρευνα βρήκε πως το πλύσιμο των πιάτων με επίγνωση της δράσης – δηλαδή να συγκεντρώνεται κάποιος στο νερό, στη μυρωδιά του σαπουνιού ή στο σχήμα και την αίσθηση των πιάτων για παράδειγμα – μείωσε σημαντικά την ανησυχία και αύξησε την ψυχική επαφή με τον εαυτό.

Το προσεκτικό και με επίγνωση πλύση των πιάτων, ενίσχυσε επίσης την αίσθηση πως ο χρόνος κυλάει πιο αργά και με ευχαρίστηση. Έρευνες στο παρελθόν έχουν συσχετίσει την αλλαγή στην αντίληψη του χρόνου με μεγαλύτερη ψυχική ευφορία και ευζωία.

Πλένετε πιάτα και όταν το κάνετε μάθετε να αφιερώνεστε σε αυτό.

Έρευνα Αποδεικνύει πως αν Φοράτε αυτή τη Μπλούζα...θα Ρίξετε Περισσότερες Γυναίκες

Η αυτεπίγνωση ως όρος αναφέρεται αφενός σε μια κατάσταση επίγνωσης του εαυτού και ηρεμίας και αφετέρου αποτελεί έναν δημοφιλή τρόπο διαλογισμού. Κατά την διάρκεια του διαλογισμού, το μυαλό και το σώμα ηρεμούν όταν κάποιος επιστά την προσοχή του και συγκεντρώνεται σε ένα αντικείμενο ή μία δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα η αναπνοή. Ο διαλογισμός με συγκέντρωση σε μια δραστηριότητα είναι από μόνος του μια μορφή πνευματικής άσκησης που χρειάζεται επανάληψη για να τελειοποιηθεί, ωστόσο οι καθημερινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των πιάτων είναι μια ευκαιρία για πρακτική.

Η έρευνα του Florida State University στο Ταλαχάσι, συμπεριέλαβε 51 σπουδαστές που βρίσκονταν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών. Οι μισοί συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο πλύσιμο των πιάτων, ενώ οι άλλοι μισοί απλώς έπλυναν τα πιάτα διεκπεραιωτικά.

Αμέσως μετά το πλύσιμο των πιάτων θα νιώθετε πιο ήρεμοι και λιγότερο νευρικοί.

Έρευνα: Να τι Πρέπει να Κάνετε για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Οι σπουδαστές που έμαθαν πώς να συγκεντρώνονται εμφάνισαν μειωμένη νευρικότητα κατά 27% και αυξημένη ψυχική διέγερση κατά 25%. Η δεύτερη ομάδα δεν παρατήρησε καμιά διαφορά.

Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν πως για τους ανθρώπους που είναι πιεσμένοι και φορτισμένοι, το πλύσιμο των πιάτων με επίγνωση μπορεί να αποτελέσει μια μορφή θεραπείας και να βοηθήσει στο άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η έρευνα αποδεκινύει πως το πλύσιμο των πιάτων με επίγνωση μπορεί να αποτελέσει μια μορφή θεραπείας.

Νέα Έρευνα: Γιατί τα Αρωματικά Κεριά είναι Βλαβερά για την Υγεία

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα έχετε άπλυτα πιάτα, αδράξτε την ευκαιρία και επωφεληθείτε. Συγκεντρωθείτε στο πλύσιμο, στο σαπούνι και στην υφή τους και αποφορτιστείτε από την ένταση της ημέρας. Αφενός θα έχετε τα πιάτα σας πλυμένα και αφετέρου το μυαλό σας… ήσυχο!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Λεπτά είναι Αρκετά για να Νιώσετε Πιο Ευτυχισμένοι!

.

Την επόμενη φορά που ετοιμάζεστε να τα βάψετε... μαύρα, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω αποτελεσματικά τεχνάσματα για να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι στη στιγμή!

Το 91% των Γυναικών δεν Μπορούν να Απαντήσουν σε Αυτές τις Ερωτήσεις. Εσείς;

.

Πρόκειται για απίστευτα σημαντικές ερωτήσεις και πρέπει να γνωρίζετε τις απαντήσεις!

Νέα Έρευνα: Να τι Τρώνε οι πιο Υγιείς Άνθρωποι στον Κόσμο!

.

Έτσι τρώνε οι Ιάπωνες, ένας από τους πιο υγιείς λαούς στον κόσμο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι πιο Νόστιμες και Ζουμερές Κέικ-Μπουκίτσες!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παρασκευή 9 Μαρτίου: Δείτε τις Αστρολογικές Προβλέψεις για το Ζώδιό σας
More in LIVING +, PLUS +
Οι πιο Νόστιμες και Ζουμερές Κέικ-Μπουκίτσες!

Δεν είναι κέικ αλλά κάτι πολύ καλύτερο.

Close